beste smartphone 2016

Wat gaat de smartphone van 2016 worden?

We zitten nog maar een paar maanden in 2016 en we weten alweer welke smartphones waarschijnlijk het top vijf lijstje van dit jaar mogen invullen. De vijf grootste smartphone-fabrikanten hebben namelijk allemaal al min of meer bekend gemaakt (of gelekt) welke smartphones zij dit jaar zullen uitbrengen. Wij hebben alvast drie contenders op een rijtje gezet voor de beste smartphone van 2016. Geen van deze toestellen is op dit moment te kopen, maar twee van de drie zullen voor april al in de schappen liggen. Benieuwd welke toestellen wij verwachten te mogen rekenen tot de beste smartphones van 2016?

LG G5

De eerste smartphone die we in dit rijtje verwachten is de langverwachte LG G5. Het vlaggenschip model van LG zal zonder twijfel eerdere modellen overtreffen. Met maar liefst 4 GB werkgeheugen zal browsen nog makkelijker gaan en kan je mogelijk in hogere kwaliteit films kunnen bekijken. Want ook grafisch gaat de LG G5 behoorlijk vooruit. De Snapdragon 820-chip (geproduceerd door Qualcomm) is in staat om nog meer te verwerken, wel zo handig in een tijd waar we met steeds meer data moeten werken. Er komt overigens ook een Snapdragon 820-chipset te zitten in een andere contender uit ons rijtje, waar je straks meer over kunt lezen.

Verder zien we een display van 5,3 inch terug met een Quad – HD specificatie. Waarom er hier een term als Quad wordt gebruikt is niet helemaal duidelijk, maar LG zal er vast een idee achter hebben geplakt. Net zoals de vorige keer gaan er geruchten dat er nog een extra display op de LG G5 komt. Maar of dat waar is..

Samsung S7

Met de Samsung S7 is de Chinese smartphone-fabrikant absoluut van plan de complete markt een trap te geven. De prijs gaat namelijk behoorlijk omhoog om budget vrij te maken voor de vernieuwde specificaties. Alleen de Samsung S7 Edge is in prijs niet gestegen, maar over die variant in een later artikel meer.

Eindelijk zien we weer een Octa-core processor in een smartphone terug, waarmee een kloksnelheid van 2,3 GHz gehaald kan worden in combinatie met 1,6 GHz. De accu gaat omhoog naar 3000 mAh wat niet heel bijzonder is en vergelijkbaar is met eerdere Samsung modellen.

Net zoals de LG G5 weten we nog maar weinig over de releasedate van de Samsung S7. Echter kunnen we wel rekenen op een release voor april, mogelijk rond 11 maart. Als je vroeg beslist kan je volgens Tweakers kosteloos een Gear Virtual Reality bril bij je bestelling ontvangen. (Wil je overigens tips voor bij het kopen van een Virtual Reality bril? Wij schreven er een artikel over)

iPhone 7 

En dan hebben we natuurlijk nog het mooiste meisje van de klas, de iPhone 7. Wat de iPhone 6s heeft laten liggen wordt hopelijk door de 7 opgepakt, want bij de 6s was maar beperkte vooruitgang terug te vinden. Er zijn diverse specificaties die in een adem worden genoemd met de iPhone 7. Maar of ze waar zijn? Bepaal het zelf;

 Waterdichte iPhone 7

Dubbele lens voor betere foto’s

Draadloze iPhone oordopjes

Oordopjes via Lightning-ingang

Retina-scherm

Aan het einde van het jaar kunnen we de balans opmaken en weten we welke smartphone gekroond kan worden als beste smartphone van 2016!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie