Fitbit Blaze nederland

Fitbit Blaze: Kopen, belangrijke tips en prijzen

Het sinds kort beursgenoteerde bedrijf Fitbit heeft eindelijk een nieuwe high-end fitnesstracker / smartwatch aan hun assortiment toegevoegd, namelijk de Fitbit Blaze. De meningen over de (fitness) smartwatch zijn verdeeld, waardoor wij eigenlijk niet konden achterblijven met onze ongerepte ‘Fitbit Blaze kopen of niet’ review. Van het volledige aanbod Fitbits vonden wij de laatste toevoeging om verschillende redenen toch wel heel erg interessant. Op diverse vlakken zijn er grote stappen vooruit gemaakt, die ons moeten overtuigen om voor een Fitbit Blaze kopen te gaan. Maar vinden wij ook dat jij een Fitbit Blaze moet kopen?

Het ontwerp

Het ontwerp van de Fitbit Blaze is het eerste wat ons opvalt. Fitbit heeft ervoor gekozen af te stappen van de wat standaard geworden vormgeving door te kiezen voor een geheel nieuw ontwerp. Het zelf kunnen aanpassen van een horloge zoals de Fitbit Blaze is de norm geworden, wat we ook zien bij concurrerende smartwatches. Daarom kan je dus ook je bandje vervangen met andere bandjes van Fitbit, maar waarschijnlijk ook van derde partijen. Je kunt bandjes voor de Fitbit Blaze kopen vanaf enkele tientallen euro’s, wat vergelijkbaar is met die van bijvoorbeeld de Samsung Gear S2.

Fitbit Blaze kopen

Waar ik vooral over te spreken ben, is de kwaliteit van het bijgeleverde bandje van de Blaze. In principe hoef je geen nieuw bandje voor de Fitbit Blaze te kopen, aangezien in tegenstelling tot veel andere smartwatches het bandje van deze Fitbit horloge wel van degelijke kwaliteit is.

Berichtgeving

Fitbit heeft ervoor gekozen om gebruik te blijven maken van hun slimme notificaties. Natuurlijk kunnen we de Fitbit Blaze niet vergelijken met een smartwatch als de Apple Watch, waar de berichtgeving net wat anders is weergegeven. Wil je een Fitbit Blaze kopen, dan zullen de notificaties niet hoog op je verlanglijstje moeten staan, want de Blaze laat geen notificaties van third party applicaties zien.

Klik op deze link om direct naar het overzicht van de laagste prijzen te gaan.

Technologie achter de Fitbit Blaze

Kopen van de Fitbit Blaze doe je hoogstwaarschijnlijk voor het health-aspect van deze slimme horloge. De speciaal ontwikkelde app van Fitbit is nog hetzelfde gebleven en daar is dus ook weinig op aan te merken. Het blijft een overzichtelijk geheel, echter hadden we wel wat verbeteringen verwacht. De Fitbit app is gebruiksvriendelijk en laat je dus in één oogopslag zien hoe jouw dag qua gezondheid is geweest. Een Fitbit Blaze kopen is vooral leuk voor de geïnteresseerden die graag hun hartslag over langere periodes willen bekijken, dat kan namelijk nu nog beter in de app.

Accuduur en robuustheid

Volgens Fitbit moet je zeker vijf dagen gebruik kunnen maken van de Fitbit Blaze voordat je horloge weer aan de oplader moet. Vijf dagen is behoorlijk wat, aangezien de Fitbit Blaze gebruik maakt van een oLED scherm dat redelijk wat ruimte inneemt waardoor er maar weinig plek over is voor een grote batterij. Echter is Fitbit hierin geslaagd en kan je dus eindelijk een Fitbit Blaze kopen met een fatsoenlijke accu.

Conclusie: Moet je de Fitbit Blaze kopen?

Opgesomd blijft de Fitbit Blaze een uitstekende health smartwatch waarmee je optimaal kunt sporten. Veel is hetzelfde gebleven, echter is het ontwerp flink op de schop genomen en is de batterij duur verbeterd. Verder is het oLED scherm van uitstekende kwaliteit, waardoor een Fitbit Blaze kopen in 2016 een beter plan is dan de aanschaf van een ouder model. Voor alle soorten work-outs kan de tracker de vooruitgang bijhouden, waardoor de Fitbit doet wat ervan verwacht wordt.

Wil jij de actuele Fitbit prijzen ontdekken of een Fitbit kopen? Dan kan je via de onderstaande link een compleet overzicht tevoorschijn toveren!

Klik op deze link om direct naar het overzicht van de laagste prijzen te gaan.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie