p9-plus-kopen

Huawei P9 vs. Huawei P9 Plus: welke moet jij kiezen?

De vorige Huawei P-serie variant was zonder twijfel een smartphone van hoge kwaliteit. De P8 bleek in binnen- en buitenland een absolute hit te zijn, iets wat wij in eerste instantie niet hadden verwacht. Met de komst van de Huawei P9 Plus, de vraag of jij de P9 moet kopen of laten liggen. Het scherm is groter, de processor is gelijk en de camera schiet nog scherpere foto’s. Daarom vergeleken wij beide toestellen om te ontdekken of je beter voor de Plus of normale variant kunt gaan. Ook bespreken we kort de Huawei P9 Lite, de budget-versie van de P9. Wie gaat de strijd winnen?

Groter scherm, maar is dat wel zo handig?

De eerste strijd die direct losbarst, is die tussen het beste scherm. De Huawei P9 Plus pakt op dit aspect al direct punten, aangezien het met een 5.5-inch scherm een hogere resolutie in combinatie met een groter scherm heeft. Alhoewel er verder weinig verschilt, zullen veel gebruikers de voorkeur aan dit grotere scherm geven.

Soms kan het grote scherm wat onhandig overkomen, waardoor het gebruiksgemak niet altijd even hoog is. Voor de gebruiker die liever een kleinere smartphone heeft, is de Huawei P9 Lite wellicht interessanter. Dit omdat de Huawei P9, de middenvariant, nog steeds een groot 5.2-inch scherm heeft. Niet bepaald klein dus.

De Huawei P9 Plus is krachtiger

Wil je een telefoon met 4 GB werkgeheugen en neem je met 3 GB geen genoegen? Dan moet je wel voor de Huawei P9 Plus kiezen. De processor van de Huawei P9 Plus is gelijk aan die van de P9, met beide een kloksnelheid van 2.3 GHz voor de eerste processor en 1.8 GHz voor de tweede processor. Met een Octa-core offensief kunnen beide smartphones dus wel wat kracht bieden, ook al moet de Huawei P9 Plus een groter scherm voeden, waar wel een extra gigabyte RAM voor aanwezig is.
[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”De laagste prijs voor jouw nieuwe smartphone vinden?” h2_google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4_google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” txt_align=”center” style=”outline” color=”black” add_button=”bottom” btn_title=”Klik hier om naar de vergelijker te gaan!” btn_style=”classic” btn_color=”danger” btn_align=”center” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fuitgekotst.nl%2Fvergelijker%2F||” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true”]

Camera nagenoeg gelijk

De camera van beide smartphones is nagenoeg gelijk. Beide toestellen beschikken namelijk over een dubbele 12-megapixel camera en een 8-megapixel front-camera. Hierdoor kan je prachtige foto’s onder verschillende omstandigheden maken.

Een klein nadeel van beide smartphones, wat wel mogelijk is op de nieuwe iPhone SE en 6s, is 4K-filmen. Dit is helaas niet met de Huawei P9 Plus, Normal en Lite mogelijk.

Moet je dan de Huawei P9 Lite kopen?

Ben je opzoek naar een toestel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan is de Huawei P9 Lite ook een prima alternatief. Net zoals de standaard P9-variant, is er 3 GB werkgeheugen aanwezig. De Octa Core processor is weliswaar niet zo krachtig als die van de duurdere toestellen, maar levert nog steeds ongekende prestaties voor een toestel van dit prijsniveau.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie