Wat zijn goede Nest Cam alternatieven?

Vorige week kwam het nieuws dat Nest op de korte termijn de Nest Cam in Nederland zou gaan verkopen. De Nest Cam krijgt een prijs van € 200,- mee en dat is voor de mogelijkheden van de Nest Cam aan de hoge kant. De Nest Cam biedt de mogelijkheid om op afstand middels de camera je huis in de gaten te houden. Via een directe stream is het mogelijk om live mee te kijken wat er allemaal in je huis gebeurd. Er zijn echter nog een stuk meer beveiligingscamera’s die dit kunnen voor een stuk minder geld en zonder abonnement. Daarom ging ik op zoek naar de beste Nest Cam alternatieven.

Wat heeft de Nest Cam ons te bieden?

Nest onthulde afgelopen week de Nest Cam met veel spektakel en beloofde ons dat de Nest Cam baanbrekend innovatief is. Op enkele vlakken is de Nest Cam zeker innovatief, maar baanbrekend? Dat durf ik niet te zeggen.

Met de Nest Cam is het mogelijk om je huis op afstand te beveiligen, dus ook wanneer je niet thuis bent. Tot 1080p kan er naar je smartphone of tablet gestreamd worden waardoor je haarscherp je huis in de gaten kan houden. Ook als de avond daar is, is het mogelijk om nog goed beeld op je smartphone te krijgen. De Nest Cam is namelijk voorzien van een infraroodcamera waardoor het bekijken van beelden geschoten in de nachtelijke uren ook mogelijk is.

Wanneer er wat aan de hand is detecteert een motion detector dat en verstuurd de Nest Cam een signaal naar je smartphone. Je kunt vervolgens live meekijken in je huis om te kijken wie of wat ervoor heeft gezorgd dat er beweging werd gedetecteerd. In de reclame van Nest kunnen we zien dat het mogelijk is om middels de microfoon van je smartphone een voicebericht naar de Nest Cam te sturen. Iets wat ook niet nieuw is op het gebied van beveiligingscamera’s.

Een groot nadeel van de Nest Cam is de zo goed als verplichte afname van een Nest Aware abonnement. Een dergelijk Nest Aware abonnement kost al snel een euro of honderd per jaar waardoor de retail-prijs van € 200,- voor de Nest Cam opeens niet zo heel goedkoop meer lijkt. Voor die 10 euro per maand kan je slechts 10 dagen de geschoten beelden opslaan. Wil je tot 30 dagen de opgeslagen video’s terugkijken? Dan kost dit je maar liefst € 300,- per jaar. En wil je een Nest Cam zonder abonnement aanschaffen? Dan is het alleen mogelijk om live alle beelden van de Nest Cam te zien en is het dus niet mogelijk om oudere beelden terug te kijken. Gelukkig zijn er ook nog zat Nest Cam alternatieven die je wel dit kunnen bieden.

De beste Nest Cam alternatieven

Gelukkig zijn er zat goede Nest Cam alternatieven die soms niet alleen goedkoper maar ook nog eens beter zijn. Mede dankzij het positieve imago van Nest lijkt het acceptabel te zijn om meer voor minder dan de concurrentie te vragen. Echter kan jij met de onderstaande beveiligingscamera’s voor minder geld hetzelfde doen.

Eén van de beste alternatieven voor de Nest Cam is het goedkopere Foscam. Foscam is al meerdere jaren één van de grootste producenten van beveiligingscamera’s met daarmee in het speciaal IP camera’s. Door het voeren van een massa-productie is Foscam er in geslaagd om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aan haar klanten te kunnen bieden. De IP camera’s van Foscam kunnen in tegenstelling tot de Nest Cam ook buiten gebruikt worden. Ook is net zoals de camera van Nest de installatie ongelofelijk eenvoudig en kan een deel van de camera’s uit het Foscam assortiment draaien en tot tien keer inzoomen.

De camera’s van Foscam variëren in prijs van 65 tot 170 euro wat dus betekent dat zelfs de duurste Foscam nog steeds goedkoper is dan de Nest Cam.

Meer weten over de producten van Foscam of wil je een Foscam kopen? Lees er dan hier meer over!

D-Link, een andere grote speler op het gebied van beveiligingscamera’s, maakt het tevens mogelijk om op afstand alles in de gaten te houden. We kennen D-Link vooral van de routers en andere randproducten, echter is D-Link nog vooruitstrevender op het gebied van haar IP camera’s.

De prijs-kwaliteit verhouding van de D-Link IP camera’s is meer dan goed en de Android & iOS app werkt uitstekend. De D-Link camera’s voor het hogere segment bieden tal van interessante en innovatieve functies terwijl de prijs nauwelijks van de Nest Cam verschilt. De camera’s van D-Link zijn verkrijgbaar vanaf € 45,- waardoor het mogelijk is om zelf je volledige huis te beveiligen tegen een schappelijke prijs. Van alle Nest Cam alternatieven is de D-Link misschien wel de beste keuze.

Wil je nog meer over de beveiligingscamera’s van D-Link lezen of er een kopen? Neem dan eens een kijkje bij Coolblue!

Conclusie

Al met al kan ik concluderen dat de Nest Cam alternatieven een stuk beter zijn. Als je echt op zoek bent naar een camera met een smaakvol design, raad ik je aan om te kiezen voor de Nest Cam. Kies je toch liever brood voor je geld en wil je een IP camera van dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs? Dan zijn de camera’s van Foscam en D-Link zeker het overwegen waard.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie