koffiemachine-kopen

Een fatsoenlijk koffiezetapparaat kopen

Al eens in de webshop van Coolblue of Fonq gekeken? Dan zie je honderden koffiezetapparaten staan zonder dat je ook maar een idee krijgt welk koffiezetapparaat bij jou past. De verschillende koffiemachines variëren van een paar tientjes tot duizenden euro’s, dus we hebben het hier duidelijk over een zeer breed aanbod. Een koffiezetapparaat kopen kan toch nooit zó lastig zijn? Echter slagen de verschillende webshops er niet in om ons kordaat te helpen bij het maken van een keuze. We moeten straks dagelijks van dat koffiezetapparaat gebruik maken, een beetje hulp komt dus wel van pas. Maar waar moet je dan precies op letten bij het kopen van een goede koffiemachine. Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden en met welk koffiezetapparaat met ik mogelijk het goedkoopst uit?

Ik wil je graag helpen bij deze lastige keuze. Dat doe ik door diverse factoren uit te schrijven die je mogelijk kunnen helpen bij het maken van een keuze voor jouw nieuwe koffiezetapparaat.

koffiezetapparaat kopen

Een design koffiezetapparaat

Voor sommige koffie drinkers is het design vaak nog belangrijker dan de koffie die uit het apparaat komt. Vooral de espressomachines moeten er zo gelikt mogelijk uitzien, want dat hoort wel bij een espresso volgens deze doelgroep. Met deze gedachte is helemaal niets mis, want een koffiezetapparaat moet qua design wel opgaan in de rest van de ruimte. Is het niet dat je al snel een behoorlijke premium moet betalen bij de aanschaf van een design koffiezetapparaat.

Neem bijvoorbeeld de Bugatti Diva, een prachtig design espressomaker met een royaal prijskaartje van boven de 600 euro. De espresso die de Bugatti Diva produceert is uitstekend en ook naar eigen wens in te stellen. Wil je een wat sterkere espresso, dan kan je dat eenvoudig wijzen. Maar een koffiezetapparaat apparaat kopen voor 600 euro zodat je wat meer keuze hebt is het niet voor iedereen waard. Echter zal net zoals de SMEG koelkasten het design de overhand nemen voor de doelgroep die het dit bedrag wel waard vindt.

Voordat je besluit om voor een design koffiezetapparaat te kiezen en deze te kopen, raad ik je wel aan goed na te gaan of de desbetreffende machine ook lekkere koffie maakt. Ik weet daar wel wat meer over, dus stel je vraag gerust in de comments ;-).

Een goedkoop koffiezetapparaat

Kies je toch liever voor degelijkheid tegen een goede prijs? Dan kan je een goedkoop koffiezetapparaat kopen waar toch heerlijke koffie uitkomt. Het zullen niet de meest bijzondere ontwerpen zijn en je zal zeker niet de enige zijn die dit koffiezetapparaat heeft, maar praktisch is het wel. We kennen de meest gangbare koffiezetapparaten van Philips waar we voornamelijk gebruik moeten maken van koffiepads. Het drinken van een overheerlijk bakje koffie is met een Senseo apparaat een stuk voordeliger dan met een design espressomachine.

Geef je de voorkeur aan reguliere maar toch lekkere koffie, dan is een goedkoop koffiezetapparaat zoals de Senseo serie van Philips uitstekend. Je kunt vooraf kiezen uit verschillende modellen, waaronder varianten waarbij je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Het is tevens mogelijk om pads van andere merken voor Senseo koffiezetapparaten te gebruiken, waardoor een koffiezetapparaat kopen van Philips een goedkope uitweg kan zijn.

Koffie zetten met bonen

De lekkerste koffie lijkt vaak toch te komen van een koffiezetapparaat dat verse bonen maalt. Deze apparaten zijn weliswaar enigszins duurder, maar kunnen voor verrukkelijke bakjes koffie zorgen. Tegenwoordig is het mogelijk om koffiebonen te kopen van Nederlands beste brouwers. Enkele voorbeelden van uitstekende brouwers zijn Giraffe Coffee en Man Met Bril Koffie. Via de respectievelijke webshops kan je een zak bonen bestellen om de smaken zelf uit te proberen. Waarschijnlijk kan je bij je lokale espressobar ook terecht voor de koffie van een van deze merken.

Een koffiezetapparaat met bonen schijnt voor veel Nederlanders toch de voorkeur te krijgen. Daardoor is er ook aardig wat keuze tussen de verschillende beschikbare apparaten. Zo heeft Siemens diverse koffiemachines met bonen op de markt die het proberen waard zijn en doet Bosch ook aardig mee. In de tabel hieronder kan je de best geteste koffiezetapparaten zien op bonen.

Samengevat: welk koffiezetapparaat moet je kopen?

Het is aardig wat tekst, maar hopelijk heeft het je toch op weg kunnen helpen bij het uitkiezen van een nieuw koffiezetapparaat. Samengevat moet je letten op de volgende factoren;espressomachine-kopen

  • Hoeveel kopjes koffie wil je per keer kunnen zetten;
  • Hecht je veel waarde aan design;
  • Hoeveel geld wil je aan een koffiezetapparaat uitgeven;
  • Liever koffie op bonen of pads;
  • Of kies je toch liever voor een volwaardig espressoapparaat.

Op basis van de bovenstaande kenmerken kan je al behoorlijk wat koffiemachines afstrepen. Kom je er nog steeds niet uit? Dan kan ik je mogelijk in de comments van dit artikel verder helpen!

Een overzicht van de beste koffiezetapparaten vinden? Klik dan hier!

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie