tech-podcast

De drie beste tech podcasts

We hebben online meerdere technologie podcasts die we kunnen luisteren waar er helaas maar enkele Nederlandstalig zijn. Gelukkig zitten er een paar pareltjes tussen waar je op regelmatige basis weer bij kan worden gebracht met het laatste tech nieuws. Om jou bij je keuze te helpen bij het vinden van een nieuwe tech podcast, kan je hieronder podcasts vinden waar wij graag naar luisteren. Weet je niet zeker welke podcast het best bij jou past? Dan luister je ze toch allemaal?

tech-podcast-overzicht

(Eervolle vermelding) Vierde plek: BNR Digitaal Tech podcast

Op de vierde plek vinden we de technologie podcast van BNR terug. In de tech editie van BNR horen we vaak de stem van Herbert Blankesteijn. De opzet van het programma is vrij standaard en ook enigszins ouderwets. Herbert bespreekt namelijk op zijn eigen manier de laatste nieuwtjes op het gebied van telefonie, internet en andere technologische snufjes. De keuze voor Herbert door BNR voor dit tech segment is vrij opmerkelijk, aangezien Herbert Blankesteijn wat minder snel de jonge doelgroep zal aanspreken. Maar mogelijk is dit ook niet het doel van BNR, dat een overwegend oudere doelgroep voor ogen heeft bij haar andere programma’s.

Je kunt de tech podcast van BNR luisteren via BNR Technologie

Derde plek: Tech45 

Onze zuiderburen scoren met hun tech podcast Tech45 hoog in deze top drie, aangezien zij iedere week op een leuke manier het laatste tech nieuws blijven brengen. Overigens is niet de gehele crew bij Tech45 van Belgische afkomst, want met de komst van Menno Kiel is er ook een Nederlander wekelijks bij Tech45 te horen. Er zijn alweer 250 shows opgenomen, dus je kunt nog aardig wat terugluisteren voordat je aan de nieuwe afleveringen van Tech45 begint.

Je kunt de tech podcast van Tech45 luisteren via TECH45

De tweede plek is voor TechSnacks!

Een van de leukste tech podcasts is volgens ons de vrij jonge podcast van TechSnacks. Deze podcast wordt onregelmatig opgenomen door twee presentatoren, Maarten en Raymon. Deze echte tech-geeks nemen met plezier tech podcasts op en lijken van hun passie hun werk te hebben gemaakt. Met een hoofdredacteur van One More Thing moet het natuurlijk ook wel goed komen.

Het formaat van TechSnacks is overigens vrij uniek, namelijk vier onderwerpen in 40 minuten. In de zomermaanden zijn er vaak extra gasten te vinden waardoor de afleveringen langer duren. Een aanradertje dus!

Je kunt de tech podcast van TechSnacks luisteren via TechSnacks.nl

De beste tech podcast is ‘De Appels en Peren Show’

Eigenlijk is er één tech podcast die er echt uitspringt. namelijk de podcast van Reinier en Wietze. Alhoewel de podcast zeker niet alleen over tech gaat, maar ook over onderwerpen als kunstmatige intelligentie en een shitload aan boeken, is dit de leukste podcast die jij als tech fan in de Nederlandse taal gaat vinden. De onderwerpen zijn zo divers dat het de show juist leuk maakt.

Ongeveer 1 keer per 3 weken komt er weer een nieuwe podcast van de heren online. Met enige regelmaat, eigenlijk zeer onregelmatig, organiseert het koppel een live sessie. Deze live sessies worden steeds beter bezocht wat te danken is aan de unieke stijl van Reinier en Wietze.

De Appels en Peren show podcast is te beluisteren via Appelsenperenshow.nl

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie