google duo nederland

Google komt met end-to-end encryptie app Duo voor video bellen

Het zal Google niet ontgaan zijn dat Wire, een nieuw app afkomstig van een sterk maar jong team aan developers, het de afgelopen tijd goed heeft gedaan. Waar beveiligde verbindingen steeds belangrijker worden, lijkt Google hier op het gebied van communicatie (m.u.v. Gmail) weinig aan gedaan te hebben.

Met Google Duo tracht Alphabet, het hoofdconcern, een sterke app op de markt te brengen waarmee de gebruikers die Google Hangouts verruilen voor nieuwe end-to-end encryptie apps om te video bellen, terug te halen.

Vandaag lanceerde Google haar nieuwe app die samen moet gaan werken met de eerder uitgebrachte Allo app. Allo is Google’s antwoord op de vergaande ontwikkelingen van WhatsApp en Telegram. Alleen met Allo krijg je niet alleen een messaging app, maar ook een Google Assistant die jou van hulp kan voorzien. Lijkt enigszins op de eerdere ideeën van Facebook waar kunstmatige intelligentie wordt toegepast binnen de Messaging app.

Encryptie voorop

De belangrijkste trend die we de laatste tijd zien in tech is encryptie. Een facet dat van alle tijden is maar vooral in 2016 belangrijker lijkt te worden. Dat is dan ook vooral het speerpunt van de nieuwe Duo app, beveiligde video chats op basis van een geëncrypteerde verbinding tussen twee partijen.

[related-post id=”1402″]

Knock-Knock

Een bijzonder interessante feature van Google Duo is Knock-Knock. Middels deze functie kan degene die gebeld wordt vooraf een live stream zien van die persoon die belt. Voordat je opneemt, zie je dus al de stemming van de persoon waardoor je gebeld wordt. Dit geeft telefoneren een compleet andere invulling. Het zorgt voor een volledig nieuwe ervaring waar spontaniteit voorop staat.

De technologie waar Google Duo op draait is nagenoeg gelijk aan die van Google Hangouts, namelijk WebRTC. Het protocol waar Google DUO aan verbonden is verschilt dan weer wel (QUIC).

Video conferenties zijn helaas met de nieuwe app (nog) niet mogelijk. Dus om concurrenten als Wire echt te verslaan, zal Google nieuwe functies moeten toevoegen.

Vanaf 1 september is de app te downloaden in de Android en iOS App store.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie