daten-neemt-toe

Opvallend minder scheidingen door online datingsites

Mannen die momenteel actief zijn op een online datingsite, blijken minder snel van hun partner te scheiden dan mannen die niet lid van een dergelijke datingsite zijn. In totaal blijkt dat een scheiding onder mannen, geregistreerd als getrouwd, op een datingsite 15% minder vaak voorkomt dan mannen die niet op een datingsite geregistreerd zijn. Dit is één van de uitkomsten van een onderzoek verricht door onderzoeksbureau
Groningen in samenwerking met SCM NL. Aan dit onderzoek hebben in totaal 1550 getrouwde mannen van 30 tot 55 jaar deelgenomen. Er kwamen uit dit onderzoek diverse resultaten naar voren welke de eindconclusie ondersteunen.

Gezondere relatie door voldoende afleiding

Een groot deel van de ondervraagden gaf namelijk aan dat ze hun seksuele afleiding op datingssites beter kwijt kunnen dan in de fysieke wereld. Deze groep, met maar liefst 96 % van de respondenten, gaf duidelijk aan dat zij gelukkig zijn met hun huwelijk. Bij mannen die momenteel niet actief op een datingssite zijn, ligt dit percentage beduidend lager.

Ook bleek dat slechts 2% van de ondervraagde mannen actief op een datingsite een scheiding overwoog ten opzichte van 8% van de mannen momenteel niet actief op een datingsite. Dat is dus een verschil van 300%, in het voordeel van de datingsite. daten-is-populair

Gelukkiger op een datingsite

Het feit dat een dusdanig groot aantal mannen gelukkiger met zijn huwelijk is wanneer hij regelmatig op een datingsite afleiding kan zoeken, kan een innovatieve remedie tegen het hoge scheidingspercentage zijn. Menigeen relatietherapeuten zijn momenteel al met innovatieve methodes aan het experimenteren om relationele problemen te verhelpen.

Omdat uit het onderzoek bleek dat slechts 33% van de ondervraagden aan gaf dat zij geregistreerd zijn om een fysieke ontmoeting te realiseren, kan de deelname aan een datingsite als ongevaarlijk gezien worden. De tijdelijke spanning van het uitwisselen van berichten met andere vrouwen, bijvoorbeeld over de huidige relationele situatie, kan de gemoedstoestand van de man al sterk verbeteren.

Minder scheidingen door opkomst datingsites

Het lidmaatschap van een datingsite blijkt voor maar liefst 90% van de mannen nog wel lastig bespreekbaar te zijn, aangezien een kleine 10% aangeeft dat de partner op de hoogte is van de registratie op de datingsite. De verwachting is dat wanneer mannen het lidmaatschap van een datingsite bespreekbaar maken, de datingsites een toename van het aantal geregistreerde leden zullen zien. Tevens ontstaat de mogelijkheid dat een significant hoger aantal vrouwen zich op een datingsite registreert om net zoals haar partner afleiding te zoeken.

De terugloop van het aantal scheidingen door het lidmaatschap van een datingsite zou dus in de toekomst landelijk voor minder scheidingen kunnen zorgen. Hoewel deze methode dan nog breder gedragen zou moeten worden, bijvoorbeeld door de toepassing hiervan door relatietherapeuten, zou dit een positief effect op de samenleving kunnen hebben.

Bron: Onderzoeksbureau Groningen

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie