houten-bank-bouwtekening

Houten bank maken, helemaal gratis!

Houten bank maken lijkt een fantastisch idee om te beginnen met het zelf maken van meubels. Want ik kan je verzekeren dat je net zoals ik na het maken van je eerste eigen meubel de kriebel te pakken krijgt. Een houten bank maken is een van mijn eerste meubels die ik zelf met een bank bouwtekening gemaakt hebt. Persoonlijk raad ik je aan te kiezen om te beginnen met een simpele houten bank maken. Afijn, laten we gaan kijken hoe jij zelf kan beginnen met een houten bank maken!

houten-bank-maken
Voorbeeld van een houten bank die jij kan maken

Is het makkelijk, een houten bank maken?

Een houten bank maken is volgens Google het meest populaire doe-het-zelf project van 2014. Ook ik ben van mening dat het maken van een houten bank maken een erg leuk project is. De houten bank bouwtekening is namelijk eenvoudig in het gebruik. Mede dankzij de handige materialenlijst met je zo klaar bent de bouw van een houten bank.

Wat voor mij belangrijk is, is dat ik in een oogopslag zie wat er gedaan moet worden. Daarmee bedoel ik dat ik direct wil zien welke spullen er aangeschaft moeten worden en welke stappen ik moet zetten om vervolgens een houten bankje te maken. De houten bank bouwtekening biedt mij de mogelijkheid om dit succesvol te doen.

Al met al is een houten bank maken daarom ook een van de makkelijkere meubels die zelf gemaakt kunnen worden. Het zit-gedeelte van de bank kan voor sommige beginnende klussers een pijnpunt zijn, maar na een uurtje extra denkwerk kom je daar ook overheen. Een houten bank maken is daarom helemaal geen verkeerd idee, ook voor de beginnende klusser niet.

Aandachtspunten voor houten bank maken

Voor het maken van een houten bank zijn er enkele aspecten waar op gelet moet worden. Het is niet dat je zonder na te denken even een houten bank kan maken. Dit moet met zorg gebeuren zodat je een houten bank creëert waar je ook met plezier gebruik van kan maken.

Jij kunt je houten bank maken met verschillende soorten hout. Nieuw of gebruikt hout, het is allebei mogelijk. Waar je echter wel op moet rekenen is dat je met gebruikt hout een bank kan maken die waarschijnlijk wat eerder zal kraken en mankementen gaat vertonen. Er zit ook een voordeel aan het gebruik van oud hout vast, behalve de prijs natuurlijk, want met oud hout kan je wel een hippe gebruikte look creëren.

Wat ik je sowieso aanraad om te doen, is na je houten bank maken deze ook te verven. Het verven van je bank zorgt er niet alleen voor dat je bank er leuker uitziet maar dat het hout ook langer meegaat. Op deze manier kan je zelf een hippe houten bank maken!

De houten bank bouwtekening (pdf) is het enige wat jou nog in de weg staat van het maken van je eigen bank.

Waar kan ik de houten bank bouwtekening downloaden?

Wil je de houten bank bouwtekening downloaden (pdf)? Dan is dat mogelijk bij Freds Bouwtekeningen. Via de onderstaande link kan jij op de website van Fred komen en ontdekken hoe je de houten bank bouwtekening (pdf) kan downloaden.

Download hier de houten bank bouwtekening!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie