iPhone se 2016

Nederland kiest massaal voor de iPhone SE

De nieuwe iPhone SE lijkt veel Android-gebruikers over de streep te trekken om toch een keer een Apple toestel uit te proberen. Uit een klein onderzoek verricht onder onze lezers, kiest bijna 5 procent van de Android-gebruikers die al 2 tot 5 jaar lang een iPhone in bezit had, mogelijk voor de kleinere iPhone (150 respondenten). Vooral de prijs van de iPhone SE lijkt een belangrijke factor te zijn om over te gaan op de aanschaf van de nieuwe iPhone.

Waarom stappen Android-gebruikers over?

Weliswaar is de SE in Nederland nog niet officieel te koop, kan je de iPhone SE wel middels een pre-order bestellen. Recentelijk schreven we nog een artikel waarin we concludeerden dat een iPhone SE kopen zonder twijfel een van de betere beslissingen van dit jaar kan zijn. Het is een unicum dat Apple deze smartphone lager prijst dan bijvoorbeeld de 5C bij de initiële release, terwijl de specs nagenoeg gelijk zijn aan de topmodellen.

Doordat de prijs van de SE dus nu nagenoeg gelijk is aan soortgelijke smartphones die op Android-software draaien, zijn de ‘switching costs’ automatisch ook lager geworden voor deze doelgroep. Even een keertje een Apple smartphone uitproberen kost je nu geen 400 euro extra meer, wat altijd een groot obstakel was.

We weten al langer dat het scherm van smartphones een grote kostenpost is, waardoor de lagere prijs ook haalbaar was voor Apple zelf. Kostentechnisch ben je dus verstandig uit met de aanschaf van een iPhone SE, maar kan je er ook een goed abonnement voor vinden?

Veel abonnementen zijn nog (te) hoog geprijsd 

Alhoewel je de iPhone SE straks voor 489 euro kunt kopen, is de prijs van SE in combinatie met een abonnement aan de hoge kant. Veel providers bieden pas een iPhone SE in combinatie met een abonnement af vanaf 30 euro, veelal met een extra bijbetaling voor het toestel zelf. Je zou op het moment goedkoper uit zijn met de aanschaf van een iPhone SE in combinatie met een losse sim-only, waardoor je op een bedrag van 30 euro per maand inclusief abonnement zou uitkomen.
[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Van plan om binnenkort een iPhone SE te kopen?” txt_align=”center” style=”outline” color=”black” add_button=”bottom” btn_title=”Klik hier om naar de vergelijker te gaan!” btn_style=”classic” btn_color=”danger” btn_align=”center” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fuitgekotst.nl%2Fiphonesevergelijker%2F||”]Als je van plan bent een iPhone SE te kopen, raad ik je aan of het toestel los te kopen of een goedkoop abonnement te nemen dat na verloop van tijd op te schalen is. Op uitgekotst.nl kan je een uitgebreide vergelijker vinden waarmee je de prijzen van verschillende abonnementen kunt vergelijken. Besluit je om de iPhone SE te bestellen of te kopen, dan kan je voor de laagste prijs van deze unieke tool gebruik maken![/vc_cta][/vc_column][/vc_row]


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie