imac-21.5-inch

21.5 inch iMac Retina, kopen in 2015/2016?

Hij is er dan éindelijk, de 21.5 inch iMac Retina kopen is na jarenlang kommer en kwel eindelijk mogelijk. Waar de bezitters van een 21.5 inch iMac door de grotere broertjes met een 27 inch Retina scherm jaloers werden gemaakt, kan jij nu een 21.5 inch iMac Retina kopen om deze klassenstrijd te overwinnen. Apple heeft namelijk gehoor gegeven aan de volgers die graag een 4K 21.5 inch iMac zouden willen gebruiken. En sinds vandaag is dat mogelijk! Alles weten over de 21.5 inch iMac Retina (4K) prijs en waar je deze iMac kunt kopen? Lees dan snel verder!

imac-retina-21-5-kopen

Wat er allemaal anders is aan de nieuwe iMac 4K 21.5 inch

Afgelopen jaar introduceerde Apple voor het eerst een instapmodel iMac. Met slechts 1.4 GHz, minder dan de Macbook Air 13 inch 2014, was deze 21.5 inch iMac niet echt bijzonder te noemen. Met de komst van de 21.5 inch iMac Retina met 4K-resolutie is er eindelijk een nieuwe topper in 2015 bijgekomen.

iMac kopen of alle modellen checken? Kijk dan hier verder voor alle actuele prijzen!

Voor de professional is een 4K 21.5 inch iMac Retina kopen tevens een uitstekend idee. Deze versie kenmerkt namelijk een processor met maar liefst 3.1 GHz, wat betekent dat zware programma’s moeiteloos op jouw nieuwe 21.5 inch iMac Retina draaien. In combinatie met de 3.6 GHz Turboboost kan je dus binnen enkele seconde aan de slag met het bewerken van bijvoorbeeld foto’s en video’s. Je kunt dus ook een 21.5 inch iMac Retina kopen voor de meest uiteenlopende werkzaamheden!

De 21.5 inch iMac Retina kopen voor het nieuwe 4K Display

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe iMac Retina 21.5 en de oude iMac, en ook meteen de reden waarom jij de 21.5 inch iMac Retina moet kopen, is de komst van de 4K-resolutie. Schermen voorzien van een 4K-resolutie laten dusdanig mooiere beelden zien dat je nu pas echt een scherm in huis haalt dat de mooiste YouTube-video’s in Super HD afspeelt. Een 21.5 inch iMac Retina kopen doe je daarom niet alleen voor de verbeterde processor, maar ook voor het verhogen van de beleving die je bij het bekijken van video’s of het bewerken van foto’s krijgt.

Als je een grafisch designer bent is de 21.5 inch iMac met 4K resolutie en Retina scherm mogelijk al voldoende. Zoals je straks ook nog zult lezen zijn er nog meer versies uitgekomen. Wil je een iMac kopen (4K of 5K) met een nog sterkere binnenkant, dan zal een van de andere modellen je mogelijk beter schikken.

Welke andere 21.5 inch iMac’s zijn er uitgekomen?

Behalve de 21.5 inch iMac Retina 4K zijn er nog twee iMacs door Apple gepresenteerd, namelijk de 21.5 inch iMac met een 1,6 GHz processor en een variant met een processor van 2.8 GHz. Onderling verschillen de iMac’s nog enigszins op het gebied van grafische prestaties en mogelijkheden tot uitbreiding. De 21.5 inch iMac Retina met 1.6 GHz is naar onze mening een betere koop dat de 2.8 GHz versie. Als je namelijk toch al aan de 2.8 GHz iMac zit te denken, kan je net zo goed de 21.5 inch iMac Retina kopen. Voor een meerprijs van 200 euro heb je dan niet alleen een beter scherm maar ook een veel krachtigere iMac. De 21.5 inch iMac Retina is daarom ook een uitstekend idee!

Doordat de 5K iMac uitzonderlijke specificaties heeft kunnen wij voor de zware gebruikers deze variant aanbevelen. Kostentechnisch betaal je natuurlijk meer, maar daar krijg je meer dan voldoende voor terug. Als we vervolgens ook nog eens naar de economische levensduur van de apparaten kijken, kan je concluderen dat je met de iMac 5K het een stuk langer uit kan houden. Vergeet overigens niet dat je een iMac kunt kopen in de 5K variant in uitsluitend 27 inch. Wil je een 21.5 inch iMac kopen, dan zal deze alleen in 4K en non-4K te koop zijn, de hoogste resolutie is alleen te verkrijgen met een afmeting van 27 inch.

Welke iMac kopen in 2015? Retina of niet?

Apple heeft na jaren eindelijk weer een klapper in huis, de nieuwe iMac 21.5 inch Retina en de varianten daarop. Nog steeds is het mogelijk om de iMac aan te schaffen zonder Retina 4k scherm, maar in 2015 en 2016 kan je toch het best een iMac kopen met het scherm waar we zo verliefd op zijn. De beeldkwaliteit van de nieuwe iMac Retina 21.5 inch is naar onze mening ongekend, waardoor de vraag of een iMac Retina of niet eenvoudig beantwoord kan worden. De iMac Retina is namelijk volgens ons veel langer relevant en zal minder snel vervangen hoeven te worden. Films worden scherper en Netflix biedt ook alweer een tijdje series en films in 4K kwaliteit aan. Omdat je nu tegen een vrij schappelijke prijs een iMac Retina kan kopen, is dit op het moment de beste optie voor wanneer jij tussen een Retina versie of instapmodel twijfelt.

Voor welke iMac jij moet kiezen in 2016

De diverse ‘buyers guides’ zijn weer online en dat betekent dat we kunnen voorspellen of het wel of niet slim is om in 2016 een nieuwe iMac te kopen. Volgens onze vrienden van Macrumors hoef je dit jaar niet op een nieuwe iMac variant te wachten, want Apple lijkt geen nieuwe modellen in het kalenderjaar 2016 uit te brengen. In 2015 kwam Apple met diverse topmodellen waar we in 2016 de vruchten van kunnen plukken. De 21.5 inch iMac variant (met Retina en 4k) is voor de gemiddelde gebruiker uitstekend. Maar wil je meer, dan kan je beter een iMac kopen met een sterke processor. Het is niet perse nodig om up te graden naar de 5K versie, want een iMac 5K kopen kost toch zo’n tweehonderd euro extra. Desalniettemin doe je er dus goed aan om in 2016 voor een iMac uit 2015 te kiezen, deze modellen zijn namelijk voorzien van uitstekende specificaties waarvan wij niet verwachten dat Apple de komende jaren betere versies op de markt gaat brengen.

Ben je van plan om in 2016 een nieuwe iMac te kopen, dan is het geen slecht idee om even de actuele prijzen te checken. Via de onderstaande link kan je ook de overige prijzen overzichtelijk beoordelen. De 2016 iMac kopen kan alweer vanaf een prijs rond de € 1.049,-. In principe dalen de Apple Desktops niet snel in prijs en gaan ze maar zelden in de aanbieding, waardoor je eigenlijk geen ‘koopjes’ zult vinden. Indien jij in 2016 een iMac kunt kopen met korting, zullen wij het je laten weten. Ook als er een interessante iMac aanbieding online gaat!

Waar kan ik de 21.5 inch iMac Retina kopen?

Wil je de 21.5 inch iMac Retina 4K kopen of ben je benieuwd naar de 21.5 inch iMac Retina prijs? Dan kan je via de onderstaande links de actuele prijzen checken bij BOL en Coolblue. Wij zullen regelmatig de 21.5 inch iMac Retina op kortingen controleren zodat je zo goedkoop mogelijk de 21.5 inch iMac Retina kan kopen!

Een nieuwe iMac is een keuze die je niet zomaar maakt waardoor het verstandig is goed de voordelen en nadelen van de diverse varianten te belichten. Ik hoop dat voldoende voor je gedaan te hebben en jou geholpen te hebben bij de keus voor jouw nieuwe iMac. Hieronder zie je een link staan waarmee je direct een overzicht kunt krijgen van de huidige prijzen van de verschillende soorten iMacs. Zo weet je welke iMac je wel of niet moet kopen en voor welke prijs!

Meer weten over de 21.5 inch iMac Retina of de andere modellen? Klik hier voor de actuele 21.5 inch iMac Retina prijs!

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie