De nieuwe HTC U Ultra moet je kopen

We hadden het afgelopen maandag nog over de prachtige codenaam van de zojuist bekend geworden HTC U Ultra. Persoonlijk hadden wij liever een keer gezien dat de codenaam (HTC Ocean) de daadwerkelijke naam werd. We kunnen echter ook met een HTC U Ultra leven. Want als we de specs mogen geloven, is dit de HTC U Ultra die we willen kopen.

Geen headphone-jack, een tweede scherm en kunstmatige intelligentie intelligent ingebouwd. HTC haalt echt alles uit de kast om klanten terug te winnen. Gaat het ze ook lukken?

Nieuw, strak design

Als we de HTC U Ultra bekijken valt ons direct het nieuwe ontwerp op. De HTC U Ultra lijkt op geen manier op vorige HTC modellen. In tegenstelling tot de One en M-series, is de Ultra bepakt met glossy materiaal. Hierdoor is het even wennen wanneer deze smartphone voor het eerst in je handen ligt.

De grootste design-technische vooruitgang heeft HTC geboekt op het gebied van het scherm. De complete voorkant is van glas, door HTC genoemd als de Liquid Surface.

Volgens diverse ingewijden heeft HTC voor de HTC U Ultra geprobeerd om het vloeibare gevoel te kopiëren naar een toestel, zonder echt dergelijke elementen te gebruiken. Als je de HTC U Ultra in je handen hebt, voel je direct dat er iets speciaal is aan dit toestel.

Tweede scherm

Alhoewel het tweede scherm gegarandeerd kleiner is dan dat je bij een tweede scherm zou vermoeden, is het een fijne verandering. Wat we bij veel fabrikanten zien is dat het tweede scherm eigenlijk geen functie heeft maar meer een gimmick is.

Bij de HTC U Ultra, koop je een toestel met een tweede scherm dat absoluut geen gimmick is. De zogenaamde hotkeys die je zelf kunt instellen, bieden de optie om binnen een fractie van een seconde iemand te bellen. Waarschijnlijk zullen er nog tal van andere functies voor het tweede scherm zijn, bijvoorbeeld in combinatie met een cover.

Het hoofdscherm is overigens 5.7 inch, groter dan veel andere telefoons. De grootte val de HTC U Ultra zal dus voor sommigen even wennen zijn.

De binnenkant van de HTC U Ultra

Qua specificaties heeft HTC het altijd redelijk kunnen opnemen tegen de gevestigde orde. 4 gig werkgeheugen, 64 / 128 GB intern en een Snapdragon 821-chip (de 820-chip is in veel Samsung en LG toestellen te vinden).

Verder is er een 12 megapixel camera gepredikt als Ultrapixel toegevoegd, die we eerder zagen bij de HTC 10. Aan de voorkant zit ook een prima camera, voor als de back-camera je laat zitten ;-).

Tenslotte de batterij, want daar zit 3000 mAh aan capaciteit in. Iets minder dan vergelijkbare toestellen, echter voldoende om lange tijd te kunnen presteren.

Geen koptelefooningang in de HTC U Ultra

Waar wij zeer van onder de indruk zijn, is de keuze van HTC om voor de HTC U Ultra de hoofdtelefooningang weg te laten. Apple deed het eerder en HTC volgt nu kennelijk ook. HTC promoot in haar persbericht tegelijk de nieuwe USonic oordopjes die worden meegeleverd met de HTC U Ultra.

We removed the headphone jack because we believe the audio experience on the phone can be so much more than just the simple transmission of sound. The sonar-like capabilities of USonic wouldn’t be possible with a 3.5mm headphone jack. We have microphones built into both earbuds that “listen” for sonic pulses, which can then adjust your audio to match your ears’ unique architecture. We believe the market is ready to push audio into new innovations that benefit consumers’ listening experience.

HTC had er weliswaar voor kunnen kiezen om de audio-jack te behouden en tegelijk de oordopjes mee te leveren. Dit omdat er intern voldoende ruimte lijkt voor de audio-jack en de accu. Apple verwijderde de audio-jack om meer ruimte voor de accu te maken. De reden dat HTC de audio-jack heeft weggelaten lijkt nog een raadsel te zijn.

Wanneer je de HTC U Ultra kunt kopen in Nederland en België is nog onbekend. Een HTC U Ultra gaat je straks ongeveer € 750,- kosten.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie