gopro-alternatief

GoPro Hero 5 alternatieven op een rij

De GoPro Hero 5 is een prachtige action camera waarmee je zelfs de meest extreme activiteiten haarfijn vastlegt. Goedkoop is de Hero 5 echter niet. Met een prijskaartje van 430 euro, zijn er vast betaalbare GoPro Hero 5 alternatieven.

Dat klopt, want er zijn meerdere prima GoPro Hero 5 alternatieven die tot bijna hetzelfde in staat zijn. Sommige van deze modellen zijn zelfs meer dan de helft goedkoper.

Een betaalbare action camera is dus zeker mogelijk. Ik maakte een lijstje met de drie beste GoPro Hero 5 alternatieven. Zoek jij een alternatief? Dan is in dit lijstje jouw nieuwe action camera te vinden.

Nikkei Extreme X6

Houd jij van actie maar wil je hier niet 400 euro aan uitgeven? Dan is dit GoPro Hero 5 alternatief een stuk betaalbaarder. Voor bijna 300 euro minder heb je een action camera die net als de GoPro in 4K filmt. Ook krijg je er de klassieke mounts bij zodat je meteen van de piste af kan.

Of je nu gaat duiken, crossen of skydiven, de Nikkei Extreme X6 is onze keuze voor een betaalbaar GoPro Hero 5 alternatief. Het is dan ook meteen het goedkoopste model van alle alternatieven. De prijs voor dit model is bijna net zo scherp als de 4K beelden die deze action cam schiet.

Aan ieder voordeel zit helaas ook een nadeel, en dat zijn er bij de Nikkei Extreme X6 twee. Ten eerste kan je gebruik maken van micro SD kaarten tot een opslaggeheugen van 32 GB. Dat is weinig, vooral als je van plan bent om in 4K te filmen. Als je het niet erg vindt om met een aantal SD kaartjes op zak te reizen, dan hoeft dit geen probleem te zijn.

Verder is er, net zoals bij de GoPro Hero 5, geen aparte microfoonaansluiting om audio in hogere kwaliteit op te nemen. Maargoed, als je met 100 kilometer per uur door de straat scheurt maakt het geluid ook niet meer uit toch?

Je kunt de Nikkei Extreme X6 kopen vanaf  € 119,-

TomTom Bandit

Mogelijk heb je de TomTom Bandit al een keer op de piste gezien. Het is een prachtige action camera en het mooiste exemplaar uit onze GoPro Hero 5 alternatieven. Momenteel is de action camera bij Coolblue (zie link hieronder) in de aanbieding. Daardoor kan je voor slechts € 159,- de TomTom Bandit kopen.

In tegenstelling tot de Nikkei X6, kan je bij deze action camera wel een microfoon aansluiten. Verder film je ook in 4K en is de Bandit voor alle extreme sporten te gebruiken.

Ook hier een klein nadeel, namelijk het gewicht. Met 190 gram is de TomTom Bandit een zware jongen. Als we dit vergelijken met de andere GoPro Hero 5 alternatieven is dit zwaar. In het gebruik merk je hier echter weinig van.

Je kunt de TomTom Bandit kopen vanaf € 159,-

GoPro Hero 5 Session

Wat is een beter GoPro Hero 5 alternatief dan het kleine broertje, de Session? Weliswaar zijn er wat verschillen te vinden, maar zijn er nog meer overeenkomsten. Zo filmt de Session ook in 4K, heeft het een beeldhoek van 170 graden en beschikt het over WiFi.

Een ander leuk element van de GoPro Hero 5 Session is dat de camera met spraak bestuurd kan worden. Handig wanneer je aan het skiën bent en jij je handschoenen niet uit wilt doen.

Tenslotte is de beeldstabilisator van de Session ook ijzersterk. Vrijwel alle beelden komen daardoor vloeiend op jouw scherm terecht. Dit zorgt natuurlijk voor ultiem beeldmateriaal voor jouw volgende vakantievideo.

Je kunt de GoPro Hero 5 Session kopen vanaf € 329,-

Welke van de GoPro Hero 5 alternatieven moet ik kopen?

Je moet in dit verhaal tussen drie aspecten kiezen. Wil je de goedkoopste action camera? Dan moet je de Nikkei Extreme X6 kopen. Wil je de beste deal? Dan is de huidige prijs van de TomTom Bandit zo scherp, dat je deze deal eigenlijk niet kan laten gaan. Wil je de kwaliteit voor GoPro voor een vierde minder dan de GoPro Hero 5? Dan is de Session jouw nieuwe camera.

De GoPro Hero 5 alternatieven zijn ieder in staat om voor prachtige beelden te zorgen. Welke kies jij? Laat het ons weten in de reacties!


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “GoPro Hero 5 alternatieven op een rij”

  1. Levi avatar
    Levi

    Zijn er ook nog alternatieven op hetzelfde prijsniveau?

Geef een reactie