waterdichte-iphone-7

iPhone 7 zo goed als zeker waterdicht

De iPhone 6S is nog maar enkele maanden uit maar nu wordt er alweer steeds meer bekend over de iPhone 7. Het is overigens niet ongewoon dat rond de kerstdagen de eerste features alweer uitlekken. Maar key features, zoals een waterdichte iPhone 7, komen vaak pas tegen de lente aan naar buiten toe.

Toch is de eerste feature bekend geworden en weten wij vrijwel zeker dat dit gerucht klopt. Waarom? Apple heeft recent een patent voor een waterdichte iPhone 7 aangevraagd. De juridische documenten zijn op het internet te vinden waardoor wij wel kunnen voorstellen dat de nieuwe iPhone waterdicht gaat worden.

waterdicht-iphone7

Patent voor waterdichte iPhone 7

Het patent voor de technologie achter het creëren voor een waterdichte iPhone 7 is alweer enige tijd geleden aangevraagd, namelijk in juli 2014. Tot vorige week wist maar een handjevol mensen van deze aanvraag. Echter weten we door de opgedoken documenten dat er wel degelijk een waterdichte iPhone 7 aan zit te komen.

In de documenten is te lezen dat de nieuwe iPhone aan de binnenzijde voorzien zal worden van een rubberen zijde dat het water moet afstoten. Ook is er een patent aangevraagd om alle open poorten af te sluiten, waaronder de lightning port.

Mogelijk is dat voor de audio jack niet nodig; vorige week kwam namelijk ander nieuws naar buiten dat Apple de 3.5 mm audio poort gaat verwerken in de lightning port.

Is Apple niet te laat?

In principe kan je niet oordelen dat Apple laat is met de introductie van een waterdichte smartphone. Tot op heden was de enige fabrikant die fatsoenlijke smartphones kon produceren met waterdichtheid als feature Sony. De Sony Experia series waren al enkele jaren waterdicht waardoor Apple rond 2014 ook de mogelijkheden op dit gebied begon te verkennen.

Samsung heeft met de Galaxy S6 enigszins geprobeerd ook met deze trend mee te doen. Echter heeft dit tot dusver geresulteerd in een spatwaterdichte smartphone.

Op het moment weten we nog maar weinig over de aankomende iPhone 7. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan kan dat op onze iPhone 7 pagina!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie