hondenmand-maken

Hondenmand (hout) maken? Kan jij zelf!

Een hondenmand van hout maken? Dat klinkt als een project waarmee jij je hond héél erg blij kan maken. Het zijn de kleine dingen in het leven die een dier ontzettend gelukkig kunnen maken en daar kan een (hout) hondenmand enorm bij helpen. Jij wilt toch ook het beste voor jouw trouwe viervoeter? Het zelf maken van een hondenmand van hout is absoluut niet lastig en kan middels een hondenmand bouwtekening gedaan worden. Ik heb handige tips voor je waarmee een hout hondenmand maken een makkie gaat worden. Klaar om te beginnen? Lees dan snel verder!

hondenmand-hout
Hondenmand die jij van hout kan maken

Een hondenmand maken van hout

Waarom zou je eigenlijk een hout hondenmand maken, aangezien je ook een hondenmand zou kunnen kopen? Ik weet het antwoord natuurlijk al, omdat je dan een hondenmand van hout kan maken die niet alleen bij je inrichting past maar waarvan je ook weet dat je hond door het dolle heen zal zijn wanneer de hondenmand gebruikt kan worden.

Ik ben zelf ook aan de slag gegaan met een hondenmand van hout te maken en het ging mij bijzonder goed af. Dit was toevallig voor mij de eerste keer dat ik aan de slag ging met een dergelijk project. Aangezien ik twee linkerhanden heb was ik vrij huiverig voor het eindresultaat. Maar toen ik de hout hondenmand af had, vertelde de reactie van mijn hond genoeg. Ik heb mijn golden retriever Tommy nog nooit zo blij gezien.

Wat moet je allemaal weten?

Voor het maken van je hondenmand kan je verschillende houtsoorten gebruiken. Zelf koos ik voor steigerhout, aangezien dit de hondenman qua hout een hip en gebruikt imago zou geven. Ik had al meerdere steigerhouten meubels in de woonkamer staan, dus ik wist dat steigerhout goed zou aansluiten op mijn huidige inrichting.Toen ik klaar was met de hout hondenmand maken, koos ik om het hout met een grey wash te verven. Een grey wash kan je eenvoudig zelf maken door wat krijtverf te kopen en dit te mengen met water. Ik koos zelf voor een 1 op 1 mix, maar als je een wat sterkere grey wash wilt maken kan je beter wat extra krijtverf toevoegen. Het steigerhout voor de hondenmand van hout haalde ik overigens gratis op bij een bouwplaats. Je kunt ook nieuw steigerhout voor het maken van je hondenmand gebruiken. Een hondenmand maken kan met gebruikt steigerhout nog goedkoper uitgevoerd worden. Echter is de levensduur van een hondenmand hoger wanneer je kiest voor nieuw steigerhout. Desalniettemin kan je van hout een prachtige hondenmand maken. Is het jou gelukt om een hondenmand te maken van hout? Dan zie ik graag het resultaat in de reacties tegemoet!

Werken met een (hout) hondenmand bouwtekening

Een houten hondenmand maken, dat gaat natuurlijk veel makkelijker met een bouwtekening. Ik besloot om de (hout) hondenmand bouwtekening te downloaden zodat ik direct aan de slag kon gaan. Uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat ik gekozen heb om dit project uit te voeren. Want een jaar later geniet mijn hond nog steeds van de hondenmand!

Ook een hondenmand maken van hout? Klik dan hier voor de bouwtekening!

Ook nog een klein voorbeeld zien van een hondenmand die jij kan maken? In de onderstaande video kan je zien hoe een andere klusser een lekker plekje voor zijn hond maakt. (Als je zelf een hondenmand wilt maken kan het natuurlijk ook met veel eenvoudigere gereedschappen)


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Hondenmand (hout) maken? Kan jij zelf!”

 1. Rogz avatar
  Rogz

  Hoe kan ik zoiets maken,die gast heeft het echte professionele gereedschap.Beetje lullig voor de hobbyist

  1. Mart avatar
   Mart

   Hi Rogz,

   Vaak kan je, met enige creativiteit, gereedschap betaalbaar lenen of een substituut voor vinden. Voor een eenvoudigere manier van werken, kan je dus ook met eenvoudigere gereedschappen werken.

   Veel succes!

Geef een reactie