Macbook Pro 2016 kopen, review en features

Tenminste vijf keer dachten we dat Apple een nieuwe Macbook Pro zou presenteren. Na jaren wachten, kunnen we straks de Macbook Pro 2016 kopen. Een vernieuwd model met diverse (ingrijpende) veranderingen. Net zoals de iPhone 7 verdwijnen er poorten waar we zo gewend aan zijn geraakt. Want straks kan je niet meer de Macbook Pro 2016 kopen met USB-ingang.

Inderdaad, een van de meest gebruikte ingangen voor een computer wordt vervangen. Maar door wat?

Wij vertellen je in onze Macbook Pro 2016 review precies wat er gaat veranderen. Ook ontdek je de nieuwe specificaties en wanneer je de Macbook Pro 2016 kunt bestellen en kopen!

[related-post id=”1481″]

Een einde aan alle geruchten

Voorafgaand aan alle officiële nieuwsberichten, was er een onafgebroken stroom aan geruchten. Zou de nieuwe Macbook Pro een OLED-notificatie balk krijgen? Zou de huidige ‘hotkey’ balk verdwijnen?

Eigenlijk waren er maar weinig geruchten omtrent de ingangen van de Macbook Pro 2016. Toen jaren geleden Apple besloot om de CD/DVD optie te verwijderen, werd er eerst met afgunst gereageerd.

Nu is het belangrijkste gerucht dat de USB poorten verdwijnen. Wil jij ook dan nog een Macbook Pro 2016 kopen? Hoor maar wat je er voor zal terugkrijgen

USB Type-C, de toekomst?

Volgens diverse kenners zijn USB-poorten gedateerd en zijn er snellere varianten op de markt. In China werken fabrikanten al langer met USB Type-C poorten en de Macbook Pro 2016 straks mogelijk ook.

Xiaomi, Oppo en Huawei hebben al producten met de Type-C poort uitgebracht. Consumenten die besluiten een Macbook Pro 2016 te kopen, zullen hoogstwaarschijnlijk ook met deze poorten te maken hebben.

De Type-C poort zelf is te vergelijken, visueel gezien, met een Lightning-poort. Ook de kabel en chip zelf vertonen veel overeenkomsten op uiterlijk gebied met de Lightning-kabels. Maar waarom kiest Apple dan met de Macbook Pro 2016 voor Type C en niet USB 3.0?

[related-post id=”1456″]

Snelheid en ruimte

Als Apple de afgelopen tien jaar iets heeft geprobeerd met de Macbook Pro en Air series, dan is het wel het afslanken en versnellen van het model. Bij de Macbook Air werd in 2014 de SD-kaart slot verwijderd om nog meer ruimte voor de accu te maken en de laptop nog dunner te laten worden.

Apple heeft waarschijnlijk twee doelen met de nieuwe USB Type-C poort. Het concern wil jou een Macbook Pro 2016 laten kopen met een;

  • Slanker model dat meer op de Macbook Air lijkt. Ultrabooks en andere dunne laptops worden steeds populairder. Ook stijgt de verkoop van Macbook Air laptops harder dan die van de Pro. Door het verwijderen van de poort, kan een dunnere Macbook 2016 worden gemaakt.
  • Snellere gegevensoverdracht. Een USB Type-C poort is in staat om met hogere snelheden gegevens te verzenden en te ontvangen dan de klassieke USB (3.0) poort. Je gaat er dus op iedere manier op vooruit.

En ja, de kans is groot dat je bij je Macbook Pro 2016 weer een mooie Apple dongel krijgt om je oude USB-apparaten nog steeds te kunnen blijven gebruiken.

One more thing..

Schrik niet, want volgens MacRumors is Apple nog lang niet klaar met het verwijderen van poorten op de Macbook Pro 2016. Ook de HDMI-, USB-A en je SD-kaart ingang zullen allen verdwijnen. In plaats daarvan komen de eerder besproken USB Type-C poorten (vier stuks).

Gaat er ook een nieuwe Macbook Air in 2016 komen? Dat is nog niet helemaal duidelijk, volgens ReCode is die kans zeer aanwezig.

Waar kan ik straks de Macbook Pro 2016 kopen?

Alhoewel er nog veel specificaties moeten volgen, kan je de Macbook Pro 2016 naar verwachting rond het begin van november kopen. Het is nog onbekend of dit met een OLED-notificatie scherm zal zijn of niet. Wat we wel weten, is dat je niet meer van de klassieke USB poorten gebruik kunt maken.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor Macbook je wilt kopen? Kijk dan hier voor een volledig overzicht van de verschillende Macbook modellen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie