nest-cam-afbeelding

De Nest Cam, wat kunnen we er precies mee?

Nest is al enkele jaren behoorlijk vooruitstrevend bezig op het gebied van technologie. Enkele jaren geleden kwam het jonge bedrijf al met haar slimme thermostaat (Nest Learning Thermostat) waarmee het mogelijk was om automatisch de temperatuur van je huis te laten regelen. 18 juni j.l. kwam Nest met iets totaal anders de Nest Cam. Met de Nest Cam is het mogelijk je huis extra te beveiligen middels een smaakvol ontworpen camera. Wat de Nest Cam mogelijkheden zijn en welke prijs de Nest Camera krijgt, lees je natuurlijk in dit artikel.

Wat zijn de Nest Cam mogelijkheden?

De nieuwe Nest Cam is ontworpen om je huis en familie nog beter te beschermen, zelfs wanneer jij hier niet toe in staat bent. Met de mogelijkheid om video te streamen tot 1080p HD is het mogelijk om haarscherp alles wat er in je huis gebeurt live te volgen. Ook in de nachtelijke uren kan je controleren of je dochter wel op tijd thuis komt van het uitgaan, aangezien de Nest Cam voorzien is van ‘Night Vision’, een nachtvisie technologie waarmee er ook in de nacht goed beeld verkregen kan worden.

Alle alerts worden gemonitord en communiceert middels Nest Aware, een programma dat we ook kennen van de Nest Thermostaat. Je hoeft dus geen andere apps te downloaden om je Nest Cam te gebruiken, één Nest app is voldoende om je Nest Cam en Thermostaat te gebruiken.

Een behoorlijk vette functie van de Nest Cam is dat het mogelijk is om je Nest Cam te laten praten. Zit je hond op de bank of hoor je dat je baby wakker wordt? Dan kan je middels je smartphone een bericht inspreken dat vervolgens realtime naar de andere kant van de camera gecommuniceerd wordt.

Ook op het gebied van opslagruimte is de nieuwe camera van Nest zeer innovatief. Waar de gemiddelde camera hoogstens een paar dagen aan beeldmateriaal zal opslaan, kan je middels de Nest Aware app van 10 tot 30 dagen aan beeldmateriaal in het geheugen archiveren. Dit stelt je in staat om ook na een lange vakantie te controleren of er zich geen paranormale activiteiten in je huis hebben voorgedaan.

Benieuwd naar de verkoopprijs van de Nest Cam? Ontdek hier de scherpe verkoopprijs van de Nest Cam!

Uniek ontwerp, uitstekende app

De Nest Cam is zo ontworpen dat het voor iedere woon- en slaapkamer qua design ook een prachtige toevoeging is. Het ontwerp is gebaseerd op de Cycloids uit de film I-Robot, een persoonlijke favoriet van het designteam van Nest.

Je kunt de Nest Cam live streamen van je huis naar je smartphone waardoor je nooit iets hoeft te missen. Of het nu is om te kijken of je baby nog veilig in haar wieg ligt of om te controleren of je soep niet overkookt, de Nest Camera zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag een kijkje in je eigen huis kan nemen. En je bent niet gelimiteerd aan één specifieke Point of View, want je kunt een 130 graden ruime kijkhoek creëren door in- en uit te zoomen.

De motion sensor van de Nest Camera

De Nest Camera vertelt je ook precies wanneer er iets aan de hand is middels haar motion-detection sensor. Je kan natuurlijk niet altijd de video feed op de Nest App bekijken en daarom kan het handig zijn om de live-meldingen aan te zetten. Dat betekent dat je iedere keer dat er beweging is een melding op je smartphone ontvangt met de mogelijkheid om live een stream op te zetten tussen jouw smartphone en je Nest Cam.

Omdat je niet onnodig gestoord wil worden, zal de Nest Cam je alleen storen als er ook echt beweging is. De technologie achter de Nest Camera is zo ontworpen dat het weet wanneer er echt beweging heeft plaatsgevonden. De Nest Cam negeert bijvoorbeeld een opvallende schaduw, vallende bladeren of een mug die voorbij vliegt. De makers van de Nest Cam willen er vooral voor zorgen dat jij alleen een melding binnenkrijgt wanneer dit ook nodig is. Moet je daarom voor de extra functies wel een Nest Cam kopen?

Extra functies van de Nest Cam

Volgens ons wel, want wat deze innovatie camera van Nest zo innovatief maakt zijn haar extra functies. Tot op de dag van vandaag hadden wij nog niet zo’n interactieve camera gezien als de camera van Nest. Het is namelijk mogelijk om middels de Nest Aware app een speciale area te pinpointen en je camera een melding te laten geven wanneer er beweging binnen deze ruimte plaatsvindt.

Het installeren van de Nest Cam is net zo makkelijk als andere moderne technologieën zoals de producten van Sonos en Apple. Het enige wat je hoeft te doen is het inpluggen van de camera aan het stroomnet en het verbinden van je smartphone aan de software van Nest om te beginnen met het beveiligen van je huis.

Nest Cam Review, wat is onze ervaring?

Vijf maanden later zijn we van mening dat een Nest Cam kopen een juiste beslissing was. Het was weliswaar een kleinere camera dan verwacht, maar de vele leuke functies hebben ervoor gezorgd dat het een betrouwbare beveiligingscamera is. De Nest Cam buiten of binnen plaatsen, het was allebei mogelijk. In de tuin was namelijk voor de schuur een Nest Cam geplaatst om indringers te ontdekken en dat werkte in combinatie met de sensorlamp uitstekend. Een Nest Cam kopen om buiten te gebruiken is daardoor ook een optie die het overwegen waard is.

Wat vooral verbazing wekte, was de kwaliteit van de app middels het Nest Aware abonnement. Wij kozen voor een wat voordeliger abonnement waardoor we met enkele beperkingen hadden te maken. Toch konden we de belangrijkste functies gebruiken en bleek een Nest Cam kopen geen slecht idee!

Wat is de prijs van een Nest Cam

De precieze Nest Cam prijs voor Nederland en België helaas nog niet bekend. We weten dat de Nest Cam in de VS 200 dollar kost, wat ons doet geloven dat de verkoopprijs in Nederland rond de 200 euro zal liggen. Vergeet echter niet dat het verstandig is om een abonnement op Nest Aware bij de Nest Cam af te sluiten. De kosten hiervan liggen op ongeveer een euro of 7 per maand. Het is natuurlijk ook mogelijk om de Nest Camera los aan te schaffen en geen abonnement op Nest Aware af te sluiten. Het belangrijkste verschil tussen wel en geen Nest abonnement is dat het beeldmateriaal minder lang wordt opgeslagen.

Waar kan ik de Nest Cam kopen?

Je kunt alweer enkele maanden de Nest Cam kopen. In Nederland kan je de Nest Cam kopen voor de laagste prijs bij Coolblue. Helaas zijn er geen andere webshops waar het mogelijk is om de Nest Cam te bestellen. Gelukkig zijn wij zeer te spreken over Coolblue als webshop en kunnen wij je aanraden daar de Nest Cam te kopen!

Wil jij de Nest Cam kopen? Ontdek dan de scherpe prijs van Coolblue!

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie