kledingkast-bouwtekening

Kledingkast maken met een bouwtekening

Kledingkast maken, hoe lastig kan het zijn? Inderdaad, een kledingkast maken is helemaal niet lastig. Ik vertel jou namelijk precies wat je moet doen om een kledingkast te maken waar jij of je kinderen met plezier gebruik van kunnen maken. Een goede kledingkast is namelijk een kast die jij zelf kunt inrichten. Wil je een kledingkast maken die vooral gebruikt gaat worden voor al je overhemden? Of juist een kast die je kunt gebruiken om je winterkleding in op te slaan? De kledingkast bouwtekening helpt jou bij het maken van een handige kledingkast!

kledingkast-maken

Kledingkast maken of kopen?

Wil je een kledingkast kopen? Dan betaal je in Nederland al snel meer dan een paar honderd euro. Daarom besloot ik zelf een kledingkast te maken en eens te ontdekken hoeveel ik kon besparen als ik zelf aan de slag ging met dit doe-het-zelf project. Het bleek uiteindelijk niet alleen makkelijker maar nog goedkoper dan verwacht. Een kledingkast maken kon met de bouwtekening waar ik precies op kon vinden welke materialen ik nodig had voordat ik aan de slag kon gaan met dit doe-het-zelf project. Een kast maken had ik al eens eerder gedaan, maar dat was een simpele boekenkast. Ik moest nu echt aan de slag aangezien er snel een kledingkast nodig was.

Ik besloot naar de bouwmarkt af te reizen om alle materialen te kopen die ik voor de kledingkast nodig zou hebben. Van het benodigde hout tot alle schroeven, ik kon beginnen met een kledingkast maken. Ik liet overigens al het hout direct in de juiste afmetingen weergegeven op de kledingkast bouwtekening te laten zagen. Door dit bij de bouwmarkt te doen bespaar je veel tijd en vaak wordt het nog gratis voor je gedaan ook. Wil je overigens je kledingkast nog goedkoper maken? Dan kan je altijd voor hout kiezen dat je nog ergens hebt liggen. De kwaliteit van je kledingkast zal naar verwachting wel wat lager zijn als je van oud en gebruikt hout gebruik maakt.

Hoe handig was de kledingkast bouwtekening?

Zonder de kledingkast bouwtekening was het mij niet gelukt om een kledingkast te maken zoals ik die voor ogen had. Ik had al meerdere malen nagedacht of het wel slim was om zonder kledingkast bouwtekening aan de slag te gaan en besloot toen toch gebruik te maken van de bouwtekening. Dit zorgde ervoor dat ik in de juiste volgorde te werk ging en ik een stabiele kledingkast kon maken.

Dat is achteraf gezien ook waar een bouwtekening zo handig voor is. Een kledingkast maken lijkt een makkelijk project, maar er zijn zoveel meer aspecten waarop gelet moet worden. En als je met een bouwtekening dit project ingaat weet je zeker dat je kledingkast er uiteindelijk komt.

De bouwtekening voor een kledingkast maken downloaden

Ik heb de kledingkast bouwtekening gebruikt om een kast te maken waar ik een jaar later nog steeds met plezier gebruik van maak. Zonder de bouwtekening was het mij absoluut niet gelukt om een kledingkast te maken waar ik trots op kan zijn.

Je kunt de kledingkast bouwtekening hier downloaden!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie