Google Home – Dit is onze review

Voor mensen geboren na 1996 is er geen wereld meer denkbaar zonder Google. Iedere vraag die we hebben, ongeacht de complexiteit van de vraag, stellen we zonder te twijfelen aan onze beste vriend; Google.

Met Google Home in ons huis, gaan we weer net een stap verder de toekomst is. Ontwikkelingen waar we stiekem al jaren op aan het wachten waren, lijken in 2016 en 2017 allemaal werkelijkheid te worden. Onze Google Home review is dan ook precies wat je ervan gaat verwachten. We zijn onder de indruk, we zien dat Google Home ons leven op diverse vlakken kan gaan veranderen.

Hoe ziet de moderne huiskamer eruit als jij Google Home in huis haalt? Wij laten in onze Google Home review niets aan de verbeelding over. Google gaan we nog vaker in ons leven terugzien, of we het nu willen of niet.

Hoe Google Home onze huiskamer binnenkomt

Doordat je de Google Home kunt kopen voor een kleine 130 euro, is de kans groot dat de aankoopdrempel laag zal liggen. Als Google deze slimme speaker goed weet te promoten, is de kans klein dat het product niet aanslaat.

In Europa wordt er, vooralsnog, niet of nauwelijks gebruik gemaakt van slimme speakers. Amazon Echo, de speaker die ook naar Nederland komt, is een enorme hit in de Verenigde Staten en vertoont veel overeenkomsten met Google Home. De mogelijkheden van Google Home zijn zelfs uitgebreider en het apparaat zal, volgens Google zelf, met meer apparaten kunnen werken.

Google Home is eenvoudig te koppelen waardoor binnen no-time, jouw hele huis rapporteert aan de baas. En die baas ben jij niet meer, die baas is Google Home.

google home in de woonkamerHet is alleen al mooi om naar te kijken

Google is op het gebied van design zeker geen Apple. Kijk bijvoorbeeld maar naar de eerste generatie Chromecast. Het design was verre van sexy, ook al waren de functionaliteiten nog zo goed. Nu heeft Apple ook enkele producten op de markt die niet even mooi zijn, zoals de Apple TV.

Dat Google weet dat design ook een belangrijke factor is, vooral wanneer een product centraal geplaatst moet worden, is te zien aan het ontwerp van Google Home.

De designers van Google hebben het product zo ontworpen dat het probleemloos opgaat in ieder interieur. Het is half zo klein als de Amazon Echo en ziet er eerlijk gezegd dubbel zo mooi uit.

Ook al willen we het niet altijd toegeven, soms is het design net zo belangrijk als de functionaliteit van een device. Gelukkig heeft Google qua functionaliteiten ook alles op een rijtje.

Hoe Google ervoor zorgt dat we de Google Home gaan gebruiken

Ook al zou Google Home miljoenen keren verkocht worden, als consumenten het product na een jaar nauwelijks meer gebruiken is het allemaal voor niets geweest.

Google heeft als doel dat Google Home een onmisbaar product moet worden. Ieder huis moet voorzien zijn van een persoonlijke assistent en een leven zonder moet niet meer in te beelden zijn.

Daarom is dan ook de Google Home voorzien van mogelijkheden en knoppen om jou met iedere actie te helpen. Een product koppelen met Google Home? Kwestie van seconden.

Aan de bovenkant van het apparaat zijn diverse drukgevoelige knoppen te vinden waarmee je eenvoudig diverse acties kunt uitvoeren. Van basisfuncties zoals het pauzeren van je muziek tot het uitzetten van de Home. Want ja, ook je Google Home kan worden uitgezet.

Een ander interessant onderdeel zijn de led-lichten verwerkt in de speaker. Wanneer je contact probeert te leggen met de speaker, komen de lichten tot leven en is het duidelijk dat Google Home klaar is om jouw verzoek te ontvangen.

Twee ijzersterke microfoons leggen, vanaf het moment dat je dat zelf aangeeft middels de zin “OK Google” of “Hey Google”, nauwkeurig vast wat je zegt. Alhoewel twee microfoons meer dan drie keer zo weinig is dan de 7 microfoons op de Amazon Echo, is er geen onderscheid te vinden tussen de nauwkeurigheid van beide speakers.

[related-post id=”1532″]

Privacy

Hoe leuk de Google Home toepassingen ook zijn, veel consumenten maken zich zorgen om de always-on technologie waar ook Amazon Echo gebruik van maakt. De angst dat Google echt alles hoort en dit tot tastbare data verwerkt zorgt voor angst onder diverse groepen Nederlanders.

Google heeft al meerdere keren, net als Amazon, duidelijk gecommuniceerd en bewezen dat de speaker alleen ‘luistert’ als dat van jou gevraagd wordt. Pas als jij “OK Google” of “Hey Google” zegt, begint de speaker met luisteren. Alles wat wordt gezegd terwijl deze commands niet zijn gezegd, zal niet worden opgenomen en kan dus ook niet worden verwerkt.


Hoe is de audiokwaliteit eigenlijk?

Uiteindelijk is en blijft Google Home een speaker waar je ook prima muziek mee kunt luisteren. Het is logischerwijs geen speaker vergelijkbaar met een Sonos of Bose speaker, maar het produceert audio in de kwaliteit vergelijkbaar met speakers rond het prijsniveau van de speaker.

Alle bekende muziekdiensten, van Spotify tot Deezer, kan je koppelen met Google Home en kunnen jou dus van verse muziek voorzien. Ook kan je audio ‘casten’ vanaf je computer of laptop, zodat je ieder stukje audio ook vanaf je Google speaker kunt afspelen.

Volgens het bedrijf zelf, is de speaker in staat om complete kamers met muziek te vullen. Tijdens onze test ondervonden we dat de Home hier deels toe in staat is, want het geluid klonk in holle ruimtes niet altijd even goed.

Voor de optimale muziekervaring moet je niet rekenen op de nieuwe Google speaker maar ben je beter uit met een complete audio-setup. Als je ech er tijdens het koken ook naar muziek zou willen luisteren, is de Google Home perfect.

De Google Home koppelen

Alhoewel op dit gebied nog veel onzeker is, weten we uit testvideo’s al enkele andere apparaten die je kunt koppelen met Google Home. Zo zullen, vanzelfsprekend, alle Nest producten (Nest is eigendom van Google), gekoppeld kunnen worden. De Nest Cam en Nest Learning Thermostat zijn hier beide voorbeelden van. Ook de speakers van Sonos zullen werken met de infrastructuur van Home.

De slimme led-lampen van Philips, Hue, zullen ook compatibel zijn met Google Home. Je kunt dus als je thuiskomt direct naar je speaker schreeuwen dat de lichten aanmoeten. Wel zo handig als je een slokje te veel op hebt.

Een van de Google Home mogelijkheden waar wij over te spreken zijn, is de mogelijkheid om de slimme assistent samen te laten werken met IFTT en SmartThings (Samsungs’ antwoord op de automationindustrie). Je zou dus als je thuiskomt van een lange dag werken Google Home het volgende laten doen;

“Hey Google, kan je mijn after-work sessie laten beginnen?”. In IFTTT kan je deze command vervolgens jouw Philips Hue lampen laten aanzetten, de Sonos jouw favoriete relax-afspeellijst aflaten spelen en via de Nest Thermostaat de temperatuur langzaam opvoeren.

Met de Chromecast 2 en Chromecast Ultra probeert Google er al alles aan te doen het adres te worden voor jouw dagelijkse portie entertainment. Daarom kan je de Google Home koppelen met je Chromecast en deze automatisch, wanneer jij daar om vraagt, YouTube videos laten afspelen of jouw favoriete serie opzetten.

screen-shot-2016-05-18-at-1-21-48-pm-pngGoogle’s troef: Assistent

Van alle Google Home features, is toch Google’s Assistent de grootste verandering. Momenteel kunnen we het nog dezelfde vragen stellen als dat bij Amazon Echo mogelijk is. Vragen als hoeveel theelepels water je uit een liter water kunt halen of het aanzetten van een stopwatch worden binnen enkele seconden beantwoord. Ook kan je eenvoudig je wekker aanzetten of de score van Feyenoord-Ajax opvragen.

In de nabije toekomst zullen steeds complexere vragen gesteld kunnen worden en zullen de antwoorden van Google Home uitgebreider worden. Zonder twijfel zal het Google Home gaan lukken een complete toelichting te geven of zelfs zaken uit te leggen.

Iets wat Google Home wél kan en Echo niet, is het onthouden van vragen. Wanneer je vraagt wat de hoofdstad van Spanje is, antwoord de speaker logischerwijs met Madrid. Maar als je dan, zonder opnieuw Madrid of Spanje te noemen, vraagt wat voor weer het daar is, krijg je van Google Home te horen wat het weer in Madrid is. Amazon Echo vereist dat je opnieuw aangeeft wat het onderwerp is.

Oordeel Google Home review

Ook al is het nog niet mogelijk om van alle functies gebruik te maken, zoals dat bij onze Trumpiaanse vrienden wel al het geval is, zal je de komende maanden of jaren de speaker vanzelf capabeler zien worden.

Omdat het hier om een product gaat met een zeer respectabele verkoopprijs, kan je de Google Home kopen en je investering vanzelf zien groeien. Als jij dan ook de tech-fan bent die nieuwe producten een kans geeft, raad ik je aan absoluut de Home aan te schaffen.

Benieuwd waar je de Google Home kunt kopen? Check hier de top 5.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie