htc vive bril

HTC Vive kopen: Review, prijzen en beschikbaarheid

Het is lang geleden dat we zo enthousiast waren over een techproduct als dat we over de HTC Vive zijn. Als er een VR bril is die je moet kopen, dan is het volgens ons de HTC Vive wel. Je kunt deze virtual reality bril al bestellen, echter dan betaal je nog wel een strakke 80 euro aan de verzendkosten. De verwachting is dat in medio april een HTC Vive kopen bij Nederlandse (online) retailers mogelijk is. Maar is deze bril wel jouw geld en tijd waard? Lees onze review snel!

Direct naar de conclusie of verkooppunten?

Samenwerking met Valve

De beste stap die HTC ooit met de HTC Vive had kunnen nemen, hebben ze ook daadwerkelijk genomen. De samenwerking met Valve zorgt er in een klap voor dat een HTC Vive kopen tot de mogelijkheden behoort. Toen we begin 2016 ons artikel schreven over een VR bril kopen en kort de HTC Vive bespraken, was er alleen nog een prototype beschikbaar.

Fast forward naar april en we kunnen bijna de HTC Vive bestellen bij diverse webshops (check hieronder de volledige lijst met alle verkooppunten.

Door de samenwerking met Valve, zal het straks mogelijk zijn om vette games op de virtual reality bril te spelen. Steam VR in combinatie met de HTC Vive, het moet wel een geweldige relatie worden.

htc vive kopen

De HTC Vive in de praktijk

Als we kijken naar ‘vergelijkbare’ VR brillen, zien we dat je vaak gelimiteerd in je bewegingsruimte bent door kabels die als levenslijn voor de VR bril nodig zijn. Besluit je om een HTC Vive te kopen, dan hoef je niet met tal van kabels te werken. Je kunt namelijk gewoon rondlopen met deze virtual reality bril van HTC.

Of jij nu besluit als gladiator mee te vechten in de tijd van Caesar of dat je op een wolk wilt lopen, met de HTC Vive worden er geen beperkingen opgelegd.

De technologie die in de HTC Vive verwerkt zit, is alweer tien stappen verder dan de onlangs uitgekomen Oculus Rift VR. Wij kunnen ons al niet meer voorstellen dat Zuckerberg de voorkeur geeft aan de Oculus in plaats van de Vive.

Een nieuwe realiteit

Veel tech-fans denken dat ze wel kunnen inschatten wat er precies gebeurt wanneer zij de HTC Vive opzetten. Vaak blijkt het tegendeel waar, want de HTC Vive overdondert iedereen die de bril opzet. Vooral doordat het mogelijk is om met de VR bril te gaan en staan waar je wilt, zullen veel mensen een HTC Vive willen kopen.

Iedereen die voor het eerst een virtual reality bril opzet zal moeten wennen aan de nieuwe realiteit. Maar bij de HTC Vive lijkt de extra bewegingsvrijheid ervoor te zorgen dat je al snel gewend bent aan dit aspect.

De beeldkwaliteit is dus ook een stuk beter dan de goedkope virtual reality brillen die vanaf honderd euro te koop zijn. Het is in dit geval het echt waard om ‘the extra mile’ te gaan.

Conclusie: HTC Vive kopen of niet

Toen we hoorde dat we de HTC Vive voor Uitgekotst mochten testen, wisten we meteen dat we goud in handen hadden. Alhoewel je nog geen HTC Vive kunt kopen, is het volgens ons zeker het wachten waard. Ben je perse opzoek naar een goedkope virtual reality bril voor onder de 200 euro? Dan is de HTC Vive mogelijk te prijzig. Wil jij echter wachten op de beste VR bril van het moment? Dan moet je gegarandeerd een HTC Vive kopen!

Verkooppunten

Momenteel is het nog niet mogelijk om bij een Nederlandse webshop de HTC Vive te kopen. Je kunt echter wel veel andere virtual reality brillen kopen. Neem eens een kijkje via de onderstaande link om te ontdekken welke VR brillen er op het moment al op voorraad zijn!

Het complete overzicht Virtual Reality brillen checken? Kijk dan verder op deze pagina!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie