nintendo-switch

Nintendo Switch: het laatste redmiddel van Nintendo

Het aandeel van Nintendo mag dan hard gestegen zijn het afgelopen half jaar. We zagen eerst een enorme spike met de release van Pokemon Go. Enkele weken later, na een winstwaarschuwing, verloor Nintendo weer miljoenen. Toen kwam Super Mario Run uit. Verwacht werd dat het aandeel zou stijgen. Maar aandeelhouders waren vooraf al sceptisch over het spel en dumpten massaal Nintendo aandelen, wat een forse daling van 11 procent als gevolg had.

Fast forward, 13 januari 2017. Het aandeel krijgt weer een klap. Investeerders zijn niet onder de indruk van de Nintendo Switch. Er gaat nog eens 6 procent van het aandeel af.

Maar is de Nintendo Switch echt zo’n teleurstelling?

Nintendo Switch release date

Omdat ik weet hoe belangrijk het is om de meest relevante feiten zo snel mogelijk te verwerken, beginnen we niet met de specs, maar met de datum dat de Nintendo Switch op de markt verschijnt.

De beschikbaarheid van Nintendo Switch in Nederland is vooralsnog onbekend. In Japan (en mogelijk de VS) komt de Nintendo Switch op 3 maart uit. Het zal hoogstens een week duren voordat de Switch dan ook in Nederland verkrijgbaar is.

[related-post id=”1535″]

Nintendo Switch prijs

En dan een ander bijzonder belangrijk feitje, de Nintendo Switch prijs. Want wat gaat de Nintendo Switch kosten in Nederland? Als we uitgaan van de prijsstrategie van Nintendo uit het verleden, zal de dollarprijs gelijk zijn aan de europrijs. Dat wil zeggen dat de Nintendo Switch prijs uitkomt op € 299,99.

Voor de Nintendo Switch zal ook nog de optie voor een betaald lidmaatschap komen, wat Microsoft en Sony al jaren deden. Het is bekend dat Nintendo’s al jaren geld verliest door het destijds gekozen businessmodel, namelijk verdienen op de console en niet op de spellen of een dergelijke service.

Microsoft en Sony draaien break-even of draaien zelfs verlies op hun consoles, maar halen winst uit de verkoop van games en de licenties daarvan. Nintendo lijkt na meer dan twintig jaar eindelijk door te hebben dat dit de enige manier is om winstgevend te zijn.

Deze spellen komen als eerst naar de Switch

Zoals altijd zijn er al wat spellen bekend die je als eerst op de Nintendo Switch kunt spelen. Of deze Nintendo Switch spellen in Nederland ook direct verkrijgbaar zijn, is nog onbekend.

De spellen die genoemd werden tijdens de presentatie in Tokyo waren The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe (ja, we zijn alweer bij deel 8).

Ook al kregen we hier helaas geen additionele concrete voorbeelden van, gaf de CEO van Nintendo wel aan dat er meerdere RPG’s (Role Playing Game’s) naar de Switch zullen komen.

De specificaties van de Nintendo Switch

De Nintendo Switch zal beschikken over een 6.2 inch scherm, voorzien van 720p met een resolutie van 1280 x 720. Geen 5K, 4K en zelfs geen 1080p voor de nieuwe console van Nintendo.

Wat de Nintendo Switch wel kan, is 1080p naar een scherm uitzenden wanneer de Switch in het bijgeleverde dock geplaatst wordt (middels een HDMI-kabel).

Deze nieuwe handheld is verder voorzien van 32 GB intern en kan worden uitgebreid met MicroSD geheugenkaarten.

Spellen voor de Nintendo Switch zullen worden uitgebracht op speciale GameCards, wat dus betekent het weinig geheugen zal innemen van het al summiere interne geheugen dat reeds aanwezig is.

Batterijduur is geschat op 2.5 tot 6 uur, wat tevens tegenvalt. Het spelen van spellen met veel graphics zal dus maar 2.5 uur zonder netstroom mogelijk zijn.

Je kunt de Nintendo Switch kopen vanaf 10 maart in Nederland en België.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie