samsung-s3-gear-kopen

Samsung Gear S3 kopen, review en beschikbaarheid

Het kan bijna geen toeval zijn, je kunt de Samsung Gear S3 kopen vanaf dezelfde datum als de nieuwe Apple Watch 2. Gezien het ‘probleempje’ dat Samsung op het moment met de Note 7 heeft, moet de Gear S3 alles goedmaken.

Maar willen mensen de Samsung Gear S3 wel kopen? Is er voldoende vooruitgang geboekt om bezitters van eerdere generaties van de Gear S3 te overtuigen? Wij kregen de Samsung S3 in handen en kunnen je meer vertellen over de prijs, beschikbaarheid en kwaliteit van deze nieuwe smartwatch.

Design richting ‘normaal’ horloge

Waar Apple kiest voor een futuristisch en een echt smartwatch-achtig ontwerp, kiest Samsung juist voor een ontwerp dat een klassiek horloge resembleert. Vooral merken als Seiko en Omega brachten horloges uit waar wij enigszins overeenkomsten tussen zien, in vergelijking met de Samsung Gear S3.

Samsung hoopt natuurlijk dat de consument op zoek naar een eigentijds horloge besluit de Samsung Gear S3 te kopen. Een ontwerp als de Apple Watch 2 slaagt hier niet in, aangezien het ontwerp sneller verveelt.

Check de laagste prijs hier!

Het doel van Samsung was dan ook een horloge te ontwerpen dat voelt en eruitziet als een normaal horloge, maar wel veel meer kan.

Always-on technologie

Met de nieuwe Always-on technologie krijgt de outsider dan ook eerder het idee dat je een normaal horloge draagt. In tegenstelling tot veel andere smartwatches, is het scherm van de Samsung Gear S3 altijd aan. Je zou denken dat een accu-killer is, dat is het echter niet.

Met tientallen watch-faces kan je ook alle kanten op qua interface. Zo kan je voor de sportieve modus gaan, maar is de klassieke Frontier-mode ook aanwezig.

Tot 4 dagen zonder opladen

Waar de Apple Watch het met 23 uur moet doen, knalt de Samsung Gear S3 96 uur door. Een aanzienlijk verschil, waardoor een Samsung Gear S3 kopen interessant begint te worden. Ook is dit een flinke stap omhoog ten opzichte van de Gear S2.

Afhankelijk van het gebruik, kan je dus optimaal gebruik maken van deze nieuwe smartwatch. Mogelijk kan deze 96 uur nog verder worden opgerekt wanneer je niet gebruik maakt van de always-on technologie.

Apps downloaden vanaf je Samsung Gear S3

Een zeer handige (nieuwe) functie is het downloaden van apps direct van af je Gear S3. Je hoeft dus niet naar je smartphone te gaan om dit proces in werking te stellen, dit doe je eenvoudig en snel via je Samsung Gear S3.

Apps als Uber en Runkeeper zien er overigens een stuk gelikter uit op de S3, waardoor je nog verder rent en meer geniet van je taxi rit.

Ook de microfoon binnenin de Samsung Gear S3 is beter geworden. Het geven van voice commands gaat hierdoor nu nog een stuk makkelijker.

Voor de actieve gebruiker

Garmin heeft de laatste tijd het goed gedaan op het gebied van smartwatches. Kennelijk heeft Samsung dat ook in de gaten, want veel features van de laatste serie Garmin-watches zijn nu ook terug te zien op de Gear S3. Zou je de Samsung Gear S3 kopen, dan kan je dus ook rekenen op een Altimeter, een nieuwe feature van de S3 (ideaal voor de bergbeklimmer).

Verder is er een Barometer en Speedometer verwerkt. Dit geeft de Gear S3 de mogelijkheid om in een vroeg stadium aankomend slecht weer te herkennen. De Speedmeter is natuurlijk geweldig voor tijdens het fietsen of racen. Een jongensdroom!

Tenslotte kan je nu heel handig gebruik maken van je Samsung Smartwatch tijdens je volgende workout. De Samsung Gear S3 kan namelijk al je squats, sit-ups en overige bekende oefeningen herkennen. Hierdoor kan jij eenvoudig je vooruitgang documenteren en evalueren.

Met meer dan tienduizend apps kent de Samsung Gear S3 geen grenzen. Van Spotify tot Yelp of AirBnb, je bestelt je avondeten met je Gear S3.

Check de laagste prijs hier!


Samsung Gear S3: 60 dagen in gebruik

Ondertussen kan je de Samsung Gear S3 bijna overal kopen (controleer onderin dit artikel de laagste prijs). Als we Samsung mogen geloven, is de Gear S3 hun best verkopende smartwatch ooit.

Uitgekotst.nl was een van de gelukkigen om de smartwatch in november al te testen. Dat betekent dat we nu precies 60 dagen de Samsung Gear S3 test hebben. De Gear S3 moet bijna weer terug, maar wij zijn er zeker van dat tenminste de helft de Samsung Gear S3 gaat kopen.

Waar we over te spreken zijn

Gedurende de 60 dagen dat we de Samsung Gear S3 dagelijks konden gebruiken, hebben onze reviewers bijgehouden wat ze goed vonden aan de Gear S3. Natuurlijk waren er ook minpunten, te lezen in het laatste deel van dit artikel.

Ten eerste het design, want daar had Samsung aardig wat aan gedaan. De Gear S3 oogt als een traditioneler horloge dan zijn voorgangers en past hierdoor beter in het alledaagse leven. Je wordt niet meer aangekeken als je een smartwatch draagt. Deze Samsung smartwatch past naadloos tussen de gemiddelde outfit.

Twee andere belangrijke punten waar we zeer over te spreken zijn, is de accuduur en de healthfuncties van de S3. Eerst de accuduur, want de Samsung Gear S3 gaat maar liefst 4 dagen mee. Andere smartwatches hebben het na een dag al zwaar, maar 4 dagen? Dat zagen we niet eerder bij een smartwatch. Ook de Zenwatch 3, die je sinds november kunt kopen, komt niet in de buurt.

De healthfuncties van de S3 zijn het eigenlijk alleen al waard om de Samsung Gear S3 te kopen. Je kunt rekenen op een speedometer, barometer en tal van andere handige instrumenten, allemaal verwerkt in de smartwatch.

Welke sport je ook beoefent, de Samsung Gear S3 is perfect.

Wat we graag anders zouden zien

Zoals gewoonlijk, hebben we altijd wat verbeterpunten. Allereerst, de integratie van nog meer apps. Diverse apps ontbreken nog en zijn al langere tijd in ontwikkeling. Het zou Samsung sieren wanneer het 1) de ontwikkeling zou stimuleren door financiële incentives toe te kennen bij het ontwikkelen van apps speciaal voor de Samsung Gear S3 of 2) zelf investeert in de ontwikkeling van nieuwe apps.

Verder zouden we de Samsung Gear S3 ietwat eerder kopen wanneer de verbinding tussen de S3 en de gebruikte Samsung Galaxy s7 wat naadlozer was gegaan. Niet altijd was de verbinding even goed, wat regelmatig voor irritatie zorgde. Samsung zou dit overigens kunnen oplossen met een simpele update, waar we dan ook met smart op wachten.

Mogelijk ben jij nog in dubio of je wel of niet de Samsung Gear S3 moet kopen. Gezien de vele keuze die je hebt, is de twijfel begrijpbaar. De keuze is voor ons echter duidelijk. Wil je een goedkopere smartwatch, dan kies je voor de Zenwatch 3 van Asus. Kom je echter liever in het bezit van de beste smartwatch die je op dit moment kunt kopen? Samsung Gear S3 is dan onze winnaar.


Jij moet de Samsung Gear S3 kopen

Dit is zonder twijfel de beste smartwatch die wij tot nu toe hebben gezien. De Apple Watch 2 is een mooie smartwatch, maar met beperkte functionaliteiten. Ook is de accuduur van de Gear S3 vier keer zo goed en is het ontwerp tijdloos.

Wil je de Samsung Gear S3 kopen? Dan kan je via de onderstaande link de goedkoopste prijs checken voor je Gear S3 smartwatch!

Check de laagste prijs hier!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “Samsung Gear S3 kopen, review en beschikbaarheid”

 1. Francois avatar
  Francois

  Is het mogelijk dat runkeeper geïnstalleerd word op de S3?
  Volgens mij is dat nog niet mogelijk, of heb ik het mis

  1. Mart avatar
   Mart

   Je kan je Gear S3 koppelen met de Runkeeper app op je smartphone. Je ziet dan inderdaad niet de interface van Runkeeper op de Gear S3 verschijnen, alleen al jouw sportdata zal wel worden verstuurd naar Runkeeper. Ik gok dat het niet lang meer duurt voordat er een officiële Runkeeper Gear S3 uit is, gezien concurrenten dat al wel hebben gedaan.

 2. r avatar
  r

  bullshitt met laagste prijscheck je site wordt betaald door sponsers

Geef een reactie