imac-2017

Nieuwe desktop iMac in 2017 verwacht

2016 was vooral het jaar van de nieuwe Macbook Pro voorzien van de vernieuwende OLED-touchbar. Niet iedereen was even positief over de laatste serie Macbooks. We hadden stiekem toch op meer gehoopt en misschien gaan we dat in 2017 wel krijgen uit de nieuwe serie iMacs die Apple gaat uitbrengen. Als we CEO Tim Cook mogen geloven.

Hij geeft namelijk aan dat Apple er alles aan blijft doen om hoogwaardige desktop computers te maken en dat de iMac in 2017 nog beter gaat worden. Een iMac in 2017 kopen lijkt dus de volgende aankoop te zijn.

Dit is wat Tim Cook echt zei

We hebben al vaker het idee gehad dat Apple A zegt, en B doet. Zo hadden we allang een upgrade van diverse iMac modellen moeten zien en lijkt de Macbook Air steeds minder belangrijk te worden. Dat terwijl Apple al meerdere malen had aangegeven dat ze juist meer willen investeren in de Air en de iMac. Dat laatste lijkt nu realiteit te worden met de nieuwe iMac 2017.

Kopen van deze iMac zal nog lang niet mogelijk zijn, we kunnen echter wel over de beaamde plannen fantaseren. Recent zei Tim Cook nog het volgende;

De desktop is een bijzonder sterk onderdeel van ons huidige assortiment. In vergelijking met onze Macbooks, is de iMac in staat veel betere prestaties te leveren. Daarom zijn er dus meerdere redenen waarom we de iMac willen aanhouden als ons vlaggenschip product.

Cook gaf ook aan dat de huidige 5K iMac die je sinds vorig jaar kunt kopen de beste desktop computer verkrijgbaar is. Toch hopen wij dat er dit jaar nog een nieuwe iMac gaat komen.

Mac Mini vs. iMac 2017

Tot 2012 kreeg de Mac Mini vrijwel ieder jaar een flinke update. 2014 was het laatste jaar dat je een geüpdatet Mac Mini kon kopen, daarna waren de updates verleden tijd. Ondertussen is ook de Mac Pro sinds 2013 niet meer geüpdatet, wat twee dingen kan betekenen.

Of de productie van beide producten wordt stopgezet en verdwijnen uit het assortiment, of er komen nieuwe updates aan.

Waar wij vooral in 2017 op hopen, is een nieuwe iMac met nog betere specificaties dan de voorgaande modellen die we konden kopen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie