houten-bank-maken

Hoe Ik Goedkoop Mijn Eigen Meubels Maak (En Jij Ook)

Klik Hier voor DRIE Gratis Bouwtekeningen van Fred

Of je nu nieuwe meubels voor de woonkamer of tuin nodig hebt: ze zijn ongelofelijk duur. Je mag tegenwoordig niet verwachten om voor minder dan 1000 euro klaar te zijn.

Toen ik nieuwe tuinmeubels nodig had, was ik niet bereid om zoveel geld hiervoor te betalen. Ik besloot om met een laag budget en relatief weinig ervaring mijn eigen meubels te maken. Ik ben niet volstrekt onhandig, maar ben zeker niet een ervaren klusser.

Het enige wat ik nodig had waren goede bouwtekeningen om op de juiste manier deze meubels te maken. Want het daadwerkelijk bouwen van de meubels zou volgens velen een kwestie zijn van het volgenden van de bouwtekening.

Vanwege het ‘Niet Goed = Geld Terug’ aanbod van Fred’s Bouwtekeningen besloot ik met dit bouwtekeningenpakket te beginnen. En het resultaat hiervan is hieronder te aanschouwen.

Mijn Eerste Project: De Steigerhouten Loungebank 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Ik heb altijd gehoord dat als je iets echt wilt, het ook mogelijk is. En ik had van mijzelf nooit verwacht dat ik in staat zou zijn om de bovenstaande loungebank te maken.

Maar toch besloot ik de uitdaging aan te gaan. De bouwtekening zag er duidelijk uit en het leek meer op een moeilijkere IKEA-handleiding dan een puzzel. En dat terwijl de kosten minder dan 90 euro waren.

Een steigerhouten plank a 2.5 meter kost bij de Hornbach op dit moment € 4,25. Dus reken maar uit..

Mijn vrouw twijfelde meerdere keren of mijn verwachtingen wel realistisch waren. Ze had mij namelijk nog niet eerder een meubel zien maken. En dan voelt het toch lekker toen ik haar onze nieuwe loungebank van steigerhout kon laten zien.

Klik Hier voor DRIE Gratis Bouwtekeningen van Fred

Mijn Tweede Project: Bed van Steigerhout 

Mijn tweede project eindigde niet in de tuin, maar in de slaapkamer. Een plek waar ik het liefst eindig na een zware dag klussen. En dat kan sinds kort in mijn bed van steigerhout.

Nadat ik klaar was met het bouwen van de loungebank, begon ik met zoeken tussen de andere tekeningen die in het bouwtekeningenpakket te vinden waren.

Al snel kwam ik een type bed tegen dat ik zocht. Een nieuw bed kopen stond al langere tijd op het verlanglijstje. Maar hier duizend euro voor betalen? Daar had ik geen zin in.

Ook het bed heb ik voor hoogstens € 110 kunnen maken. Dit zijn dus de kosten voor alle materialen. Ik heb eenmalig een klein bedrag voor de bouwtekeningen betaald en daarna kon ik onbeperkt van alle tekeningen gebruik maken.

Mijn Derde Project: Tuinbankje 

Momenteel ben ik in de avonduren bezig met het bouwen van bovenstaand tuinbankje. Als dit bankje af is, komt deze in de tuin van mijn ouders te staan zodat ze op een sterk bankje met het mooie weer kunnen genieten.

Ik moet het bankje nog even schuren en aflakken met standaard houtlak en dan kan ik ze eindelijk het bankje geven.

Dit project heeft mij hoogstens 5 uur gekost en is volledig in de avond gemaakt. Goed te doen dus. Voor iemand met weinig ervaring ben ik vooralsnog bijzonder trots op wat ik met jullie heb kunnen delen.

Met Deze Bouwtekeningen Heb ik Mijn Meubels Gemaakt

Voor het maken van deze meubels heb ik gebruik gemaakt van Fred’s Bouwtekeningen. Volgens Fred Schouten, de maker van het pakket, kan iedereen met zijn tekeningen overweg.

Je hebt dus:

  • Geen ervaring nodig
  • Geen groot budget (€ 50 tot € 75) is voor sommige projecten al genoeg
  • Een paar uur per week tijd (hoe meer hoe beter)

Als ik tijdens het bouwen van een van de bovenstaande meubels vragen had, kon ik deze gewoon aan Fred vragen. Hierdoor had ik eigenlijk met de bouwtekeningen er gratis een specialist bij.

Vanwege het ‘Niet Goed Geld Terug’ principe was het voor mij interessant om eens te kijken of de bouwtekeningen iets voor mij waren. Als jij erover nadenkt om je eigen meubels te maken, dan zou ik echt Fred’s Bouwtekeningen overwegen.

Je kunt trouwens veel meer maken met het bouwtekeningenpakket. Op deze pagina lees je welke meubels er te bouwen zijn.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie