iPad Air 3 kopen? De iPad voor 2016!

iPad Air 3 kopen of zal de iPad Pro er toch in slagen om de aankomende variant te verslaan? Volgens onze bronnen zal bij de aankomende Apple Keynote op 15 maart de iPad Air 3 aangekondigd worden. Overigens schijnt dan ook de iPhone 5se officieel gepresenteerd te worden, waar we eerder over schreven. Je kunt dan de iPad Air 3 kopen rond medio april, wat gelijk zou moeten zijn met eerdere releases. Wij waren wat minder te spreken over de iPad Pro, maar kan de Air 3 wel onze dromen waarmaken? Wij gaan dieper op deze nieuwe iPad in en vertellen jou of jij de iPad Air 3 moet kopen.

iPad air 3 kopen

Specificaties iPad Air 3

Gaat de iPad Air 3 de eerste tablet worden met een 4K-resolutie? We horen de afgelopen dagen steeds vaker dat er een 4K iPad zou komen en dat het vermoedelijk om de Air 3 zou gaan. Hoe vet zou het zijn om een iPad Air 3 te kunnen kopen met een 4K-resolutie?

Wat overigens wel een vrij vreemde zet zou zijn, is om de Air 3 de iPad Pro qua beeldkwaliteit al meteen te overtreffen. De iPad Pro is nog maar een maand of zeven uit en Apple besluit alweer om een iPad uit te brengen met een betere beeldkwaliteit, mits het verhaal van de 4K-resolutie zou kloppen.

Het gerucht is overigens ontstaan doordat de leveranciers van de beeldschermen voor iPads, TPK Holding en GIS bezig zouden zijn met de productie van 4K schermen. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat de schermen voor een latere versie gemaakt zullen worden.

Ook het werkgeheugen krijgt een flinke boost, want we gaan omhoog naar 4 GB werkgeheugen. Dit komt overeen met de verwachting dat de iPad Air 3 ook voor de professionele markt interessanter moet worden. Maar ook hier is het weer opmerkelijk dat de iPad Air 3 het werkgeheugen van de duurdere iPad Pro evenaart.

Een belangrijke stap die Apple heeft genomen is op het gebied van audio. Vier speakers moeten ervoor zorgen dat je straks een stuk beter muziek kunt luisteren en films kunt kijken via je iPad Air 3. Kopen van een hoogwaardige televisie is dan niet meer nodig, daar gebruik je gewoon je iPad Air 3 voor!

Wel of geen Apple Pencil?

Toen we voor het eerst het nieuws hoorde dat Apple met een pencil voor de iPad Pro zou komen waren we in shock. Echter zijn we nu alweer gewend aan dit bijproduct, wat het gebruik van de iPad een stuk leuker maakt. Je kunt straks ook de iPad Air 3 kopen met een Apple Pencil, waar overigens wel weer een prijskaartje van 90 euro aan hangt.

Tweede scherm iPad Air 3

De Pro-variant was al geschikt als tweede scherm, maar de iPad Air 3 begint helemaal interessant als tweede scherm te worden zou het 4K gerucht waar blijken te zijn. Voor bij een Macbook kan eenvoudig een extra stand worden gekocht waardoor je sneller kunt multitasken en je opeens een scherm met 4K-resolutie voor je hebt staan. Een iPad Air 3 kopen zal daarom ook voor de multitasker een interessante optie worden.

Dus, moet jij een iPad Air 3 kopen?

De laatste paar jaar zijn de veranderingen aan de verschillende iPad generaties vrij klein gebleven. De komst van het Retina-scherm was eigenlijk de grootste verandering. Maar nu er mogelijk een 4K iPad Air 3 komt, zal het mogelijk toch interessant zijn om de overstap te maken. Films zullen een stuk mooier op het scherm weergegeven worden en het browsen zal tevens een stuk leuker worden. Daarom kan je volgens ons prima een iPad Air 3 kopen en hoef je niet te kiezen voor de duurdere iPad Pro!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie