tv kijken

Druk leven? Met deze tips hoef je je favoriete programma’s nooit te missen

Je kent het ongetwijfeld: drukte, haast en nooit eens tijd om lekker op de bank te ploffen en je favoriete programma’s te kijken. En de momenten waarop je voor de televisie zit, is er niks op. Het zou ideaal zijn als de televisie zijn programmering zou kunnen aanpassen aan jouw dagindeling. Gelukkig zijn er manieren waarmee je nooit meer je favoriete programma hoeft te missen. Hier zijn vijf tips waarmee je (in goede kwaliteit) televisie kan kijken, wanneer jij tijd hebt!

Tip 1: Wacht tot het programma herhaald wordt op televisie

Veel programma’s worden vaak nog een extra keer herhaald op televisie. Dus een van de meest ouderwetse, maar toch misschien wel de meest gebruikelijke manieren om een programma terug te kijken, is wachten tot de aflevering nog een keertje op televisie te zien is. We raden dit echter af om te doen, want je bent dan nog steeds gebonden aan de zendtijd zoals  een zender die heeft gepland.  De kans is dan groot dat het programma wordt herhaald op een tijdstip waarop je ook niet kunt kijken en dan mis je je programma alsnog. Daar kun je het dus beter niet op wagen. Gelukkig zijn er andere manieren om toch je favoriete programma terug te kunnen kijken.

Tip 2: Kijk je favoriete programma op verschillende apparaten via de site of de app van de zender

Waarom zou je wachten tot een programma wordt herhaald op televisie als je ook zelf kan bepalen wanneer je het programma wilt terugkijken? Vrijwel elke grote zender biedt de mogelijkheid om gemiste programma’s On Demand terug te kijken via hun website of  app. Dat gaat makkelijk zat: je typt de naam van de omroep of zender in op internet of download de app, zoekt je gemiste programma op en nog voordat het water voor je thee heeft gekookt, zit jij al op je laptopje of tablet naar de uitzending te kijken. Hieronder een klein overzicht van de meest bekende Nederlandse zenders en hoe je deze terug kunt kijken:

  • NPO

Via deze app kun je de meeste programma’s die worden uitgezonden op de publieke omroepen nog tot maanden na uitzending gratis bekijken. Handig dus, voor wanneer je het echt heel druk hebt gehad de laatste tijd en je dus enorm achterloopt.

  • RTL XL

Via de website of de app van RTL XL kun je de meeste programma’s die geproduceerd worden voor RTL 4, 5, 7 en 8 tot ongeveer 7 dagen na uitzending gratis terugkijken. Ben je een weekje op vakantie geweest of heb je een drukke week gehad? Dan kun je, tegen betaling, RTL XL Premium aanschaffen, zodat je een selectie van programma’s tot 30 dagen terug kunt kijken. Je hebt dan alleen wel een abonnement aan je broek hangen, je kunt er namelijk niet voor kiezen om per aflevering te betalen.

  • KIJK.nl:

Met KIJK kun je programma’s van SBS 6, net5, Veronica en SBS 9 terugkijken. De meeste Nederlandse programma’s zijn gratis terug te kijken via de app of op je laptop. Volg je series vanaf deze zenders en wil je geen aflevering missen? Dan kun je nog altijd tegen betaling één aflevering van de beste internationale series terugkijken.

Tip 3: Neem een abonnement op NLziet

Als je graag gemakkelijk programma’s wilt terugkijken, maar je hebt geen zin om al die verschillende apps op je telefoon of tablet te downloaden, kun je ook kiezen voor een abonnement op NLziet. Hiermee kun je via je laptop of tablet uitzendingen van verschillende grote Nederlandse tv-zenders  terugkijken, waar en wanneer je maar wilt. NLziet heeft namelijk de uitzendingen van de grootste Nederlandse publieke en commerciële omroepen samengevoegd in een app. Het werkt bijna hetzelfde als Netflix of Videoland alleen dan met programma’s die eerder werden uitgezonden op de Nederlandse televisie. Je kunt de meeste aflevering nog tot een jaar na uitzending terugkijken, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat programma’s er weer af worden gehaald nog voor jij tijd had om ze terug te kijken. Helaas is NLziet geen gratis optie, je moet een abonnement afsluiten om hier gebruik van te kunnen maken.

Tip 4: Schaf een Chromecast aan

Wil je toch liever je programma’s via de tv terugkijken? Dan kun je voor gemiddeld 35 euro een Chromecast in huis halen. Een Chromecast is een klein apparaatje dat je kunt aansluiten op je tv. Met dit ‘kastje’  kun je via je smartphone of tablet verschillende content afspelen op je televisie. Je moet dan wel eerst even de app van een van de zenders downloaden op je smartphone of tablet en het programma dat je gemist hebt opzoeken. Je verbindt vervolgens je apparaat met de Chromecast en, zie daar, het programma verschijnt zo op je tv.

Tip 5: Kijk je gemiste programma terug via je tv-aanbieder

Vaak kun je ook via je tv-aanbieder programma’s terugkijken. Hiervoor hoef je geen speciale app te downloaden en er zitten geen extra kosten aan vast. Een voorbeeld hiervan is 7 dagen terugkijken, een functie is die je gratis bij Interactieve TV van KPN, XS4all of Telfort krijgt. Het enige dat je hoeft te doen is je tv-gids te openen op je tv en je programma terug te zoeken. Heeft het programma dat je wilt terug kijken een groen pijltje voor de titel staan? Dan kun je het tot 7 dagen na uitzending terugkijken door op de groene knop van je witte afstandsbediening te drukken. Ook als je het programma nét gemist hebt omdat je vertraging had met de trein of in de file stond, kun je deze meteen na de uitzending terugkijken. Hoef je dus mooi niet te wachten tot de aflevering eindelijk eens een keer online wordt gezet. Alles-in-1 met Interactieve TV is tijdelijk extra voordelig geprijsd; je krijgt namelijk zes maanden korting.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie