iOS 9.3 nachtmodus

iOS 9.3 update, wat is er nieuw?

iOS 9.3 is zojuist in de beta gegaan wat betekent dat we kunnen bekijken wat er allemaal anders is aan deze nieuwe Apple update voor iOS devices. We hadden wel al wat ideeën van wat Apple precies zou gaan veranderen. Maar als we zien wat we in iOS 9.3 allemaal kunnen verwachten, dan zijn we toch echt zeer te spreken. De uitrol van iOS 9.3 zal in het eerste deel van 2016 zijn, hoogstwaarschijnlijk de eerste week van maart. Wij hopen natuurlijk dat we al net wat eerder de melding kunnen ontvangen dat de iOS 9.3 update voor ons klaar staat om te downloaden.

CarPlay krijgt een behoorlijke boost

Een update die we in iOS 9.3 nog niet hadden verwacht was de verbetering van Carplay. In de op maat gemaakte auto-app van Apple zal namelijk een verbeterde samenwerking plaatsvinden van Carplay met Apple Music en Apple Kaarten. Het doel van deze update is om nog makkelijker van muziek te switchen en de navigatie op een veiligere manier aan te passen. Apple  heeft mogelijk wat klachten gehad omtrent de gebruiksvriendelijkheid van de auto-app, waardoor het de uitrol van deze verbeteringen in iOS 9.3 heeft moeten versnellen.

Wat we al een paar updates geleden hadden verwacht was de samenwerking tussen Carplay en Plaatsen. Straks kan je met iOS 9.3 op ‘Koffie’ klikken om direct een overzicht te zien van koffietentjes in de buurt van jouw locatie.Je gezondheid wordt nog belangrijker

De app die het volgens Apple steeds beter begint de doen, vooral sinds de komst van de Apple Watch, is de gezondheid-app. In iOS 9.3 zal daarom nog meer aandacht aan deze app worden besteedt, wat te merken is als we de vernieuwde app openen. We kunnen nieuwe categorieën tegemoet zien zoals je gewicht en recente activiteiten. Ook kunnen we nu de kleuren in de app aanpassen, waardoor je makkelijker in iOS 9.3 je voortgang kan ontdekken.

Ook onderwijs staat in iOS 9.3 voorop

Een stuk of dertig updates geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met Apple’s voorliefde voor het onderwijs. Jaren later zien we in iOS 9.3 daar weer signalen van terug, want er is nu een Classroom-app die vooral voor leraren hartstikke handig is. In deze laatste Apple update kunnen docenten namelijk de app als digitale assistent gebruiken. De Screen View functionaliteit geeft weer welke student naar welk onderdeel kijkt waardoor een assessment per student gemaakt kan worden.

Via Airplay kan de docent ook nog eens het scherm van de iPad op een Thunderbolt-display of ander scherm via Apple TV streamen, wat de gebruikerservaring nog eens een extra boost geeft door deze nieuwe functie uit iOS 9.3.

Tevens kunnen iPads straks op scholen door diverse gebruikers ook echt gebruikt worden. Je hoeft dus niet meer met tientallen leerlingen op een enkel account. Met iOS 9.3 is het straks mogelijk diverse gebruikersaccounts aan te maken waardoor er meer personalisatie mogelijk is.

De beheerder van deze gebruikersaccounts zal in iOS 9.3 natuurlijk de docent worden, waardoor er nog steeds een acceptabele controle op deze nieuwe functie is.

Notities vergrendelen in de laatste Apple update

Ook je notities kunnen straks een veilig plekje krijgen, want niet iedereen kan meer zomaar in jouw notities kopen. In iOS 9.3 kan je namelijk je notities middels TouchID beveiligen. Ook is het toewijzen van een specifiek wachtwoord mogelijk, echter zal Apple altijd haar eigen technologie aanraden.
Boodschappenlijstjes waren overigens al mooier gemaakt in de 9.1 iOS update, alleen nu kan je nog meer personaliseren in deze vernieuwde app. Ook 3D Touch zal van pas komen aangezien er nieuwe functies zijn gekoppeld aan de Force Touch handeling binnen de notities app.

9.3 iOS update

Nachtmodus iOS 9.3 update 

De belangrijkste update van iOS 9.3 is volgens ons de nachtmodus. Het heeft eigenlijk te lang geduurd voordat deze modus er was. Android-toestellen konden namelijk al jaren gebruik maken van een soortgelijke modus. Er waren overigens wel al wat apps in de App Store te vinden die hetzelfde konden als wat er nu mogelijk is met de iOS 9.3 update. Echter zijn die apps uit de store gehaald waardoor Apple nu het monopoly heeft op deze functie binnen de iOS interface.

In de nachtmodus wordt niet alleen de helderheid van het scherm aangepast, maar ook de gebruikte kleuren. Zo worden zachtere kleuren gebruikt om het gebruik van een Apple device wat prettiger te maken wanneer het begint te schemeren. Ook kent de iOS 9.3 update met de nachtmodus de mogelijkheid je locatie te herkennen, zodat je niet altijd automatisch overgaat op deze modus.

Ook nog een video bekijken waar we de nieuwe iOS 9.3 nachtmodus kunnen zien? Dat kan hieronder!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie