Nieuwe Macbook Pro en Air op komst?

Elk jaar lijkt het wachten wel langer te worden. Maar na het uitbrengen van de nieuwe iPhone serie komt toch echt het onderwerp van de nieuwe MacBook weer aan bod. Ook dit jaar zullen er weer nieuwe MacBook Pro’s en MacBook Air’s gepresenteerd worden.

Volgens een goed geïnformeerde bron zal dit Mac-evenement gaan plaatsvinden op donderdag 27 oktober in de buurt van de Apple Campus welke zich in Cupertino bevind. Dit is anders dan voorgaande jaren waar het in San Fransico was. Naar verwachting zal het bij de Macbook Pro om een geheel nieuw model gaan welke een OLED strip boven het toetsenbord heeft.

Alhoewel volgens de Japanse site Mac Otakara zou Apple van plan zijn om de 13 inch en de 15 inch variant op de schop te nemen. De 13 inch versie zal er gaan komen met een USB-C aansluiting. Wat er echter wel ontbreekt is de 11 inch Macbook air. Deze zal naar verwachting niet vernieuwd gaan worden door Apple.

Nieuwe Macbook Pro modellen

De twee nieuwe MacBook Pro modellen welke de bestaande gaan vervangen zullen volgens geruchten van enkele andere aansluiting voorzien worden. Zo zullen ze voorzien worden van 4 USB-C aansluitingen waarbij de overige aansluiting zullen vervallen. Wat valt er dan zoal weg? Mocht je een MacBook gewend zijn dan moet je rekening houden dat de SD kaart slot, de HDMI poort, de USB-A poort én de MagSafe connector zullen verdwijnen.

Naast het wegvallen van al deze aansluitingen schijnen ze wel met een dunnere behuizing te kunnen komen met een platter toetsenbord, een OLED strip bovenaan het toetsenbord en Touch ID. Wat houd het in dat de MagSafe aansluiting gaat verdwijnen? Nou MagSafe is de voedingsaansluiting van je laptop.

Dit betekend dus dat Apple MacBooks niet meer opgeladen gaan worden via deze aansluiting maar via de USB-C aansluiting. Dan lijken 4 USB-C poorten veel maar er is er dus al 1 gebruik om je laptop op te laden.

Nieuwe Macbook Air modellen

De nieuwe MacBook Air modellen wordt er gesproken over USB-C poorten en over Thunderbolt 3 ondersteuning.  Dit betekend wel dat de Air variant een aansluiting meer krijgt dan de Pro. Daarin tegen wordt er gesproken over 1 of 2 USB-C poorten waardoor je mogelijk met je externe apparaten ruimte te kort gaat komen. Houd daar dus rekening mee.

Door meerdere bronnen wordt er vermeld dat dat Apple dus in oktober de nieuwe MacBook reeks gaat uitbrengen. Het probleem is alleen dat oktober al bijna geëindigd is en dat het dus erg krap voor Apple gaat worden om dit nog te presenteren. Er is nog geen evenement aangekondigd dus de tijdperiode is zeer klein.

Daarnaast zijn er nog geen uitnodigen verstuurd voor het evenement wat er toch op duid dat ze mogelijk de 27e van oktober geen nieuwe MacBook reeks zullen gaan presenteren zoals de bronnen vermelden. Wel is de kans aanwezig dat ze voor een alternatief gaan. Dit alternatief houd in dat ze de nieuwe MacBooks via een persbericht op de markt zullen brengen en niet via een evenement.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie