google wifi 2

De vele voordelen van Google WiFi

Naast een grote zoekgigant zijn doet Google nog veel meer. Denk eens aan al die zelf rondrijdende auto’s, Gmail en Chrome browser. Naast alles wat ze doen gaan ze nu ook de Google Wifi router uitbrengen. De router zorgt er onder andere voor dat je verschillende acces point met elkaar kunt verbinden waardoor je één groot draadloos netwerk kunt vormen.

De nieuwe “slimme” Google Wifi router moet gaan zorgen voor een betrouwbaar draadloos netwerk in jouw omgeving. Door het eenvoudig toe te laten voegen van extra Wifi punten is je eigen netwerk in een hand omdraai uit te breiden naar een uitgebreid netwerk zodat je altijd en overal wifi in jouw omgeving hebt.

De gebruiker voorop

Met de nieuwe Google Wifi wordt er vooral gericht op gebruikersgemak. Door het uitbreiden van de dekking zeer eenvoudig te houden en de routers zelf te laten kiezen tussen de minst vervuilde kanalen komt er bijna geen configuratie aan te pas. Het zorgt ervoor dat je altijd op de snelste frequentie zit en daardoor optimaal kunt genieten van draadloos internet. Dit is overigens niet alleen bij de configuratie van de routers.

De Google Wifi routers zorgen er namelijk ten alle tijden voor dat ze zichzelf altijd voorzien van de beste frequentie en daardoor zichzelf altijd snel houd. Nooit meer handmatig kiezen dus wat voor jou het beste kanaal is. Ook niet wanneer de buurman bijvoorbeeld weer eens een nieuwe router aangeschaft heeft.

Alles onder controle

Daarnaast komt Google Wifi met een extra Wifi applicatie waarmee je de hele verbinding kunt beheren. Je kunt hiermee bijvoorbeeld bepaalde apparaten het internet ontzeggen voor een tijdelijke periode. Dus ook voor ouders die hun kinderen na bedtijd toegang tot internet willen ontzeggen is het de ideale oplossing.

Naast de eenvoud en de mogelijkheden van de Google Wifi router is hij ook nog eens mooi om te zien. Het is een klein wit kastje met een diameter van 106 mm en een hoogte van 69 mm. Hij is dus heel klein en daardoor kan het gewicht ook laag worden gehouden, hij weegt namelijk maar 340 gram.

Krachtig van binnen

Zo klein en zo licht, is hij dan wel goed? Absoluut, de Google Wifi router is namelijk voorzien van de AC1200 ondersteuning 2×2 waardoor hij met zowel 2,4 GHz als de 5.0 GHz frequentieband overweg kan. Tevens zitten er aan de achterkant 2 Gigibit LAN aansluitingen.

De aansturing gebeurt middels een quad-core processor met een kloksnelheid van 710MHz. Dit gaat in samenwerking met een werkgeheugen van 512MB DDR3L werkgeheugen en 4GB eMMC opslaggeheugen. Zoals je ziet, genoeg inhoud in dit kleine kastje voor een betrouwbare router.

Verkrijgbaarheid Google Router

De nieuwe Google Wifi router is vanaf November 2016 te verkrijgen in de VS en gaat ervoor zorgen dat de zogenoemde Wifi dead zones gaan verdwijnen uit je huis. Het beheer van de Google Wifi router gaat volledig via een app. Geen ingewikkelde configuraties meer met je computer dus. Gewoon aansluiten, in de app instellen en genieten van de volledige mogelijkheden van wifi in jouw woning.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie