nlziet-gratis-maand

Een maand gratis NLziet gebruiken

Het is al mogelijk om het overgrote deel van de programma’s uitgezonden op de publieke omroep gratis te zien en op RTL XL is het mogelijk om tot 5 dagen programma’s terug te kijken. Wat is dan de toegevoegde waarde van de nieuwe streamingdienst NLziet waarbij het mogelijk is om alle programma’s van de Nederlandse televisie terug te kijken? Ik heb een maand gratis NLziet uitgeprobeerd en heb mijn ervaringen op een rijtje gezet met de vraag of NLziet de € 7,95 per maand waard is.

Wat krijg je van NLziet?

NLziet adverteert onder andere met haar enorme assortiment en innovatieve apps. Met ruim 14.000 uur aan series, documentaires en films is het aanbod van NLziet ruim te noemen. Het is mogelijk om met de apps voor iOS, Android en Windows Phone waar je ook bent gebruik te maken van NLziet, indien je natuurlijk de beschikking hebt over een WiFi-verbinding of behoorlijke databundel.

In totaal zijn er van 11 zenders programma’s beschikbaar, waaronder NPO 1,2 en 3, SBS, Veronica en RTL. De programma’s kunnen tot 365 dagen terug gekeken worden, terwijl het bij de gratis versie van NPO bij bepaalde programma’s tot wel vier jaar terug mogelijk is. Ook ondersteunt NLziet Chromecast, Apple TV, Smart TV en diverse Android Plug n Play sticks waardoor het mogelijk is om op je televisie van NLziet gebruik te maken.

Het belangrijkste voordeel van NLziet is dat het niet meer nodig is om je te irriteren aan reclames, want die zijn namelijk verleden tijd bij NLziet. In hoge kwaliteit programma’s terugkijken zonder reclame, dat is de boodschap van Nederlands grootste streamingdienst NLziet.

NLziet gratis uitproberen

Het is voor een onbepaalde tijd mogelijk om één maand gratis en volledig vrijblijvend gebruik te maken van NLziet. Middels een korte registratie kan je meteen beginnen met het terugkijken van programma’s op de apps van NLziet.

Ik heb zelf voor deze gratis maand gekozen omdat ik benieuwd was of NLziet mijn liefde voor Netflix kon overtreffen. Ik bezoek al regelmatig de site van NPO en ben van mening dat ik vrijwel alles hier al kan terugkijken dat op de Publieke Omroep wordt uitgezonden.

Na enkele uren had ik een beetje door hoe de app van NLziet werkt en begon ik met het terugkijken van Wegmisbruikers. De kwaliteit van de programma’s is uitstekend, ook als je het streamt naar je televisie middels Chromecast of Apple TV. NLziet is er in geslaagd om een enorm assortiment programma’s samen te stellen, waarvan een redelijk deel ook gratis te bekijken is op de site van NPO.

Naar mijn mening is het grootste voordeel van NLziet dat je alle programma’s in één app of website kunt vinden. Je hoeft niet meer de verschillende website af te speuren naar dat ene leuke programma, je typt het programma in en je kunt meteen beginnen met het bekijken van jouw favoriete programma.

NLziet is absoluut geen alternatief voor On Demand programma’s zoals HBO On Demand e.d. Ook voor Netflix biedt NLziet geen vervanging, het is namelijk echt alleen te gebruiken voor het terugkijken van programma’s die op de Nederlandse televisie geweest zijn. Ten slotte zou NLziet misschien kunnen proberen om net als Videoland en Netflix hun eigen exclusieve programma’s te produceren, dit zal echter voor nu de streamingdienst nog te veel geld kosten.

Dus, wel of geen NLziet?

Al met al kan ik NLziet wel aanraden voor iedere liefhebber van de Nederlandse televisie. De apps zijn zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk opgebouwd zodat je na enkele uren al precies weet wat je moet doen om een bepaald programma te vinden. Hoewel een deel van de programma’s ook gratis te bekijken is op de websites van de omroepen zelf, heb je dan wel te maken met reclames en kan je vaak alleen de meest recente aflevering bekijken. Het gebruik van de NLziet app zorgt daarom voor een stuk meer plezier tijdens het kijken van je favoriete programma dan wat we van de normale televisie gewend zijn.

Ik raad je aan om eerst een maand gratis NLziet uit te proberen voordat je overgaat op een abonnement. Tijdens deze maand ontdek je vanzelf of NLziet echt iets voor jou is.

Maand gratis NLziet uitproberen? Ontdek dan hier hoe!

Bron: www.nlziet.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Een maand gratis NLziet gebruiken”

 1. Rob de Jong avatar
  Rob de Jong

  Jammer, dat de beeldkwaliteit in de test niet meegenomen is. RTL is ok, maar de NPO en veelal de KIJK is veelal dramatisch slecht op een TV.

 2. Steph Naarden avatar
  Steph Naarden

  Nlziet is okay als je veel naar nederlandse programmas kijkt.
  -De beeld kwalitiet is okay maar niet altijd goed.
  -Ik vind het een groot nadeel dat je niet de subtitles kan uitzetten of de taal kunt selecteren. De subtitles zijn hardcoded.
  -Audio is alleen in stereo
  -Geen live uitzendingen en sommige programma’s willen niet starten ( in de google chrome browser )
  -De interface is meer een thumbnail link site naar de paid functies naar de nederlandse tv uitzenders. Het zou meer cool zijn als de videos gewoon starten vanuit de nlziet website en niet via aan link naar een andere site.

  Voor mij zijn er teveel verbeter punten op dit moment.

Geef een reactie