konijnenhok-maken

Konijnenhok maken doe jij zelf, kopen is geschiedenis!

Konijnenhok maken is iets wat we vroeger overlieten aan de timmermannen onder ons. Tegenwoordig kunnen we zelf ook gewoon kiezen om een meubel of in dit geval een konijnenhok te maken. Datzelfde geldt voor een kippenhok maken, dat doen we toch gewoon lekker zelf? Ik was het zat om zelf mijn meubels te maken en besloot daarom aan de slag te gaan. Ik ben al enkele jaren de trotse bezitter van enkele konijnen, waardoor een konijnenhok maken een uitstekend idee leek. Een konijnenhok maken bleek eenvoudiger dan ik dacht, toch wil ik je wat meer vertellen over hoe het mij verging. Direct de konijnenhok bouwtekening downloaden? Ga dan door naar de laatste alinea van dit artikel. Wil jij ook een konijnenhok maken?

konijnenhok-maken
Jij kunt gewoon je eigen konijnenhok maken!

Konijnenhok maken, hoe werkt het?

Ik heb op deze website al eens eerder geschreven over het zelf maken van meubels. In dat artikel vertelde ik je al meer over het bouwtekeningenpakket van een goede vriend van mij, Fred Schouten. Met dat bouwtekeningenpakket ben ik destijds aan de slag gegaan en bekeek ik al eens eerder de bouwtekening waarmee ik een konijnenhok kon maken. Ik besloot destijds op een carport te bouwen en in een later artikel een konijnenhok/kippenhok te maken.

Het was voor mij belangrijk dat mijn bouwproces op papier kon komen te staan, zodat ook jij zou weten hoe het maken van meubels ging. Het bleek uiteindelijk ontzettend makkelijk, zolang je maar nauwgezet alle aanwijzingen op de bouwtekeningen volgt. Een kippenhok maken zou volgens Fred net zo eenvoudig zijn als een konijnenhok maken, dus ik nam de proef op de som en ik ging aan de slag.

Ik begon met het inkopen van het juiste hout en de verschillende schroeven die ik nodig had om een konijnenhok te maken. Op de konijnenhok bouwtekening voor een konijnenhok maken was weergegeven welke materialen ik nodig had. Ook kon ik lezen in welke afmetingen ik het hout moest zagen om direct planken met de juiste afmetingen te verkrijgen. Helaas kon ik op de bouwtekening geen tips vinden voor de plek waar ik de materialen kon kopen, echter ging ik er al vanuit dat deze materialen bij iedere plaatselijke doe-het-zelf zaak verkrijgbaar waren. Vervolgens ging ik aan de slag met de konijnenhok bouwtekening.

Wat heb ik aan de konijnenhok bouwtekening?

De konijnenhok bouwtekening bleek verschrikkelijk handig te zijn voor het maken van een konijnenhok. Ik stond meerdere keren op het punt om te stoppen en gewoon zelf een konijnenhok te kopen, wanneer ik erachter kwam hoe het wel moest. Een konijnenhok maken met een bouwtekening blijkt veel en veel sneller en makkelijker te zijn dan wanneer je dat zonder een bouwtekening doet, wat ik dus in eerste instantie van plan was.

Wil je de konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik dan hier!

Iedere stap is goed en duidelijk weergegeven op de bouwtekening, waardoor ik op een prettige manier aan de slag kon met het bouwen van het konijnenhok. Doordat ik direct al kon zien hoe het konijnenhok eruit zou moeten komen te zien, was het niet al te lastig om te herkennen hoe ik dit zou moeten doen. Omdat ook nog eens alle stappen waren weergegeven, was het maken van het konijnenhok echt een fluitje van een cent.

Belangrijke aandachtspunten voor het maken van een konijnenhok

Er zijn nog wel wat aandachtspuntjes die ik je wil meegeven bij het maken van een konijnenhok. Ik kwam namelijk enkele keren op situaties waarbij ik dacht, dit had wel aan de bouwtekening toegevoegd mogen worden.

Ten eerste is het slim om gedurende het maken van het konijnenhok het hout meerdere keren intensief te schuren. Als straks je konijnen zich in het konijnenhok proberen voort te bewegen, ben je als de dood dat zij zich meermaals bezeren aan splinters. Dit is eenvoudig te voorkomen door het hout grondig te schuren. Ik heb dit zelf handmatig met schuurpapier gedaan omdat je dan in staat bent om echt iedere splinter weg te halen. Het gebruik van een schuurmachine voor de grote oppervlaktes is mogelijk maar niet aan te raden. Je kan dan niet de kleine lastig bereikbare plekjes bereiken waar je konijnen zich alsnog aan kunnen bezeren.

Ook moet je een konijnenhok van voldoende grootte bouwen en niet genoegen nemen met een klein en benauwd hok. Geef je konijnen wat levensruimte door een groot hok te bouwen. Ik raad je aan om te rekenen met tenminste 1 vierkante meter per konijn. Dan weet je zeker dat ze zich op een prettige manier kunnen bewegen in het konijnenhok dat jij helemaal zelf gemaakt heb.

Konijnenhok bouwtekening downloaden

De konijnenhok bouwtekening is het hulpmiddel dat jou gaat helpen om een konijnenhok te maken. Zonder bouwtekening is het maken van een veilig konijnenhok echt niet te doen, waardoor ik je alleen maar kan aanraden om zelf een konijnenhok te maken.

Het bouwtekeningenpakket van Fred bestaat uit ruim tienduizend bouwtekeningen, die stuk voor stuk fantastisch zijn. Iedere bouwtekening is overzichtelijk getekend waardoor je precies weet wat er gedaan moet worden om succesvol een meubel of konijnenhok te maken. Een konijnenhok maken kan zo binnen korte tijd tegen een lage prijs gedaan worden.

Wil je de konijnenhok bouwtekening downloaden? Klik dan hier!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie