Chan Zuckerberg Initiative neemt Meta over

Amper een jaar geleden kwam Mark Zuckerberg met het nieuws dat hij samen met zijn vrouw, Chan Zuckerberg, het Chan Zuckerberg Initiative zou beginnen. Deze stichting zou als doel hebben om de mensheid wereldwijd te verbeteren.

Het heeft even geduurd voordat de eerste overname plaatsvond. Vandaag is namelijk Meta overgenomen, een website die zich richt op wetenschappers. Meta realiseert voor deze doelgroep een betere database voor al het wetenschappelijk onderzoek dat er vandaag de dag, maar ook in het verleden, is verricht. Hierdoor moet wetenschappelijk onderzoek voor iedereen toegankelijker worden.

99 procent

Toen Mark Zuckerberg het Chan Zuckerberg Initiative bekend maakte, beloofde hij ook dat hij maar liefst 99 procent van zijn vermogen zal toewijden aan dit initiatief. Het zou dus wel eens van de grootste stichtingen wereldwijd kunnen worden.

Meta had de afgelopen jaren al meer dan 7 miljoen euro opgehaald bij VC’s (venture capital). Daar komt dus nu een flinke bak bij, want Chan Zuckerberg Initiative zou volgens geruchten al in het bezit zijn van een aardige kas.

Dit is Meta

Meta’s hoofdactiviteiten omvatten het vereenvoudigen van het zoekproces voor wetenschappelijke artikelen. Ook doelt Meta erop om wetenschappers samen te brengen met wetenschappelijk onderzoek dat voor hun specifiek interessant is.

Zo is het voor wetenschappers niet meer nodig om uren door artikelen te pluizen. Meta wilt het mogelijk maken dat onderzoekers direct zien welke artikelen van pas kunnen komen.

Het uiteindelijke gevolg hiervan, volgens Zuckerberg, is dat onderzoeken sneller kunnen worden uitgevoerd en daardoor er eerder baanbrekende ontdekkingen kunnen worden gedaan. Of dat nu is in de astronomie of met kankeronderzoek, Meta kan in iedere tak van support voor een hoger tempo zorgen.

Wat het Chan Zuckerberg Initiative precies heeft neergelegd voor de overname is onbekend. Het zal echter meer dan 30 miljoen euro zijn, gezien de hoogte van de eerdere funding van Meta.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie