iPhone se kopen

iPhone SE kopen, prijs en beschikbaarheid

iPhone SE kopen tegen de laagste prijs met het beste abonnement is mogelijk met onze unieke vergelijker! De nieuwe iPhone SE gaat de eerste Apple smartphone worden die zich met een lagere prijs uitstekend kan meten met topmodellen zoals de iPhone 6 en de Samsung Galaxy s6/7. Voor de doelgroep die wat minder aan een smartphone wil uitgeven, kan een iPhone SE kopen straks uitkomst bieden. De mogelijkheden van deze telefoon zijn een stuk uitgebreider dan de 5s, waardoor het bestellen van een iPhone SE een stuk aantrekkelijker lijkt geworden. Hieronder kan je een uitgebreide review lezen en de laagste iPhone SE prijs voor zowel een los toestel als abonnement check. En natuurlijk beantwoord ik ook de vraag of jij de iPhone SE moet kopen!

Abonnement? Check onze Smartphone Vergelijker voor de laagste prijs!

Waarom kan je nu een iPhone SE kopen?

Apple had al enige tijd door dat de verkopen van de iPhone 5s het vrij goed deden terwijl er alweer een paar jaar nieuwe versies beschikbaar zijn. Met een prijs van € 439,- was het ook wel een koopje te noemen, echter stopt Apple nu met de productie van de S en gaan ze over op het maken van de iPhone SE zodat diezelfde doelgroep de nieuwste budget-variant kan kopen.

Een belangrijke reden dat Apple wilt dat mensen de iPhone SE kopen is de introductie van Apple Pay. In de VS is Apple Pay vrij populair aan het worden en daarom is het ook belangrijk dat er nog meer gebruikers deze betaaldienst kunnen gebruiken. Doordat de iPhone 5s niet beschikt over de vereiste NFC chip waarmee contactloos betalen mogelijk is, was het voor Apple van belang dat er een variant kwam waarmee dit wel mogelijk was. Apple ziet namelijk maar al te graag dat mensen middels hun iPhone bij de supermarkt hun spullen kopen.

De iPhone SE gaat dus de smartphone worden die Apple Pay in ons land echt gaat introduceren. Want het zal nooit meer lang duren voordat Apple de betaaldienst in Nederland activeert.

Vanaf vandaag kan je de iPhone SE (los toestel) kopen ! Koop de iPhone bij  Coolblue of bij BCC (Laagste prijs)

Officiële specificaties voor de iPhone SE 

Hoewel de naam lijkt op de 5s, gaan er behoorlijk wat dingen veranderen aan de iPhone SE. Net zoals de eerder genoemde variant, zal er sprake zijn van een 4-inch scherm waar nog altijd veel mensen fan van zijn. De grootste voordelen van de iPhone 6 worden verder als het ware in de SE gestopt, zodat mensen die een iPhone SE kopen ook echt een stap vooruit maken.

De belangrijkste upgrades aan de specificaties zijn onder andere;

 • Een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 1.2 megapixel front-camera, beide voorzien van dezelfde lens als op de 6s;
 • NFC chip waarmee Apple Pay ook mogelijk als betaalmethode is voor de iPhone SE gebruikers;
 • Een A9 processor waarmee de snelheid van de SE bijna gelijk is aan de meeste high-end smartphones van concurrenten zoals Samsung en LG;
 • Verbeterde connectiviteit door diverse verbeteringen op het gebied van WiFi en Bluetooth.
 • 4K filmen waardoor je de mooiste video’s kunt maken, ook onder mindere omstandigheden.

Een iPhone SE kopen zal voor een grote groep een interessante optie zijn, vooral doordat je veel meer krijgt voor minder. Dit is overigens iets dat Apple nog niet eerder heeft gedaan, aangezien de specificaties van de iPhone 5c een stuk minder interessant waren dan die van de SE.

Het uiterlijk van de iPhone SE zal naar verwachting wel lijken op die van de 5s. Op een afbeelding gelekt door de eerdergenoemde bron is te zien dat er veel overeenkomsten te vinden zijn met de 5s. Een opmerkelijk verschil is dat er het glas gecurved is, in plaats van de hoekige 5s. Dat is dan weer een kenmerk van de 6-serie waar we al een paar jaar ronde hoeken terugzien. Maar moet jij dan een iPhone SE kopen of een andere variant bestellen?

A9-chip in de SE, zelfde processor als de 6s

Iets wat we absoluut niet hadden verwacht, is het nieuws dat de iPhone SE dezelfde processor als de 6s krijgt.  Een A9-processor in de goedkopere iPhone variant, dat lijkt toch wel een hele goede reden om een iPhone SE te kopen. We hadden eerder geschreven dat er hoogstens een A8 processor in de SE zou komen, maar het blijkt een stapje hoger te zijn. De camera die we in de iPhone SE zullen terugvinden is gelijk aan de camera van de iPhone 6s, waardoor je dus geen iPhone 6s hoeft te bestellen voor de camera, dan ben je namelijk met de SE goedkoper uit.

Ook zal er, in tegenstelling tot de 5c, nu wel een mogelijkheid zijn om een 64 GB model te kopen. iPhone SE lijkt in principe nu meer op een upgrade van de iPhone 6 met een gebruiksvriendelijker scherm dan op een budget-iPhone.

Het is overigens slimmer om de iPhone SE te kopen met 64 GB opslaggeheugen in plaats van het 16 GB model. Doordat er altijd een bepaald deel van het totale geheugen ingenomen wordt door de software van Apple zelf, zal je nog maar weinig GB overhouden. Je kan prettiger van je iPhone SE gebruik maken wanneer je de 64 GB variant koopt. Je zou ook kunnen kiezen om een groot deel van de bestanden op je iPhone te plaatsen op iCloud. Dit betekent wel dat je een groter iCloud-abonnement zal moeten afsluiten en een fatsoenlijke databundel aan je abonnement moet toevoegen.

 Ondertussen is het bericht dat er een A9-chip in de iPhone SE komt ook door Bloomberg en The Verge bevestigd. Voor iedereen die van plan is de iPhone SE te bestellen kan er dus worden gejuicht, er schijnt een fantastische deal aan te komen.

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Alle iPhone SE prijzen & abonnementen vergelijken?” txt_align=”center” style=”outline” color=”sky” add_button=”bottom” btn_title=”Breng mij naar de vergelijker!” btn_style=”flat” btn_color=”sky” btn_align=”center” add_icon=”top” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket” i_background_style=”rounded-outline” i_background_color=”sky” i_size=”sm” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fuitgekotst.nl%2Fiphonesevergelijker%2F||” btn_button_block=”true” css=”.vc_custom_1456931242916{border-top-width: -50px !important;padding-top: -50px !important;padding-bottom: -30px !important; margin-bottom: -55px !important;}”]In onze uitgebreide vergelijker kan je eenvoudig verschillende iPhone SE abonnementen met elkaar vergelijken. Koop je toch liever een los toestel? Dan kan je op deze pagina ook hiervan de prijzen vergelijken![/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Wel of geen SE kopen? Abonnement of niet?

De voor- en nadelen van een SE kopen zijn vrij eenvoudig op te sommen. Als we bekijken wat je precies voor de SE prijs krijgt van 450 euro, is een lijstje snel gemaakt. Helemaal als je kiest voor een iPhone SE abonnement, lijk je als consument waar voor je geld te krijgen. Opgesomd kunnen we het volgende concluderen;

Voordelen

   Ongelofelijk scherpe prijs

   A9 processor

   4-inch scherm met hoge resolutie

   Uitstekende camera

   NFC-chip voor Apple Pay

Nadelen

    Geen fantastische accuduur

   Vrijwel hetzelfde design als voorganger

   Geen 3D Force Touch

Wat wij overigens een voordeel vinden is dat de iPhone SE niet een kunststof achterzijde krijgt, zoals we eerder zagen bij de 5c. Daar zorgde de kunststof achterkant er juist voor dat de 5c op het oog overkwam als een budget iPhone. Daarom zal de consument die besluit om een iPhone SE te kopen niet het gevoel krijgen dat ze een budget smartphone aanschaffen. Wat overigens ook niet het geval is gezien de specificaties van deze Apple smartphone.

Releasedate en beschikbaarheid

Waar nog vrij weinig over bekend is, is de datum dat we eindelijk de iPhone SE kunnen kopen, met maar ook zonder abonnement. De budget iPhone variant zal volgens diverse websites rond het einde van maart op de markt komen. Het is zo goed als zeker dat de Apple Keynote, die we kunnen verwachten op 15 maart, ons meer gaat vertellen over de iPhone SE. De specificaties zijn al deels uitgelekt, echter willen we toch nog meer te weten komen over andere factoren. Gaat de iPhone SE al wat features krijgen die de iPhone 7 vermoedelijk ook krijgt, zoals waterdichtheid en draadloze oordopjes? Is een iPhone SE straks al voldoende om de duurdere 7 voorbij te streven in prijs-kwaliteit verhouding?

Als Apple namelijk echt lef heeft, nemen zij de beslissing om ook bij de iPhone SE de audio-jack weg te halen en de batterij te vergroten, wat ook het idee voor de iPhone 7 is. Dan zou je namelijk ook draadloze iPhone oordopjes kunnen kopen voor je SE.

Eindelijk is het bekend wanneer een iPhone SE kopen mogelijk is! Op 21 maart gaat Apple de nieuwe smartphone officieel aankondigen en slechts drie dagen later kan je al een iPhone SE kopen. Samen met de iPad Air 3 zullen de grotere webshops al snel de smartphone op voorraad hebben. Er is dus ook geen pre-order mogelijk, wat bij andere Apple toestellen vaak wel het geval was.

Dat de release zo kort op de onthulling zit heeft waarschijnlijk te maken met de zonder problemen verlopen productie. Deze productieloop is namelijk al enkele maanden geleden van start gegaan, waardoor je dus al snel een iPhone SE kan kopen.

Kleuren iPhone SE uitgebreider

Wist je nog hoe lelijk de felgroene colorway van de iPhone 5c was? Daar heeft Apple van geleerd. Kort ging het gerucht nog dat er een felroze SE zou komen. Gelukkig was dat bericht niet waar, want binnen Apple is inmiddels bevestigd welke kleuren er wel uitkomen. Sommige websites verwachten nog wel dat Apple met nog meer kleuren komt dan de onderstaande varianten, echter betreft het hier ook weer een gerucht. De kleuren die jij wel kan verwachten zijn;

Space Gray / Space Grijs

Rose Goud

Zilver

Hoe eerlijk is de iPhone SE prijs?

Voor een kleine 450 euro kan jij over een paar maanden de iPhone SE kopen, wat naar mijn mening een uitstekende aankoop is. De specificaties zijn voldoende om nog jarenlang mee door te kunnen en je kan toch van een high-end iPhone gebruik maken zonder de hoofdprijs te betalen. Kijk ter illustratie eens naar de bijgaande afbeelding waarin je het prijsverloop van iPhones en iPad van de afgelopen vijf jaar kunt zien. Dit contrast wordt nu helemaal anders doordat je een iPhone SE kunt bestellen vanaf een euro of 450. De prijs van de iPhone SE voor de Amerikaanse markt zal 399 dollar worden, waardoor het meer dan waarschijnlijk is dat de Europese prijs tussen de 399 euro en 450 euro komt.

iPhone SE prijsWaarschijnlijk zal de iPhone SE met een abonnement voor een grote doelgroep nog betaalbaarder zijn. De populaire providers zullen zonder twijfel al snel kiezen om diverse pakketten op te zetten waarbij je de nieuwe Apple telefoon ontvangt. Hollandse Nieuwe, Tele 2, Simyo en Simpel zullen de eerste providers zijn die deze abonnementen zullen aanbieden. Wil je overigens andere iPhones kopen behalve de iPhone SE? Dan kan je via onze handige zoekfunctie de laagste prijzen vinden.

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Alle iPhone SE prijzen & abonnementen vergelijken?” txt_align=”center” style=”outline” color=”sky” add_button=”bottom” btn_title=”Breng mij naar de vergelijker!” btn_style=”flat” btn_color=”sky” btn_align=”center” add_icon=”top” i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-basket” i_background_style=”rounded-outline” i_background_color=”sky” i_size=”sm” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fuitgekotst.nl%2Fiphonesevergelijker%2F||” btn_button_block=”true” css=”.vc_custom_1456931242916{border-top-width: -50px !important;padding-top: -50px !important;padding-bottom: -30px !important; margin-bottom: -55px !important;}”]In onze uitgebreide vergelijker kan je eenvoudig verschillende iPhone SE abonnementen met elkaar vergelijken. Koop je toch liever een los toestel? Dan kan je op deze pagina ook hiervan de prijzen vergelijken![/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Moet jij de iPhone SE bestellen?

De iPhone SE zal niet voorzien zijn van 3D touch, ofwel Force Touch, en zal ook niet de grafische krachten hebben van zijn grotere broer, de 6s. Maar het prijsverschil van een iPhone SE kopen maakt het wel een hele interessante smartphone, vooral als we niet vergeten hoeveel specs de iPhone SE wel niet meeneemt van de 6.

Naar verwachting kan je de iPhone SE bestellen rond eind maart ofwel begin april. Dit komt overeen met de uitrol van de 5c een paar jaar eerder. Het is niet bekend of je de iPhone SE meteen al met een abonnement kan bestellen, echter zal dat na enkele weken bij diverse budget-providers wel degelijk mogelijk zijn.

Wil je weten waar en wanneer je de iPhone SE kunt kopen? Kijk dan hierboven in onze unieke iPhone SE vergelijker om jouw perfecte abonnement te vinden!

Straks toch liever de iPhone 7 kopen? Lees dan ons artikel over dit geweldige toestel!

De officiële productvideo afkomstig van Apple is hieronder te bekijken.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “iPhone SE kopen, prijs en beschikbaarheid”

 1. Thomas de Lange avatar
  Thomas de Lange

  Leuke en handige informatie! Enig idee of er straks ook een betaalbaar iPhone 5SE abonnement komt?

  Thomas

  1. Mart avatar
   Mart

   Hi Thomas,

   Waarschijnlijk kan je bij alle (budget) providers straks gewoon een iPhone 5se abonnement bestellen. Wacht het even af tot maart, dan zouden de eerste providers wel met meer nieuws komen.

   Mart

Geef een reactie