sonos logo transparant

Sonos x Google Home

We kunnen natuurlijk allang niet meer wachten totdat we Google Home in onze armen kunnen sluiten. Want wat hadden we graag al gebruik gemaakt van Amazon Alexa. Dat hoort er allemaal bij als klein Europees land waar Amazon nog niet actief is.

Als Google Home er straks is, kunnen we van alle functionaliteiten gebruik maken die we van Alexa kennen. En waar we het meest naar uit kijken, is het pairen van onze Sonos speakers met Home. Want dan zijn we pas echt thuis.


Het zal zonder twijfel mogelijk zijn om je Google Home assistent te verbinden met Sonos. Ondertussen is bij Sonos de software al binnen om ‘samen te werken’ met Alexa, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat Sonos speaker ook voor andere slimme apparaten open zullen staan.

Google Home is in Nederland nog niet uit, maar zal waarschijnlijk begin 2017 geïntroduceerd worden. Veel gebruikers van Sonos vallen in dezelfde doelgroep als die van Google Home. In de VS was de vraag naar de samenwerking tussen deze twee partijen daarom ook groot.

Weliswaar zal er, net als bij Alexa, een geïntegreerde speaker verwerkt zijn in Google Home. Dit zal waarschijnlijk een speaker zijn met een beperkt vermogen, waardoor je toch weer zal terugvallen op je Sonos speakers.

Het is onbekend of andere functies, zoals de output van Google Home, ook kan samenwerken met Sonos. Dan zou het bewerkbaar zijn om de audio output van Google Home te spiegelen naar Sonos.

[related-post id=”1393″]

Sonos Play-serie

Welke Sonos speaker je ook hebt, het pairen zal ongetwijfeld met ieder model mogelijk zijn. Dat betekent dat ook niet-Sonos bezitters geïnteresseerd kunnen worden.

De Sonos-Play serie is namelijk het perfecte ‘instapmodel’ voor de audioliefhebber. De Sonos Play 1 is vooral voor de wat kleinere ruimtes ideaal, waar de Play 3 en Play 5 al in staat zijn om grotere ruimtes van knallende audio te voorzien.

Nog een stapje hogerop? Dan kan de Sonos Bar kopen, een ander uitstekende speaker die vooral jouw entertainment beleving een trap onder de kont geeft.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie