Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 moet je niet zomaar kopen

Ondanks echt alles wat je gehoord hebt lijkt een Samsung Galaxy Note 8 onderweg. Een precieze Samsung Galaxy Note 8 release date voor Nederland moet nog worden aangekondigd. We hebben recent vernomen dat Samsung het aandurft om nog een Note uit te brengen.

Wat de kansen precies zullen zijn, gaan we de komende weken ontdekken. De Samsung Galaxy Note 8 zal bij Mediamarkt, Coolblue en BCC als eerst verkrijgbaar zijn.

Deze nieuwe smartphone dit jaar kopen? Voor deze groep gebruikers hebben we een extra bom aan nieuwe informatie in petto. We houden je niet langer in het vagevuur der Samsung Note telefoons. Lees verder voor onze laatste informatie omtrent de Samsung Galaxy Note 8 release date, specs en kopen.

Samengevat

 • Samsung Galaxy Note 8 komt in de herfst van 2017 uit
 • De prijs van de Note 8 zal tussen de 800 en 900 euro liggen
 • Geleverd met een nieuwe S Pen
 • Kleinere batterij voor de Samsung Galaxy Note 8
 • Beter geschikt i.c.m. Samsung Gear VR

Samsung Galaxy Note 8 release date

We vallen meteen in het diepe als het gaat om de datum dat de Samsung Galaxy Note 8 in Nederland verkrijgbaar wordt. Verwacht is, dat je in 2017 nog de Note 8 kunt kopen. Er bestonden langere tijd geruchten dat de naam wordt aangepast. Het zou de Samsung Galaxy Note 8.0 gaan heten. Dit gerucht is ondertussen van de baan, maar de datum niet.

Samsung zelf ging afgelopen week niet dieper in op een mogelijke Galaxy Note 8 voor Nederland. Als we naar het verleden kijken, en dan vooral naar de release date van de iPhone, zal de Note gepresenteerd worden ergens in oktober of juli.

Met de Samsung Galaxy Note 8, wil Samsung zich vergelijken of zelfs overtreffen ten opzichte van de Apple iPhone 8. Deze iPhone 8 zal in september gepresenteerd moeten worden, waarna het in Nederland te koop is in de tweede helft van september 2017.

Er zouden geruchten gaan dat we de Note 8 voor september kunnen ontvangen. Deze geruchten kunnen we op geen manier bevestigen aangezien er te weinig Samsung Galaxy Note 8 specs gelekt zijn een vroege release date reëel te noemen.

De eerste winkels waar je de Samsung Galaxy Note 8 zeker kunt kopen, zijn MediaMarkt, Coolblue, BCC en andere grote e-retailers. Je kunt ook de websites van coolblue.nl en mediamarkt.nl in de gaten houden om op de hoogte van de laagste prijzen te blijven.

Samsung Galaxy Note 8 specs: wat is er al gelekt?

Alle specs van de Samsung Galaxy Note 8 die we hieronder bespreken, zijn puur gebaseerd op geruchten. We zijn niet op de hoogte van wat er feitelijk bewezen is en wat niet. Neem dus de onderstaande lekken met een flinke korrel zeezout. Zolang er geen Samsung Galaxy Note 8 smartphone op een presentatie van Samsung geweest is, kunnen we geen specs geruchten bevestigen.

Samsung Galaxy Note 8 scherm

Dit moet je weten:

 • 4K Resolutie
 • Vermoedelijk 6.4 inch
 • Infinity Display? Het schijnt.

Bij de vorige release van de Samsung Galaxy Note had iedereen het over het scherm. We konden er simpelweg niet over ophouden. Het scherm moest en zou het belangrijkste onderdeel van de Samsung Galaxy Note 8 worden.

Werd het dat ook? Nee. Het accufiasco, waar we het straks nog over zullen hebben, bleek meer impact te hebben op het imago van de Note 8 dan ieder ander element.

Ondertussen zijn de geruchten dat het scherm van de Samsung Galaxy Note 8 ongekend wordt steeds sterker. Wij durven te voorspellen dat er een krachtig 4K-scherm op de nieuwe Note te vinden is. We hebben al veel geruchten kunnen lezen dat dit scherm op de Note 8 te vinden zal zijn. Samsung Galaxy S8 scherm

Een smartphone met een 4K scherm is natuurlijk ideaal voor het kijken van Netflix in ongekend hoge kwaliteit. Ook betekent dit dat de videos die je in 4K schiet, in diezelfde kwaliteit terug te kijken zijn. Dit is zo’n aspect waar potentiële gebruikers de hoge Samsung Galaxy Note 8 prijs voor willen betalen.

Er is nog een reden dat een 4K-scherm van pas kan komen: de GEAR VR van Samsung zou deze kwaliteit goed kunnen gebruiken om het gebruik hiervan nog realistischer te maken. Anders zou je de pixels zo van elkaar kunnen onderscheiden. Dit mag natuurlijk met een Samsung Galaxy Note 8 kopen nooit mogelijk zijn.

Dat idee van een Infinity Display is absoluut niet meer nieuw. Toen recent het nieuws uitkwam dat er een Samsung Galaxy Note 8 met een oneindig scherm uit zou komen, wisten we al dat het een gerucht was dat wel waar moest zijn. Op de Galaxy S8 is namelijk al zo’n scherm te vinden.

En dat verhaal van een opbouwbaar scherm? Dat gaan we bij deze Samsung smartphone echt nog niet zien. Deze techniek gaat nog zeker een paar jaar nodig hebben om echt toegepast te kunnen worden op smartphones voor de grote markt.

Samsung Galaxy Note 8 batterij

Dit moet je weten:

 • Betrouwbaarder dan de Note 7 (mag ook wel)
 • Met 3300 mAh voldoende power
 • Gemiddeld vermogen, hadden meer verwacht

Het enorme fiasco met de Samsung Galaxy Note 8 accu ofwel batterij heeft bij Samsung intern en extern veel schade veroorzaakt. De banden met de fabrikant kwamen op scherp te staan en het aandeel kelderde omlaag. Het gevolg hiervan is dat Samsung veel tijd heeft besteedt aan waar het de vorige keer allemaal fout ging: de accu.

De 3300 mAh is niet veel voor een smartphone als de Samsung Galaxy Note 8. We hadden meer verwacht van Samsung. Kennelijk durven ze met de Samsung Galaxy Note 8 specs niet verder op te krikken gezien de problemen vorig jaar. Een 8 inch smartphone moet wel van een grote accu voorzien worden toch?

Voor Samsung is het genoeg geweest: ze willen een Note 8 op de markt waarvan ze zeker weten dat er geen complicaties zullen optreden. Ze kunnen wel meedoen met de trend van andere fabrikanten waar er batterijen van ruim boven de 4000 mAh bepakt zijn. Samsung doet hier niet aan mee.

De technologie van de Note 8 is als gevolg hiervan geoptimaliseerd, zodat juist het energieverbruik is gedaald. Dit heeft het mogelijk gemaakt om een kleinere maar krachtigere Samsung Galaxy Note 8 batterij te maken.

En wil je meer batterij? Dan zou je volgens experts vrij betaalbaar een externe Samsung batterij kunnen aanschaffen. Een Samsung Galaxy Note 8 externe batterij release date voor Nederland is vooralsnog onbekend.

Samsung Galaxy Note 8 privacy 

Dit moet je weten:

 • Iris scanner
 • Vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm
 • Bixby nog beter

In deze tijd van technologische ontwikkelingen staat privacy centraal. Ook bij Samsung, waar er geïnvesteerd is in de Samsung Galaxy Note 8 privacy. Niet om een accu-gate te voorkomen, maar om het gebruik van de smartphone te verbeteren.

Je kunt naar verwachting gebruik maken van een vingerafdrukscanner, verwerkt in het scherm van de Note 8. Ook is er een iris-scanner aanwezig waarmee je direct kunt inloggen op jouw smartphone. Op de vorige Note Samsung was dit al mogelijk. Toen we destijds de release date naderden, ontdekten we pas vrij laat dat er een Iris Scanner zou komen.

Vergeet niet dat vorig jaar een groep bijzonder slimme gasten erin slaagden de Iris Scanner van de voorgaande Note te hacken. Dus heel slim, was die iris scanner nu ook weer niet.

Tot op heden zijn er weinig smartphones met de technologie van de Note 8. Als de geruchten dus waar zijn, gaat de Samsung Galaxy Note 8 een baanbrekende smartphone worden.

Eerder lekte al uit dat er een vingerafdrukscanner in het scherm van de Note zou komen. Dat was bij de 7 ook al kort het gerucht. Ondertussen lijken deze geruchten feiten te worden. We blijven namelijk maar bevestigende verhalen krijgen dat de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy Note 8 in het scherm verwerkt zal worden.

Samsung Galaxy Note 8 stylus

Dit moet je weten:

 • Nieuwe S Pen op komt
 • Met geïntegreerde speaker
 • En vibratie!

Waar ook al sinds het ontstaan van de mens veel over te doen is, is de Samsung Note Stylus. Deze stylus staat ook wel bekend als de S Pen. Voor iedere Samsung Galaxy Note 8 gebruiker is een stylus ofwel digitale pen onmisbaar. Het scherm is te groot om continu met je vingers te bedienen.

Diezelfde S Pen, waarvan we hopelijk met de Samsung Galaxy Note 8 stylus een nieuwe versie zien, zal ook te gebruiken zijn voor andere Samsung smartphones. Er doet een gerucht de ronde dat deze S Pen voorzien zal zijn van een kleine speaker. Het zou wel een van de meest bizarre Samsung Galaxy Note 8 specs zijn als we een S Pen inclusief speaker zien.

Dit gerucht is gebaseerd op een recent Samsung patent, waar in te vinden was dat er een stylus was ontwikkeld met een speaker. Of dit de Samsung Galaxy Note 8 stylus is, is vooralsnog onbekend. Ook zou volgens dit patent de stylus kunnen vibreren. Waar dit precies handig voor is, zal nog bekend moeten worden gemaakt.

Deze roemruchte stylus zal ook waterdicht zijn, zoals we van Samsung ondertussen gewend zijn. Verder kan het tegen een stofje en kan er een SD-kaartje in. Opladen gaat via USB-C plus een draadloze oplader. Je kan je nu wel voorstellen waarom er zoveel voor de Samsung Galaxy Note 8 stylus op het spel staat.

Samsung Galaxy Note 8 Processor (chipset)

Dit moet je weten:

 • 3 GHz octa-core
 • NOUGAT
 • 64 of 128 GB opslaggeheugen

Kan je de Samsung Galaxy Note 8 specs afronden met een 3 GHz octa-core processor? Volgens ons wel. Deze Note 8 krijgt eindelijk een upgrade qua werkgeheugen. De Note 7 had van ons sneller gemogen. Dat we nu met de 8 wel een verbetering zien, is geen verrassing.

Bij de laatste smartphones van Samsung zagen we al een verbetering qua chipsets. Snapdragons vlogen je om de oren, bij de Note 8 gaat het niet anders zijn. De Exynos 8895 zal volgens experts de nieuwe chipset van de Note 8 worden. De Samsung Galaxy Note 8 specs worden daardoor weer net wat beter.

Ook krijgt de Note 8 er 2 GB ram bij. Prestaties worden hierdoor nog beter op de snelste smartphone van de wereld. Dit is terug te zien aan de laatste benchmarks waarvan we de betrouwbaarheid helaas nog niet hebben kunnen checken.

Samsung Galaxy Note 8 design

Dit moet je weten:

 • Heerlijk golvend glas rondom (curved)
 • Flinke bump in de achterkant vanwege de camera

Op dit vlak moeten we je mogelijk gaan teleurstellen. Het Samsung Galaxy Note 8 design is zeker niet zo indrukwekkend als de specs. Tenminste, op basis van de laatste geruchten. De Samsung Galaxy Note 8 is namelijk nog lang niet in ons land te koop en een release is nog ver weg.

Geruchten zijn alleen nooit heel ver van de waarheid vandaan, zoals we met de laatste Samsung releases zagen. Het Samsung Galaxy Note 8 design toont ons een ontwerp dat op veel andere Samsung ontwerpen lijkt. Samsung Galaxy S8 design

De precieze bron van deze lekken is bij ons onbekend. Dus neem deze lekken niet al te serieus. Wie weet gaat het Samsung Galaxy Note 8 design een compleet andere stijl krijgen. Want met een 8 inch scherm, is er voldoende ruimte om er op los te innoveren.

Design is overigens niet een belangrijke reden om een Samsung Galaxy Note 8 te kopen. Belangrijker zijn de specs waarmee deze smartphone beroemd is geworden. Het hoopt dan ook zo te blijven.

Wil je het design van de Samsung Galaxy Note 8 met een andere smartphone vergelijken? Kijk dan vooral goed naar het design van de S8 Plus. Vorige edities leken ook sterk op elkaar.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Dit moet je weten:

 • 3x optische zoom
 • Telefoto en een groothoeklens
 • Dual-lens camera

De camera van de Samsung Galaxy Note 8 kan zeker mensen over de streep trekken. De vorige releases van Samsung hadden allemaal nagenoeg dezelfde camera. Omdat we van Samsung weten dat ze de Note 8 zien als een experimenteel middel, zal de camera van de Note 8 gegarandeerd spectaculairder zijn dan voorgaande edities.

Een dual-lens camera is een spectaculaire toevoeging aan de Samsung Galaxy Note 8. Dit op basis van wat we hebben gehoord. Van het rijtje Samsung Galaxy Note 8 specs, is de camera wel het interessantst.

12 megapixel groothoeklens en een 13 megapixel telefoto lens. En door ze samen te combineren, kan je helemaal bizarre foto’s maken. Beter dan de concurrentie, dat is absoluut het doel van Samsung met de Note 8.

Ook mag je rekenen op beeldstabilisatie zoals je dat nog nooit hebt gezien. 5 en 8 megapixel front-camera? Jouw selfies zien er zo goed uit dat je alleen nog maar je Note 8 als spiegel gebruikt.

Samsung Galaxy Note 8 prijs

Dit moet je weten:

 • De Note 8 zal tussen de 800 en 900 euro kosten
 • Even duur of duurder dan de S8
 • S Pen meegeleverd

Of je straks de Samsung Galaxy Note 8 bij Tele2 weet te bemachtigen of Coolblue, de prijs ligt rond de 800 en 900 euro. Met een abonnement zal de prijs weliswaar makkelijker te dragen zijn. Want wil je echt voor deze Note 8 specs een andere smartphone kiezen?

Natuurlijk ga jij dat niet doen. Jij wilt de Samsung Galaxy Note 8 kopen en daar heb je het volle recht toe. De prijs van de Note 8 wordt rond dit bedrag verwacht omdat het heeft wat de S8 heeft, maar dan meer. Daarom is een prijs van boven de 800 euro acceptabel, gezien de huidige verkoopprijs van de S8.

Voor deze prijs krijg je ook de S Pen meegeleverd. De S Pen is een van de mooiste stukjes technologie die we in 2017 kunnen gebruiken. Als we de vernieuwde S Pen natuurlijk al bij de Note 8 krijgen en niet de Note 9.

Je kunt de Samsung Galaxy Note 8 bij de onderstaande locaties kopen:

 • Media Markt
 • Coolblue
 • BCC
 • Expert
 • Redcoon
 • Bol(.)com

En tal van andere retailers die niet in de hedendaagse e-commerce wereld te missen zijn. Het Samsung Galaxy Note 8 8 inch model zal in het begin in maar een paar kleuren beschikbaar zijn. Wil je meer colorways, dan is bestellen in het buitenland een optie.

Meer weten? Check www.samsung.com voor de laatste updates rondom de Samsung Galaxy Note 8.

Bekijk de onderstaande Note 8 video over de release date, prijs en specs.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie