dating-bumble

Dating 2.0: Bumble pakt Tinder aan met video

Al zeker een jaar zijn diverse ontwikkelaars duidelijk meer aan het investeren in video’s. Met apps als Instagram en Snapchat, zijn video’s al een tijd niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een nieuwe dating app, genaamd Bumble, lijkt hier bijzonder slim op in te spelen.

Bumble komt namelijk met een dating app waar video’s van tien seconden jouw nieuwe liefde moeten vinden. Het hart van iemand veroveren? Dat doe je door de perfecte video te schieten van maximaal tien seconden.

[related-post id=”1768″]

Hoe werkt Bumble?

Bumble is het makkelijkst te vergelijken door een combinatie van twee bekende apps aan te halen: Snapchat en Tinder. Snapchat is in dit voorbeeld vooral belangrijk als videoservice.

Net zoals Snapchat, maak je video’s die na verloop van tijd weer verdwijnen. Bij Bumble, blijven jouw video’s 24 uur beschikbaar voor iedereen die langs jouw profiel swiped. Als iemand dan jouw tien seconden aan video ziet, is het aan hem of haar om net zoals bij Tinder, links of rechts te swipen.

Je kunt ook vooraf opgenomen video’s toevoegen aan jouw Bumble profiel. Dit betekent dus dat je eerst, zo professioneel mogelijk natuurlijk, een video opneemt voordat je deze upload naar je Bumble profiel.

Overigens zal jouw video dan niet gekenmerkt worden door een Bumble vlag, die zou hebben weergegeven dat jouw video gemaakt is binnen de app. Het is met de Bumble app namelijk ook mogelijk om unieke video’s te maken, met tal van effecten en emoji’s.

Kans van slagen

Alhoewel het weer zo’n idee is waarvan je denkt: ‘Dat had ik ook kunnen verzinnen!’, is het toch een goed voorbeeld van een idee dat goed uitgewerkt is en daardoor kans van slagen heeft. Aangezien Tinder al jaren niet meer innoveert en het versturen van kleine gifhes hun grootste recente innovatie is, zal het niet lang duren voordat ook in Nederland Bumble aan de man komt.

Een saillant feitje, de huidige CEO van Bumble, Whitney Wolfe, werd vorig jaar ontslagen door Tinder.

Wanneer Bumble in Nederland beschikbaar is, laten wij het je weten.

Bron: EnGadget


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie