apple-patent-iphone

Apple heeft weer een nieuw iPhone patent

Er zijn maar weinig bedrijven in het bezit van zoveel patenten als Apple. Het is daarom ook ongelofelijk lastig om te voorspellen of Apple een van deze patenten daadwerkelijk gaat verwerken in een product. De smartphonemaker is namelijk ook in het bezit van een patent waar de voorzijde van een toestel volledig als display gebruikt zou kunnen worden.

Dit patent is al jaren oud, desondanks hebben we er nog niets van teruggezien. Het laatste patent dat Apple vast heeft gelegd heeft mogelijk ook met de iPhone te maken. Is het aannemelijk dat Apple dit patent wel gaat realiseren?

[related-post id=”1753″]

Alle hoop op de iPhone 8

Om heel eerlijk te zijn vonden wij de meest recente iPhone release, de iPhone 7, tegenvallen. Dit had het jubileumtoestel moeten worden en niet de iPhone 7s. Overigens staan de s-series nooit bekend om de grote onthullingen.

Met dit nieuwe patent kunnen Apple fanboys weer een beetje op innovatie hopen. Apple heeft namelijk hard nieuwe impulsen nodig. Ze hebben het zwaar te lijden onder de verfijnde toestellen van Samsung en LG. Behalve deze twee giganten, heeft Apple in Azië nog met hele andere concurrenten te maken.

Het Chinese Oppo schijnt het bijzonder goed te doen in opkomende markten als Indonesië en de Filipijnen, waardoor er veel marktaandeel verloren is.

Inhoud nieuwe Apple patent (iPhone)

We nemen voor het gemak even aan dat het hier om een patent voor de iPhone gaat. Het patent dat Apple deze week namelijk heeft geregistreerd zou het mogelijk maken om een enigszins transparant OLED-scherm te ontwikkelen. Dit is om twee redenen interessant.

  1. Apple werkt op dit moment nog altijd niet met OLED-schermen. Dit in tegenstelling tot de grote concurrenten van Apple, waaronder Samsung en LG. OLED-schermen zijn in vrijwel ieder opzicht kwalitatief beter dan de huidige schermen van Apple.
  2. Om met transparante schermen te kunnen werken, zullen veel randfuncties van de iPhone moeten worden aangepast. Het zou daarom nog jaren kunnen duren voordat we dit Apple patent in werking zien. Camera’s en speakers zouden moeten worden verplaatst. Ook zou het nieuwe glas tegen een hogere temperatuur van de accu moeten kunnen. Een aardige klus dus.

Het is dus nog maar de vraag of we dit Apple patent ooit gaan terugzien op een iPhone. Nog even wachten dus.

Bron: AppleInsider


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie