Nooit meer een zwak WiFi-signaal met deze tips

Het is een van de meest voorkomende eerste wereldproblemen: een slecht WiFi-signaal. Hoe verwent het ook klinkt, we willen gewoon een goed wifisignaal. Want dat is kortom waarvoor we iedere maand betalen. Toch?

Ook ik heb diverse malen te maken gehad met een WiFi-signaal waarmee ik net voldoende bytes kon versturen om op te zoeken hoe ik een beter signaal kon krijgen. Ik ben in gesprek gegaan met een expert om te ontdekken wat nu precies helpt als je de kracht van jouw WiFi wilt verbeteren. En de oplossingen zijn makkelijker dan je denkt.

De locatie van jouw modem

De tips op deze pagina kunnen je mogelijk bekend voorkomen, ze zijn namelijk allemaal op iedere pagina van het internet te vinden. Het verschil met dit artikel is echter dat deze tips concrete aanwijzingen bevatten. Wat is nu echt de beste plek om je modem te plaatsen?

Bij bijna de helft van de Nederlanders hangt het modem in de meterkast. Dit kan, maar het heeft direct al een slechte invloed op het WiFi-bereik. Doordat de meterkast omringt is met muren en een deur moet jouw router veel werk verzetten om het signaal buiten de kast te krijgen.

Wil je per se de router in de meterkast laten hangen? Zorg er dan tenminste voor dat de router zo hoog mogelijk hangt.

Is jouw modem of router ergens anders geplaatst, zoals in de woon- of studeerkamer? Voorkom in dat geval dat er veel spullen rondom de router heen staan. Wees er zeker van dat de router voldoende kan ademenen en niet verstikt wordt.

Stoorzenders waar je korte metten mee moet maken

Onze huizen staan tegenwoordig vol met stoorzenders die onze rust blokkeren doordat het WiFi-signaal maar niet op max te krijgen is. Voorbeelden hiervan zijn onder andere;

  • Magnetrons
  • Bluetooth-apparaten
  • Apparaten die ook van het WiFi-signaal gebruik maken
  • Beveiligingscamera’s
  • Vaste telefoon

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van stoorzenders die een stabiel WiFi-signaal onmogelijk maken. Nu kan je niet al deze stoorzenders uit je huis verwijderen. Wat je wel kunt doen, is je modem zo ver mogelijk van deze apparaten vandaan plaatsen.

Denk dan aan een positie hoog op de muur in de woonkamer of gang. Een andere optie kan het gebruik van een WiFi-versterker zijn, waarmee je het signaal van de router doorzet naar een volgende ruimte.

Laat een servicemonteur langskomen

Heb je een internet abonnement bij KPN? Dan is er nog een betere optie beschikbaar. Jij kunt namelijk een servicemonteur laten langskomen om jouw internet weer te laten functioneren zoals het hoort. Een sterk en stabiel WiFi-signaal, dat is wat jij verdient.

Zij kunnen je adviseren over mogelijke oplossingen, zoals een WiFi-versterker of de locatie van het modem.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie