Wat zit er allemaal in de Google Home?

Niet altijd is het nodig om een device open te maken om te weten wat er binnenin zit. Bij de Google Home echter wel, want veel was nog onduidelijk tijdens de presentatie van het product. iFixit, een YouTube-kanaal dat maar al te graag spullen uit elkaar haalt, deed het voor enGadget.

De onderdelen van de Google Home bleken toch net wat anders te zijn dan we hadden verwacht. Want Google lijkt vooral gebruik te hebben gemaakt van eerdere producten in tegenstelling tot de productie van nieuwe onderdelen.

Want als jij straks een Google Home koopt, komt daar ook nog een stukje Chromecast bij.

Chromecast in de Google Home

Ook wij konden onze ogen niet geloven toen wij zagen welke onderdelen er in de Google Home te vinden waren. De nieuwe concurrent van Amazon Echo heeft namelijk wel hele bijzondere materialen verwerkt in de nieuwe slimme speaker.

Google heeft al eerder aangegeven dat er in tegenstelling tot de 7 microfoons van Amazon slechts 2 ontvangers in de Google Home te vinden zijn. Toch zou, volgens een review van The Verge, de precisie van de twee microfoons sterk genoeg zijn om te de kracht van de Echo te evenaren.

Wat wel heel opmerkelijk is, is dat er naast de twee microfoons, een chip is te vinden die ook gebruikt werd voor de Chromecast 2.

[related-post id=”1529″]

Bijna niet uit elkaar te krijgen

Wat bij wel meer Google producten het geval is, was ook bij de Home het geval. De techneuten die de Google Home speaker uit elkaar probeerde te halen moesten namelijk aardig aan het werk om de vastgeplakte materialen los te krijgen. Google lijkt niet graag te zien dat je de speaker uit elkaar haalt, aangezien er een wagonlading lijm binnenin de speaker te vinden was.

Overigens is deze lijm vooral nuttig voor het beschermen van diverse capacitors, aldus Google.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie