samsung galaxy a3 a5

Kan de Galaxy A3 en A5 Samsung redden?

Tot enkele jaren geleden was Samsung de absolute bevelhebber op het gebied van budget smartphones. Als je over de Rotterdamse markt liep kon je iedere marktganger vragen welk toestel hij had, en de Koreaanse fabrikant werd met een Rotterdams accent genoemd. Dat was 2014, in 2017 zijn de Samsung budget smartphones lichtelijk overgenomen door nog goedkopere Chinese toestellen.

Samsung wil met de Samsung Galaxy A3 de middenklasse weer aanspreken. Want zoals Coolblue aangeeft, is de Samsung Galaxy A3 en de A5 het perfecte toestel voor de gebruiker uit het middenklasse segment.

Maar moet je kiezen voor de Samsung Galaxy A3..

Een budget smartphone van Samsung met een scherm van 4,7 inch en € 329,-. Nee, een echt budget toestel is de Samsung Galaxy A3 niet. Wel is het een stuk goedkoper dan de S7 en de aankomende S8, waar je al snel het drievoudige voor betaalt als je de duurste versie pakt.

Veel functies van de Samsung Galaxy A3 zagen we eerder op andere toestellen. Zo is de Always-on technologie aanwezig (kennen we van de Gear Smartwatches) en is er een vingerafdrukscanner te vinden. Ook is het toestel netjes waterdicht (IP67-certificering) en hoef je je dus geen zorgen te maken om een plaatselijke regenbui.

Middels een USB-C ingang kan jij de telefoon opladen zodat jouw smartphone ook aan de laatste eisen voldoet op het gebied van USB.

of de Samsung Galaxy A5?

Voor een goede € 100,- extra, krijg je de Samsung Galaxy A5, in plaats van de A3. Het scherm is ook meteen een halve inch groter, wat jou het idee zou kunnen geven van extra waarde. Maar is dat ook zo? Is de A5 wel meer geld waard dan de A3?

Op het gebied van specificaties zeker, want de Samsung Galaxy A5 specs zijn voor een toestel in deze prijsklasse zeer goed. 3 GB ram en een camera met 16 megapixel. Krachtig en zeer doeltreffend. Android 6.0 zal op de Samsung Exynos 7880 Octa Cora processor als nooit tevoren draaien.

100 euro extra, 2 punten extra

Heb je nog 100 euro ergens liggen? Geef die 100 euro dan uit aan de upgrade naar een A5 model. Je zult er geen spijt van krijgen aangezien de A5 voorzien is van zeer goede specificaties als een topcamera, sterke processor en gouden batterijduur.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie