dell-ultrasharp-8k

Jij kunt deze Dell 8K monitor kopen

Soms willen we gewoon een betere smartphone of een betere televisie hebben maar heb je simpelweg al de top bereikt. Voor gebruikers van 4K en 5K scherm is er goed nieuws: je kunt dit jaar een Dell 8K scherm kopen. De Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor ofwel de Dell UP3218 moet de norm worden. Tenminste, als het aan Dell ligt.

Zo’n UP3218 kopen gaat natuurlijk niet zomaar, alhoewel onbekend, zal er een flink prijskaartje aanhangen. Vinden we dacht echter de 8K waardering niet waard?

Dit zal de Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor kunnen

Dell was al langere tijd bezig met het produceren van zeer hoogwaardige schermen. Sinds Apple besloot de productie van Thunderbolt-schermen stop te zetten en LG vrij spel te bieden via de eigen store, komen er steeds meer nieuwe spelers het veld op.

Hoewel Dell geen nieuwe speler is, zagen we de Amerikaanse fabrikant nog nooit zo prominent op het speelveld verschijnen. Nu is de markt voor 4K en 5K monitoren betrekkelijk klein en zullen de winsten die uit de verkoop van 8K monitoren voortvloeien vast niet allesbepalend zijn. Toch klinkt alleen de naam van de Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor al interessant. Want hoeveel beter is 8K dan 4 of 5K?

Specificaties Dell UP3218

Toen ik voor het eerst de Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor specificaties onder ogen kreeg, moest ik twee keer knipperen. Dell gaat meer dan een stap verder waar andere fabrikanten nog niet durfden te gaan.

In het kort kan je rekenen op een 31.5 inch scherm met en resolutie van 7680 x 4320 ofwel 280 ppi. Verder heeft het een kijkhoek van 178 graden, meer dan een miljard kleuren, 400 nits helderheid en een contrast ratio van 300:1. Alle gebruikelijke poorten zijn in het scherm aanwezig waaronder 4 USB 3.0 slots.

Om verder niet al te technisch te worden, wil ik je er nog even op wijzen dat de verschillen tussen de 4K monitor van Dell en de 8K variant volgens diverse kenners substantieel is. Vooral de resolutie schijnt adembenemend te zijn (waargenomen op CES ’17, Las Vegas).

Er zijn op het moment maar twee schermen waar een ppi is die in de buurt komt van de 280 ppi van de Dell Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor. De 5K iMac (onze review) moet het met 218 ppi doen en de Surface Studio, ook redelijk nieuw, met 192 ppi.

De Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor / UP3218 kopen

Schrik niet van het prijskaartje van 5000 euro, want het is een stuk meer dan de 5K iMac of de eerder besproken Surface Studio. Je krijgt hier wel een van de beste schermen ooit voor terug, de Ultrasharp 32 Ultra HD 8K Monitor.

Waarschijnlijk komt het scherm halverwege het jaar naar de Nederlandse markt. Wij zijn benieuwd.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie