netatmo-alarm

Dit rookalarm van Netatmo is pas echt slim

Jouw slimme huis is klaar om even net wat slimmer te worden. Netatmo komt namelijk met een nieuw rookalarm waarmee je niet alleen vuur voorkomt, maar ook andere gevaren. Dit slimme apparaat, genaamd de Netatmo Smart Smoke Alarm and Indoor Security Siren, een hele mond vol, is vanaf deze maand te koop.

Met real-time notificaties voor op je smartphone en een sterke beveiliging, is dit product onze aandacht waard.

Dit is Netatmo

In Nederland is Netatmo nog relatief onbekend, vooral gezien het grote markt aandeel van de Nest Cam en overige IP-camera’s (zie ons artikel over Nest Cam alternatieven). Toch lijkt dit een belangrijke speler te kunnen worden. De camera’s van Netatmo waren al voorzien van gezichtsherkenning, een element dat hier nog niet eerder bij een camera te zien was.

[related-post id=”73″]

Het is voor ons duidelijk dat Netatmo camera’s maakt op een manier die we niet eerder zagen. Behalve dat er dus nu camera’s van de productieband rollen bij Netatmo, komen de rookalarmen ook tevoorschijn. Nest heeft er een geduchte speler bij.

85 decibel, 10 jaar lang

Tien jaar lang zal de Netatmo Smart Smoke Alarm in staat zijn om onverminderd jouw huis te beveiligen. Na die tien jaar? Dan hoef je alleen de batterijen te vervangen om er nog een decennia aan vast te plakken. Batterijen kopen voor de Netatmo Smart Smoke Alarm is dus niet nodig. Vaarwel piepende rookarmen, hallo Netatmo!

Als het Netatmo Smart Smoke Alarm overigens ontdekt dat er rook in de nabije omgeving ontstaat, zal er een alarm klinken. Volgens de ontwikkelaars is 85 decibel het perfecte niveau om het huis te alarmeren. Dit is te vergelijken met het geluid van een discotheek op 80 procent.

Wekelijkse check

Van een slim apparaat als de Netatmo Smart Smoke Alarm mag je verwachten dat er ook wat geleerd wordt. De Netatmo Smart Smoke Alarm controleert zichzelf op wekelijkse basis. Zo hoef jij niet na te kijken of alles werkt, dat doet de Netatmo app voor je. Iedere week kan je nakijken of alles nog werkt. In de app zal namelijk gezien kunnen worden hoe alles gepresteerd heeft.

De Netatmo Smart Smoke Alarm is momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar. Wij verwachten dat je de Netatmo Smart Smoke Alarm kunt kopen rond medio 2017. 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie