Amazon Echo komt naar Nederland

Het lijkt dan toch zover te zijn: Amazon Echo wordt begin 2017 uitgebracht in Nederland. De geruchten lijken te zijn omgezet in keiharde feiten, want volgens bronnen op het Connections Europe congres, dat gister (3 november red.) plaatsvond, brengt Amazon Echo naar Nederland toe.

Dat Amazon dat precies nu doet is geen verrassing, aangezien Google Home rond dezelfde tijd (2017 Q1) naar Nederland komt.

Prime Video verschijnt eind dit jaar nog

Behalve Amazon Echo, zal Amazon Prime aan het einde van dit jaar nog te gebruiken zijn door de Nederlandse consument. Eerder dit jaar hoorde we nog dat de introductie begin 2017 zou zijn.

Amazon wil echter voorkomen dat haar nieuwe Top Gear variant massaal illegaal gedownload gaat worden. Door rondom de release van het nieuwe programma, The Grand Tour, de videodienst in Nederland beschikbaar te maken hoopt Amazon dit te beperken.

Overigens was het al even duidelijk dat de dienst naar Europa zou komen, in de kwartaalcijfers van Q2 was namelijk al te lezen dat een wereldwijde uitbreiding van de on-demand dienst aanstaande was.

Wat is Amazon Echo?

Amazon Echo is op dit moment de spraakassistent die de Amerikaanse consument verovert. De slimme speaker is in staat om binnen enkele seconden je vragen te beantwoorden, producten voor je te bestellen (natuurlijk alleen bij Amazon) en jou je laatste afspraken te vertellen.

Het is nog onduidelijk hoe Amazon Echo zal presteren als het concurrentie krijgt van de nieuwe Google speaker. Google Home kan volgens diverse kenners hetzelfde en meer dan Amazon Echo.

De Amazon Echo is met een groot aantal apparaten te koppelen. Zo kan het op basis van een simpele command jouw top 10 Spotify-tracks laten afspelen. Ook kan het apparaat gekoppeld worden met slimme thermostaten en andere speakers.

Naar verwachting komt Amazon Echo eind Q4/16 begin Q1/17 op de Nederlandse markt.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie