playstation vr kopen

Playstation VR bril: kopen of wachten?

2016 gaat zonder twijfel het jaar worden dat de VR bril ook bij de gewone consument in huis komt. Waarom? Je kunt straks vanaf 400 euro al een zeer fatsoenlijke VR bril in je bezit krijgen. Zo kan je de Playstation VR kopen voor een nette € 399,-. Maar is dat ook een goede deal voor een VR bril die alleen compatibel is met een Playstation 4? Wij gingen op nader onderzoek uit om te achterhalen of dit een goede of slechte koop is. Ontdek zelf of de Playstation VR iets voor jou is!

Achtergrondinformatie

Al jaren geleden begon Sony met de productie van VR brillen. De oude modellen kwamen nooit verder dan het prototype-niveau. Met de Playstation VR bril komt de eerste echte VR headset van Sony uit. Doordat de koppeling gemaakt kan worden met de PS4, is de VR headset bijzonder interessant. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat spellen als Fifa en GTA straks gespeeld kunnen worden met de Playstation VR bril, toch?

Virtual reality is een ‘trend’ waar door veel techbedrijven vroeg op is ingezet. Sony heeft bijzonder veel geld en tijd geïnvesteerd in dit product, waardoor wij ook verwachten dat er een bepaalde compatibiliteit is met bepaalde spellen die jij op het moment al op de PS4 kunt spelen.

De kans bestaat dat er een soortgelijke connectiviteit constructie ontstaat zoals we jaren terug met de Kinect en de Xbox zagen. Er zullen dan alleen custom-made spellen te spelen zijn met een Playstation VR. Echter hopen wij natuurlijk op meer en wel in de vorm van volledige compatibiliteit. Misschien onrealistisch, maar het zou de Playstation VR een enorm voordeel geven.

Krijgen we voor de Playstation VR een goede prijs

De vraag is vooral of we voor de Playstation VR een goede prijs krijgen. Als Virtual Reality bril is de prijs acceptabel, vooral in vergelijking met andere premium headset. Want dat is ook waar de Playstation VR zichzelf mee wil vergelijken, de Oculus Rift (€ 700,-) en de HTC Vive (€ 899,-).

Als je het in dit rijtje zou bekijken, lijkt de Playstation VR een goede deal. Vergeet echter niet, dat er ook een Playstation 4 van 400 euro nodig is om de Virtual Reality bril van Sony te gebruiken. Je bent er daarom dus nog niet, maar natuurlijk wel als je al in het bezit bent van een Playstation 4.

Qua kwaliteit doet de Playstation VR het weliswaar onder voor de Oculus en Vive, wat ook het prijsverschil enigszins verklaart. Dat betekent niet dat de prijs-kwaliteitverhouding van de concurrentie beter is, want op dat punt scoort de Playstation VR bril bijzonder goed.

Eindoordeel

Moet jij dus de Playstation VR kopen of wachten op een van de concurrenten? Volgens ons is de Playstation VR het geld meer dan waard, mits je reeds in het bezit bent van een Playstation 4. Anders is de prijs om een Playstation VR te kopen aan de hoge kant en is een stap omhoog richting de Vive of Oculus mogelijk interessanter.

De Playstation VR alvast reserveren? Kijk hier hoe je dat kunt doen!


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Playstation VR bril: kopen of wachten?”

 1. Ruud avatar
  Ruud

  Ja laat ik effe met de deur in huis vallen dat ik de VR getest heb en zijn geld totaal niet waard is.
  Beeldresolutie is niet beter dan 240P als je op YouTube de trailers bekijkt die ingame zijn.

  Ik ben echt geschrokken van het 400 euro apparaatje wat zogenaamd een VR ervaring moet zijn.
  Het is een complete aanfluiting.

  De demo van de haai ging nog wel, maar was ook niks anders dan rond kijken en verliep volgens een vast patroon zonder interacties.

  Het werd pas echt een huilen geblazen toen ik driveclub speelde.
  Cockpit om je heen is redelijk, maar zogauw je de baan probeert te volgen en de achtergrond bekijken heb je het idee dat een playstation 2 nog betere grafics neer zet.

  JA!!! zo slecht was het,
  Toen mocht ik Batman uitproberen omdat ik mijn ongenoegen gelijk heb geuit.
  Het was niet veel beter, maar kon wel met de remotes aan de slag.

  Wederom stond ik wel weer op een vaste plek waar ik geen meter vanaf kon wijken.
  Dit kwam dan weer in de buurt van de haaidemo waarin ik wel interacties kon uitvoeren wat allemaal vrij vloeiend ging.

  helaas kan ik er niet omheen dat de grafics, ofwel de resolutie gewoon veel te laag vind.
  Is allemaal gewoon net niet duidelijk genoeg voor een goeie ervaring.
  Je probeert je vr headset in van allerhande posities te zetten om beter beeld te krijgen maar helaas.

  Ik kan het als cijfer niet beter dan een 3.5 a 4 geven van de 10.

  Ja zo slecht is het en geloof je me niet koop um maar, boeit me niet maar je gaat me gelijk geven.

 2. Jefferson avatar
  Jefferson

  Chef, dat heb ik echt nog nooooit gehoord

Geef een reactie