Moet je tegenwoordig nog wel online geld lenen?

De afgelopen jaren zijn online verstrekkers van minikredieten enorm in populariteit gestegen. Waar het vroeger nog lastig was om legaal een klein krediet af te sluiten, is het tegenwoordig een fluitje van een cent. Er staan tientallen online kredietverstrekkers in de rij om jou van een online geldlening te voorzien. Het lijkt o zo fijn, even snel wat direct geld lenen om een schuld af te lossen. Maar kom je door deze ‘betrouwbare’ kredietverstrekkers niet nog verder in de schulden? Ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan en kon uiteindeljk toch nog enkele goede online krediet verstrekkers vinden om (tijdelijk) geld te lenen.

Wat voor geldleningen zijn er eigenlijk?

Als we gaan kijken wat voor soort geldleningen er op het internet allemaal verstrekt worden komen we terecht in een complete chaos. Iedere kredietverstrekker gebruikt net weer een iets andere vorm of beschrijving voor hun ‘unieke’ kredietpakket. Om het duidelijk te houden maken we ten eerste onderscheid tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

De naam zegt het al, bij een persoonlijke lening hebben we het over een lening met een vastgesteld bedrag voor persoonlijke uitgaven. Denk hierbij aan de aanschaf van een nieuwe bank, televisie of auto. Aan een persoonlijke lening zit doorgaans een hogere rente vast, dit is voornamelijk het gevolg van een hoger genomen risico door de kredietverstrekker.

Een doorlopend krediet is daarentegen een variabele lening die vooral geschikt is voor wanneer je vooraf nog niet precies weet hoeveel geld je wilt lenen. Veel mensen kiezen voor een doorlopend krediet wanneer zij bijvoorbeeld geld nodig hebben voor een verbouwing van hun huis. Deze variabele toevoeging geeft veel mensen de mogelijkheid om toch bepaalde wensen te volbrengen op de manier zoals zij dat graag zouden willen. Echter is het onvermijdelijke gevaar dat een deel ervoor kiest om meer te lenen dan dat zij op korte termijn kunnen terugbetalen.

Makkelijk en snel online geld lenen met een minilening

De bovenstaande titel is een veel gebruikte slogan van een groot deel van de online kredietverstrekkers. Ruim tachtig procent van de huidige online kredietverstrekkers verstrekt een zogenaamde mini-lening, een lening waarmee je binnen enkele uren de beschikking krijgt over een som geld. Deze mini-leningen zijn ongelofelijk makkelijk af te sluiten waardoor het een aantrekkelijke optie lijkt.
Als we het specifiek over mini-leningen hebben, spreken we over leningen van 100 tot 1.000 euro. Deze leningen kennen een korte looptijd en een forse rente. Dat betekent dat je binnen een korte tijd alweer over het geld moet beschikken om de rente af te lossen. Het is dus niet mogelijk wanneer je van een mini-lening gebruik maakt om langere tijd van het bedrag gebruik te maken. De maximale looptijd ligt doorgaans namelijk op een dag of 45 met een gemiddelde van een maand.

Online mini-leningen lijken vooral geschikt voor de Nederlander die op korte termijn geld nodig heeft en niet een paar extra dagen kan wachten omdat bijvoorbeeld het salaris nog moet binnenkomen. De broodnodige aanschaf van een nieuwe wasmachine of de onvoorziene extra kosten van een vakantie kunnen hier een voorbeeld van zijn. Echter zitten er behoorlijk wat gevaren aan een mini-lening vast wanneer je niet aan dit plaatje voldoet.

Het gevaar van een mini-lening

Het afnemen van een mini-lening lijkt op het eerste gezicht een makkelijke optie om voor korte tijd aan wat extra vermogen te komen. En let op, de looptijd van de lening is heel erg kort. Want er is geen één fatsoenlijke bank die jou voor zo’n korte looptijd geld zou lenen.

Dit is iets waar online kredietverstrekkers juist wel fan van zijn. Want door korte looptijden te hanteren lopen zij minder risico en is het mogelijk om het risico over een groter aantal klanten en leningen te spreiden. De rente-inkomsten komen uit meerdere leningen voort waardoor de kredietverstrekker niet afhankelijk is van de betalingen van een beperkt aantal cliënten.

Een bank heeft voldoende restkapitaal tot zijn beschikking waardoor dit risico gewoon gedekt kan worden en je kunt rekenen op een lening met een normale looptijd waar ook nog eens een fatsoenlijke rente aan vast zit. Want op een fatsoenlijke rente hoef je bij de online kredietverstrekkers vaak niet op te rekenen.

Als we op de website van Saldodipje kijken, zien we dat je voor een lening maar liefst 13.99 procent mag afdragen. En om het nog leuker te maken kan je op deze website alleen maar lenen indien jij over een garantsteller beschikt. Dit doet Saldodipje natuurlijk om het risico nog beter te kunnen dekken indien jij onverhoopt niet aan je betalingsplicht zou kunnen voldoen.

Het heerlijk onderaan plaatsen van de wettelijke boodschap ‘Let op! Geld lenen kost geld’ lijkt tegenwoordig voldoende te zijn om mensen te behoeden van het afsluiten van een lening die zij niet terug kunnen betalen. Echter is het nog maar de vraag of deze groep dergelijke boodschappen nog wel opmerkt.

Met een BKR-registratie aan de slag

Als het nog niet erg genoeg is, is het voor mensen die al een BKR-registratie hebben nog steeds mogelijk om bij sommige online kredietverstrekkers geld te lenen. Een BKR-registratie is een registratie die ervoor zorgt dat mensen met een schuldenlast niet nog dieper in de schulden kunnen komen, Ook beschermd het de de financiële instellingen tegen consumenten die onverhoopt toch geld proberen te lenen terwijl zij niet aan een betalingsplicht kunnen voldoen.

Waar kan je online geld lenen?

Heb jij op de korte termijn wat extra vermogen nodig en weet je zeker dat je aan je betalingsplicht kunt voldoen? Dan is een mini-lening heus geen slechte optie. Je hebt weliswaar te maken met een vrij hoge rente, maar je krijgt wel zonder al te veel gezeur binnen zeer korte tijd het geld van de online lening op je bankrekening. Je kunt dus meteen gebruik maken van jouw online lening, wat bij de alternatieven vaak niet het geval is.

Je kunt namelijk ook gewoon bij een normale bank, zoals de ING, Rabobank en ABN Amro een lening afsluiten. Dit kan veelal tegen een veel lager rentepercentage  en betere voorwaarden. Er zit echter één belangrijk nadeel aan deze leningen verbonden, je moet een stuk langer wachten op je geld en het verkrijgen van een lening bij deze banken kan nog behoorlijk wat werk kosten. Helemaal als je in het bezit bent van een BKR-notering.

Ik wil je afraden om te kiezen voor het eerder genoemde Saldodipje. Dit doe ik omdat het rentepercentage van Saldodipje onacceptabel hoog is.

Er zijn diverse plekken waar jij vandaag nog wel geld kunt lenen. Ten eerste is het  Kredietspotter een online kredietverstrekker waar jij op de korte termijn geld kunt lenen. In tegenstelling tot Saldodipje hebben we het hier wel over een betrouwbare online kredietverstrekker die tevens bij alle verplichte aangesloten brancheverenigingen zijn aangesloten. Kredietspotter is een initiatief van STER Krediet.

Om een goed beeld te krijgen van voordelige lening verstrekkers en om daar een vrijblijvende offerte aan te vragen kun je naar een website als http://www.geldlenen.org gaan, een site zoals deze heeft een overzicht van aanbieders.

Verantwoord online geld lenen bij Geldshop: een review

Toch wil ik nog met een geldshop.nl review komen. Dit is niet wat je van mij gewend bent maar ik ben toch van mening dat deze jonge kredietverstrekker toelichting behoort te krijgen. Geldshop is namelijk de eerste online kredietverstrekker die meer tijd aan het fenomeen verantwoord geld lenen besteedt dan aan het aansmeren van mini-leningen met woekerrentes. Een Geldshop review is daarom wel op zijn plaats, omdat we het hier eindelijk hebben over een fatsoenlijke verstrekker van krediet.

Geldshop voert in tegenstelling tot haar louche concurrentie wel relatief gunstige voorwaarden en biedt je een stuk meer vrijheid op het gebied van looptijd en rente. Middels een eerlijk advies en persoonlijke hulp probeert Geldshop vervolgens de klant voorop te stellen en verantwoord lenen nogmaals te benadrukken. Met een gemiddeld TrustPilot review cijfer van 8.8 kan er geconcludeerd worden dat we het hier (eindelijk) over een betrouwbare kredietverstrekker hebben. Overigens is Geldshop onderdeel van moederbedrijf Qmulus, al jarenlang bekend om haar prestaties op het gebied van kamerverhuur in en rondom de Randstad.

Wil je dus online geld lenen tegen een acceptabele rente en dit alles doen onder gunstige voorwaarden? Dan kan je bij Kredietspotter terecht!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie