3 tips om je Samsung batterij nog langer mee te laten gaan


Jouw Samsung smartphone gaat overal mee naar toe. Onderweg even appen met je beste vrienden, een YouTube-video kijken tijdens het wachten of thuis op de bank een leuke game spelen. Jouw smartphone is er altijd… totdat de batterij leeg is. Hoe zorg je dat jouw Samsung batterij lang meegaat?

Super Samsung batterij

De accu van jouw Samsung gaat al ontzettend lang mee. De laatste modellen van Samsung hebben een krachtige batterij met een inhoud van maar liefst 3000 mAh. Dit staat gelijk aan 20 uur bellen of ruim 10 uur lang het internet afstruinen. Deze telefoons gaan moeiteloos een hele dag mee op dezelfde lading. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je gebruik, maar je kunt vrijwel altijd gerust de oplader thuislaten. Wil je nóg zorgelozer op pad? Met deze makkelijke tips verbeter je de duur van jouw Samsung batterij!

Donkere wallpaper

De meeste Samsungs hebben een fantastisch Super AMOLED-scherm. Hierbij zijn kleuren levensecht en is zwart ook écht zwart. Dat nodigt uit om een te gekke achtergrond op je telefoon te zetten. Maar wist je dat dit scherm best wel wat energie verbruikt om zulke mooie kleuren weer te geven? Kies daarom voor een donkere wallpaper. Dat kost minder energie en daardoor gaat jouw accu langer mee.

Doze-modus

Vanaf Android 6.0 Marshmallow heeft Samsung de zogenaamde Doze-modus. Deze instelling wordt geactiveerd zodra je jouw telefoon met het scherm uit neerlegt. Jouw Samsung smartphone wordt dan tijdelijk op een wat lager pitje gezet. Net zoiets als het soort stop-en-start-systeem bij sommige auto’s, een modus om energie te besparen.

Je kunt zelf instellen welke apps in Doze-modus op stil gezet worden. Je kunt bijvoorbeeld WhatsApp geactiveerd laten zodat je belangrijke berichtjes niet mist.

Zo stel je de Doze-modus in:

  • Open het instellingenmenu op je Samsung telefoon.
  • Kies ‘Batterij’.
  • Klik op de Menuknop en kies op ‘Batterij optimalisatie’.
  • Open het dropdown-menu en kies ‘Alle apps’.

Vanaf hier kun je bepaalde apps ook weer uitschakelen en de Doze-modus verder personaliseren. Niet alleen handig voor je batterij maar ook reuze effectief voor je concentratie!

Update je apps!

Je zult merken dat je regelmatig de mogelijkheid krijgt om je apps te updaten. Als er nieuwe features zijn is dat natuurlijk een leuke, zichtbare update. Achter de schermen gebeurt er echter ook veel.

Wist je dat app-ontwikkelaars regelmatig hun apps updaten om ze soepeler te laten werken? Dit varieert van bug fixes tot de verbetering van app-prestaties, waaronder vermindering van het energieverbruik. In de Google Play Store zie je bij zo’n update ook wat er nieuw is. Wanneer je jouw apps regelmatig updatet, gaat jouw Samsung batterij nóg langer mee!

Nieuwe smartphones gaan langer mee

De ontwikkelingen van telefoonaccu’s staan niet stil. Zo profiteren de nieuwe Samsung Galaxy s7 en s8 van de nieuwe innovaties en heeft Samsung de accuduur weer kunnen verbeteren. Benieuwd naar de specificaties van de S7, lees verder op de KPN pagina.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie