parrot disco tech gadgets

Top drie tech gadgets voor 2016

Op CES 2016 konden we afgelopen maand de nieuwe gadgets voor het komende jaar voorbij zien komen. We zagen vooral veel hoverboards, drones en autonome transportmiddelen. In het bijzonder zijn er drie tech (gadgets) die mij zijn bijgebleven, namelijk de Inboard M1, Livestream Movi en de Parrot Disco. Het zal mogelijk nog wat langer dan dit jaar duren voordat we een van deze producten kunnen aanschaffen. Maar dat betekent natuurlijk niet wat we het er niet over kunnen hebben. Benieuwd naar de drie tech gadgets voor 2016? Ga dan snel verder!

inboard m1 nederland

Inboard M1

De Inboard M1 is niet te vergelijken met de hoverboards die we op het moment kunnen kopen. Het grote verschil is dat de Inboard M1 qua technologie stappen verder is dan eerder uitgebrachte tech gadgets gericht op deze doelgroep. De Inboard M1 is namelijk het allereerste skateboard met gemotoriseerde wielen. Het strakke design is ook terug te zien in het gebruiksgemak, want de gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit.

Verwacht wordt dat de Inboard M1 vanaf juni 2016 te koop is en rond de 1400 euro gaat kosten. Zoals altijd zal het even duren voordat we de Inboard M1 ook in Nederland kunnen kopen. Want de eerste uitlevering(en) zullen via de Amerikaanse website van de fabrikant gaan. Er zullen ook diverse accessoires voor dit gemotoriseerde skateboard ontwikkeld worden, waar verder nog niets over bekend is.

Parrot Disco

Een project waar ik echt niet op kan wachten is de Parrot Disco, de eerste echte drone met specificaties waar we van dromen. Parrot was al langer bezig met het produceren van goedkopere drones waar toevallig dit model niet in past. De Parrot Disco kan namelijk maar liefst 80 kilometer per uur en is voorzien van een accu die het tenminste drie kwartier vol kan houden. De 3-axis stabilisator zorgt ervoor dat de beelden stabiel via de Parrot Disco worden opgenomen. Tevens zorgt de auto-pilot modus ervoor dat je op een veilige manier je drone weer aan de grond kunt krijgen, een veel gehoorde klacht van de ‘goedkopere’ drones.

Enkele specificaties van de Parrot Disco:

  • 1080p beeldkwaliteit incl. stabiele video door de 3-axis stabilisator
  • First Person POV door de vernieuwde kijkhoek
  • Live streamen met de WiFi functionaliteit
  • Automatische piloot om je Parrot Disco ook weer veilig te laten landen
  • GPS zorgt ervoor dat je Parrot Disco precies weet hoe hij weer thuis moet komen
  • Diverse vooraf geïnstalleerde programma’s om je te helpen met het vliegen van de drone

Al met al lijkt de Parrot Disco een van de beste drones van 2016 te gaan worden. Want Parrot verwacht deze drone eind 2016 uit te brengen.

Movi Livestream

De afgelopen jaren is het meer dan duidelijk geworden dat live streaming een veelbelovende toekomst kent. Met de overname van Justin.tv door Twitch, is het duidelijk dat grote organisaties er alles aan doen om live streaming in hun applicaties te integreren. Zo is het bij de grote gameconsoles (Xbox One & Playstation 4) mogelijk om direct naar Twitch te streamen. Movi Livestream probeert hier als eerste livestream camera voor de consumentenmarkt slim op in te spelen. Echter gaat Movi Livestream dat net wat anders proberen dan wat we hadden verwacht.

Movi Livestream is namelijk niet van plan zich te richten op de gamers maar op bijvoorbeeld de skaters en bandjes. Jouw muziek aan een groter publiek laten zien? Movi Livestream maakt het mogelijk om met slechts één camera jouw muziek live te streamen naar jouw fans. Dit is vervolgens te monetizen door een pay-per-view interface die nog ontwikkeld moet worden. Wil jij je vrienden laten zien wat je in het skatepark aan het doen bent? Plaats de Movi Livestream en je kan direct in HD jouw successen in de halfpipe streamen.

De Movi Livestream is van alle bovenstaande gadgets de eerste die we kunnen bestellen, namelijk al vanaf april. De prijs gaat uiteindelijk 600 euro worden, maar met een pre-order krijg je een korting van 200 euro.

movi livestream kopen

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie