imac-5k-retina

iMac 5K kopen, advies op maat en actuele prijzen

Ik schreef eerder al over de nieuwe 21.5 inch iMac Retina met 4K resolutie. Een uitstekende Mac maar we willen natuurlijk meer en dat krijgen we met de 5K variant. Een werkelijk waar prachtig 27 inch scherm met een ongekend hoge resolutie, je zou bijna direct de iMac 5K kopen. Apple heeft in deze weer eens gelijk, want de pixels zijn inderdaad niet meer met het blote oog te onderscheiden. Voor de lezers onder ons die twijfelen over een iMac 5K kopen heb ik verderop het verlossende antwoord. Wij werden op slag verliefd op dit prachtige apparaat.

imac-5k-kopen

De iMac 5K, kan het nóg beter?

Het is geen geheim dat je al bijna niet meer de verschillen tussen een 4K en een 5K scherm kan onderscheiden (ook al vinden wij van wel). Natuurlijk, bij een iMac 5K ben je een aardig bedrag kwijt, maar is dat het niet waard? We willen toch nog mooiere videos kunnen bekijken en van Netflix in de 5K modus gebruik kunnen maken? Er zijn nog nauwelijks technologische apparaten zoals de iMac 5K op de markt, waardoor de prijs nog vrij schappelijk is ook.

In vergelijking met vrijwel alle andere computers van ‘overige’ merken die je op het moment zou kunnen aanschaffen, kan je met de iMac 5K kopen concluderen dat je dé beste desktop in huis haalt. De videokaart draait als een trein en het scherm is om te kwijlen. Kies je voor een scherm met de beste resolutie, dan staat je met het kopen van de iMac 5K wat te wachten.

Retina op je netvlies

Zoals je weet bedoelt Apple met Retina dat het voor de gebruiker niet mogelijk is om de individuele pixels van elkaar te onderscheiden. Een 5K scherm op de iMac heeft ons kunnen overtuigen van deze bewering, waar je bij de 4K schermen nog niet altijd zeker kon zijn van deze stelling. Ook in combinatie met andere Apple devices is een iMac 5K kopen een beslissing waar je niet snel spijt van gaat krijgen.

Ook voor professioneel gebruik is de iMac 5K misschien wel de beste uitweg. Je kunt uit verschillende upgrades kiezen of voor de ‘lichtste’ variant van deze iMac gaan. Wil je goedkoper uit zijn, dan is de iMac 21.5 inch Retina met 4K resolutie mogelijk interessanter. Toch kan je meer plezier beleven aan het scherm van de iMac 5K.

Tenslotte: waarom moet je de iMac 5K kopen?

Het lijkt bijna alsof hier de slogan van Patek Philippe bij past in de stijl van Apple: ‘een iMac 5K koop je niet voor jezelf, maar voor de volgende generatie’. Dit is een desktop die zeker vijf tot tien jaar mee kan. Er zijn bijna geen innovaties meer te maken op dit gebied na de introductie van deze nieuwe iMac. Als we kijken naar desktops die zich proberen te meten met de iMac 5K zien we dat de concurrentie ver achterloopt. Het is daarom ook onwaarschijnlijk dat het nog nut heeft om de komende tijd, indien je hebt gekozen om een iMac 5K te kopen, voor een upgrade te kiezen.

Een beter scherm is niet te vinden en beeldmateriaal is amper in hogere kwaliteit naar het netvlies te krijgen. Een iMac 5K kopen is dus meer een investering dan een willekeurige uitgave. Volgens de verschillende ‘Buyers Guides for iMacs’ op het internet hoef je de aankomende twee jaar geen nieuwe iMac modellen te verwachten. Dit draagt dus bij aan de huidige waarde van de iMac 5K. Wij verwachten daarom ook dat zeker voor de power users dit model uitstekend is.

De iMac 5K is op het moment te koop bij diverse webshops. Hieronder is te zien bij welke webshop jij de iMac 5K het voordeligst kunt kopen.

Wil je de iMac 5K kopen? Klik dan hier en check de actuele prijs en beschikbaarheid!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie