surface pro maar dan niet 5

Wat verwachten we van Surface Pro 2017

Ik zou maar al te graag doorfantaseren dat de Surface Pro 2017 de verrassing gaat worden. Het zou de kers op de taart moeten worden. Want het jaar kan voor Microsoft waarschijnlijk al niet meer terug. 2017 en Surface Pro, gaat het net zoals de desktops van Microsoft Apple eindelijk een klap geven?

De ongelofelijke hype voorgaande maanden ontstaan vanwege de teleurstellende Macbook en de boven verwachting presterende Microsoft desktops/notebooks laten weinig aan de verbeelding over. Maar kunnen we ook van Surface Pro in 2017 hetzelfde verwachten? Een 4K-scherm zou op de Surface komen. Ook zou een Kaby Lake processor onderweg zijn.

Dus Microsoft, vertel eens, wat gaat deze tablet ons dit jaar brengen?

Specificaties uit de tabletwereld

Online een snelle blik over wat er reeds bekend is en we zien opvallende berichten verschijnen. De nieuwe CEO van Microsoft zou opdracht hebben gegeven om nog sterker ten strijde te trekken versus de techkoningen van Apple. De Surface Pro zou in 2017, waarschijnlijk onder de naam Surface Pro 5, de grote tegenstander van de iPad (Pro) moeten worden.

Qua afmetingen is er nog weinig tot niets bekend over een mogelijke Surface Pro 5. 2017 zal overigens wel het jaarslot zijn dat we deze Microsoft tablet kunnen kopen. Of dat medio of eind tweeduizendzeventien is, is nog maar te bekijken.

Wat is er bekend betreffend specificaties van dit powerhouse? Het volgende.

surface pro 2017

4K-Display op de Surface Pro 2017?

Het meest waarschijnlijke gerucht is dat de Surface Pro, 2017 of 5, voorzien zal worden van een 4K-display. Om heel eerlijk te zijn vinden wij dat Microsoft hier al behoorlijk laat mee is. Een groot deel van de concurrentie heeft al lange tijd tablets met 4K-displays op de markt. Dat Microsoft hier nu pas achteraan rent is meer opmerkelijk dan logisch.

Een logischere stap voor Microsoft zou zijn om net weer een stap verder te gaan dan de concurrentie. Een 5K Surface Pro tablet, dat zou pas een gedurfde move zijn.

Ook al zou het ongekend zijn, hoeven we zulke verrassingen niet van Microsoft te verwachten. Zeker niet in dit jaar. De verkrijgbaarheid van de Surface Pro 2017 is nog allerminst bekend, dus de speculaties gaan al vrij ver door.

Kaby Lake processor voor de PK’s

Hoeveel paardenkracht kan je een tablet geven? Steeds meer kennelijk, want we mogen hopen op de nieuwe Kaby Lake processor van Intel voor de Surface Pro 5. Op basis van een 14nm sequentie zou de Kaby Lake krachtiger moeten zijn dan alle voorgangers. Doordat de chip nog van de productieband moet afrollen, lijkt een 2017 release van de Surface net wat minder waarschijnlijk. Je weet het echter maar nooit..


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie