google-home-beschikbaarheid

Google Home kopen: Informatie, voordelen en prijs

Gaat Google Home in Nederland doen wat Alexa van Amazon al maanden in de Verenigde Staten doet? Niemand had verwacht dat Alexa het zó goed zou doen in de VS. In Nederland kennen wij, met uitzondering van Siri en Google Now, een functionele variant van Alexa. Maar straks kunnen we opeens een Google Home kopen. En dan?

Het gaat een spannend spel worden of de Google Home hier net zo succesvol wordt als de Amazon Alexa in de States. Wij zetten alles wat we tot dusver weten over Google Home op een rijtje. Kopen is nog niet mogelijk, maar daar gaat binnen korte tijd verandering in komen.

[related-post id=”1535″]

Ik wil de Google Home nu al kopen!

Alphabet (moederbedrijf Google) zal echter naar verwachting kiezen voor een snelle introductie, zoals we ook al zagen bij de Chromecast 2. Helaas zagen we ook wat releases de voorgaande jaren waar het allemaal wat minder vlot ging (Chromecast Audio & Pixel C Tablet).

Alhoewel het dus nog niet volledig duidelijk is wanneer de Google Home te koop is in ons land, hebben wij al wel de Home in handen gehad. Lees er meer over in onze review!

Jouw persoonlijke assistent

Je kunt Google Home het best zien als jouw persoonlijke assistent, die heel veel eenvoudige taken voor jou uit handen neemt. Het bestellen van de boodschappen via Albert Online of het harder zetten van de muziek, het kan van alles zijn.

Middels jouw stem, horen de honderden microfoontjes verwerkt in Google Home precies wat jij wilt. Binnen een fractie van seconden begrijpt het apparaat jouw bericht en onderneemt actie. Vervolgens zal Google Home voor jou een product kopen wanneer jij hier bijvoorbeeld om vraagt.

Voor veel mensen is het bijna ondenkbaar wat voor functionaliteiten dit slimme apparaat straks heeft. Want slim is Google Home zeker.

Turn that beat up 

In de toekomst hoef jij niet meer zelf naar je speaker te lopen om de muziek harder te zetten. Als jij in het bezit bent van een draadloze speaker, zoals de Sonos Play-serie of een speaker aangesloten middels de Chromecast Audio, kan jij middels Google Home de speaker bedienen.

Je hoeft geen extra apparaat naast de Google Home te kopen om dit te kunnen doen, het zit namelijk geïntegreerd in de technologie van het apparaat.

Middels Home zijn er diverse acties mogelijk, waaronder het aanvragen van een nieuw nummer, het aanzetten van een afspeellijst of het ‘liken’ van een liedje op Spotify. Het zou zelfs zo ver kunnen gaan dat je een liedje middels Google Home naar een vriend of vriendin als aanbeveling stuurt.

Ook de afstandsbediening kan weg, want middels jouw eigen stem kan je ook jouw televisie besturen. Andere zender, volume harder of het opnemen van de laatste Expeditie Robinson aflevering. Alle ‘basistaken’ worden door Google Home uit handen genomen. En dat vinden we helemaal niet erg.

[related-post id=”1402″]

Maak je huis slim met Google Home

Misschien wel het grootste voordeel van een Google Home kopen, is dat jij met een enkel apparaat je huis een stuk intelligenter maakt. Dit device is namelijk een ware duizendpoot, in staat om meer te besturen dan alleen je speaker of televisie.

Zo zijn er al veel producten ontwikkeld en zelfs uitgebracht waarvan we al weten dat ze met Google Home kunnen werken. Ook binnen Alphabet zijn er producten te vinden die compatibel met Google Home zijn. Neem bijvoorbeeld de producten van Nest, zoals de Nest Cam en Nest Thermostat. Wanneer jij aan Home vraagt om je verwarming hoger te zetten, zal dit direct worden gedaan. Ook zal de rookmelder van Nest een seintje aan Home geven wanneer de batterijen leeg zijn. google-home-kopen

Een ander leuk voorbeeld zijn de befaamde Hue led-lampen van Philips. Internationaal gezien kregen deze lampen zeer positieve reviews. Niet gek, want je betaalt nog een behoorlijk bedrag voor de aanschaf van dit product. Toch is de combinatie die jij kunt toen tussen Hue en Google Home geweldig. Met één zin kan jij ‘commanderen’ dat de lichten aan of uit gaan, of een zwoelere stand aannemen. Wel zo handig als je partner bijna thuis is ;-).

Wie is hier het slimst van de hele wereld?

Vroeger waren er nog wel eens mensen waar je van alles aan kon vragen. Op vrijwel iedere vraag, hadden zij wel een antwoord. Nu is het makkelijker om even op Google te kijken wat het antwoord op je vraag is, in plaats van dat je op zoek gaat naar de persoon die het misschien zou weten. Een Google Home kopen is juist hiervoor interessant.

Want wie weet er meer dan Google? Niemand natuurlijk, want Google kan binnen enkele seconden jouw vraag, die je via Google Home stelt, opzoeken via Google.

Wil je weten wanneer Christopher Columbus op Guadeloupe aankwam en waarom hij het eiland deze naam gaf? Dan heeft Google Home een antwoord klaar. Wat je ook wil weten, jouw nieuwe persoonlijke assistent heeft hier een antwoord op.

En het kan nog verder gaan, want Amazon Alexa toont al veel functies waarvan we denken dat Google Home ze snel zal overnemen. Het bestellen van een taxi (via Uber), het kopen van een kaartje voor de bioscoop en zelfs het reserveren van een tafel in het restaurant vijf straten verderop. Dit apparaat is de toekomst en dat is de reden waarom wij de Google Home kopen.

Wanneer is de Google Home in Nederland te koop?

In de Verenigde Staten is de Google Home prijs bepaald op 129 dollar. Een logische prijs gezien het bedrag dat Amazon voor Alexa vraagt. Op 4 november kan je in de VS de Google Home kopen. Wanneer dit in Nederland mogelijk is, is helaas nog onbekend. Dit zal waarschijnlijk hoogstens een week of twee later zijn.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie